Beroep Onder De Loep

Beroep Onder De Loep

Vlaamse reeks waarin Arne één kind meeneemt om in de voetsporen te treden van een echte 'professional'.

Afleveringen

13 afleveringen

De 11-jarige Kursat is gek op vliegtuigen. Arne neemt hem mee naar de Limburg Regional Airport, waar ze eerst een korte les theorie krijgen over hoe een vliegtuig in de lucht moet blijven. Instructeur en coach van dienst is Louis: een doorbakken piloot met heel wat vlieguren op zijn palmares. Een echte piloot moet natuurlijk ook perfect weten hoe het gesteld is met de veiligheid aan boord. Arne en Kursat moeten een vliegtuig controleren, nakijken en voltanken om dan uiteindelijk zelf de lucht in te gaan.
De 10-jarige Merlijn is helemaal wild van paarden. Arne neemt Merlijn daarom mee naar een echte paardenfluisteraar, Isabel. Isabel is zelf paardentemmer en kent als geen ander de manieren om een paardenhart te veroveren. Ze leert Merlijn hoe ze haar paarden en hun woonplaats moet onderhouden en hoe ze paarden terug braaf kan maken als die stout zijn. Als klap op de vuurpijl krijgt Merlijn de kans om als een echte cowgirl op haar paard te rijden en het paard kunstjes te laten doen!
De 12-jarige Marijn is gek op skateboarden. Zijn vrije tijd brengt hij dan ook het liefste door in het skatepark en hij droomt van een beroep als professionele skateboarder. Arne neemt Marijn mee naar het wereldkampioenschap skateboarden in Antwerpen, waar hij de beste skaters ter wereld ontmoet. En als kers op de taart krijgt hij privéles van het Belgische toptalent skateboarden Jarne Verbruggen, hij geeft Marijn heel wat tips en tricks mee om een supercoole skater te worden!
De 12-jarige Frone is een echte taartenfee. Daarom gaat Arne met haar in de leer bij de Belgische toppatissier Roger Van Damme. Hij weet als geen ander hoe je de mooiste gebakjes kan maken. Hij leert hen alle knepen van het vak: cakejes maken, glazuren en uiteraard opeten! Hoewel dat laatste vooral aan Arne besteed is...
De 9-jarige Jaspers is gek op alles wat met treinen te maken heeft. Arne neemt Jasper mee naar de enige echte stoomtrein die hier in België nog spoort. Ze worden er onder de hoede genomen door Koen, een jonge treinmachinist die de stoomtrein op zijn duimpje kent. Jasper en Arne krijgen er alle kneepjes van het vak aangeleerd; van kaartjes knippen tot steenkool scheppen. En als kers op de taart mag Jasper zelf de stoomtrein besturen!
De 11-jarige Nina droomt ervan om later journaliste te worden. Daarom neemt Arne haar mee voor het echte werk. Samen trekken ze naar de redactie van het jongerenmagazine Joepie. Hoofdredactrice Sylvia Van Driessche toont Nina alle aspecten van het journalistenberoep. Nina krijgt de kans om een fotoshoot te coördineren met Idolen Maureen, Dennis en Dean en mag hen uiteraard ook interviewen.
De 12-jarige Louis is gek op dieren. Zijn ouders hebben een boerderij, dieren verzorgen is Louis dan ook met de paplepel ingegeven. Hij droomt ervan om later veearts te worden. Arne neemt hem mee naar de dierenkliniek Venhei waar veearts Johan hen de knepen van het vak leert. Het begint allemaal eenvoudig met het gipsen van het pootje van een kalf en het vangen van enkele snelle geitjes. Geleidelijk aan worden Arne en Louis meer op de proef gesteld en moeten ze een gynaecologisch onderzoek doen bij een koe.
