Taarten van Begijn

Taarten van Begijn

Culinair programma waarin Begijn Le Bleu eropuit trekt om samen met kinderen een taart te bakken. Elke aflevering wil een kind iemand verrassen met een zelfgemaakte taart.

Afleveringen

15 afleveringen

De 15-jarige Arjen uit Dadizele wil graag een taart bakken voor zijn thuisleerkracht Siska. Al van toen hij negen maanden oud was, heeft Arjen met een immuunstoornis waardoor hij geregeld thuis moet blijven van school. Siska zorgt er dan voor dat hij mee blijft met de leerstof. Samen met Begijn zorgt de goedlachse Arjen voor een unieke verrassingstaart.
De 11-jarige Yuki uit Riemst wil graag een taart bakken voor Jurgen om hem te bedanken omdat hij haar leven heeft gered. Toen ze werd aangevallen door enkele honden en werd gebeten in armen en benen, was Jurgen er om de dieren te verjagen. Jurgen is kapper en dus slaan Yuki en Begijn de handen in elkaar om een heuse kapperstaart te maken.
De 14-jarige Toon