De 12-jarige Lara droomt ervan om later mode-ontwerpster te worden. Ze doet niets liever dan door modemagazines bladeren en haar eigen collecties tekenen. Arne neemt haar mee naar de Belgische modeontwerpster Kaat Tilley. Zij ontwerpt en creëert heel wat collecties en heeft ondertussen internationale faam gemaakt. Lara mag haar kunnen uittesten op het hondje van Kaat. Met de hulp van Kaat en Arne gaat Lara op zoek naar de juiste stof, de juiste maten en de juiste kleuren om hem in een hip jasje te steken!
De 12-jarige Wikke droomt ervan om architect te worden. Hij is een uitstekend tekenaar en vindt het geweldig om gebouwen te ontwerpen. Zijn grote voorbeeld is Antoni Gaudi, een Spaanse architect die de meest bizarre en coole gebouwen heeft ontworpen. Arne neemt Wikke mee naar het architectenbureau Jaspers-Eyers waar hij alle aspecten van het architectenberoep leert kennen. Hij mag eigenhandig een maquette maken en de inkomhal van de reusachtige MG toren in Gent ontwerpen én voorstellen aan de grote baas!
De 11-jarige Lisa droomt ervan om later actrice te worden. In haar vrije tijd vind je haar op de planken bij de toneelgroep waar ze lid van is. Maar ook haar andere hobby's zullen van pas komen als ze het ooit tot actrice schopt; dansen, zingen en piano spelen. Arne neemt Lisa mee naar de set van de fictiereeks Aspe. Ze krijgt er de kneepjes van het vak aangeleerd door Hilde De Baerdemaeker. Ze leert hoe je moet huilen op commando, één van de moeilijkste dingen die je als actrice moet kunnen.
De 12-jarige Siebe zit in het tweede jaar mechanica. Hij wil immers later elektricien worden omdat hij liever met zijn handen dan met zijn hoofd wil werken. We sturen Siebe en Arne een dag op pad met Tom Bas, elektricien bij de firma Lambrechts. Samen gaan ze naar een werf in Vottem, waar Siebe zal leren wat het inhoudt om elektricien te zijn. Siebe moet verschillende activiteiten uitvoeren. Wanneer hij alles tot een goed einde brengt, krijgt hij nog een beloning van Tom: een multimeter.
Katrijn is 11 jaar en droomt ervan om zangeres te worden. Haar vrije tijd brengt ze voor het grootste stuk al zingend door. De liedjes van Rihanna en Beyoncé kent ze allemaal uit het hoofd en ze hoopt ooit zo succesvol als hen te worden! Arne neemt haar een dag mee op pad met Maureen, één van de finalisten van Idool 2011. Ze merken al snel dat het leven van een zangeres best zwaar is; van de fitness naar de zangtraining naar de muziekstudio om er als een echte professional een nummer in te zingen!
Jonathan is 11 jaar oud en droomt ervan om brandweerman te worden. Al van kleins af aan is hij gefascineerd door alles wat met vuur en brandweerwagens te maken heeft. Samen met Arne trekt hij naar de brandweerkazerne in Zoersel waar hij voor één dag mag meedraaien met het voltallige brandweerkorps. Ze krijgen er een echt brandweerkostuum en zullen leren een echte brand te blussen met de waterslag. Net als ze denken dat alles rustig verloopt, komt er een oproep binnen en mogen ze uitrukken met het hele team!
  • Simply the best van vtmlive of uitgesteld
  • Movie nights & seriemarathonsook voor de kleinmannen
  • One shortie a day…doet niets speciaals, maar is wel plezant
  • Op echt ál je schermensmartphone, laptop, tablet, smart-tv, via casting, via je tv-box – gewoon overal, oké?
  • Hallo vtm go+Reclame? No way. Elke dag wachten op je soap? Dat stopt today. En ook onderweg, you press play.
  • En dat is nog niet allesKijk Streamz op VTM GO en blijf op één plek voor nog meer topseries, blockbusters én Streamz Originals.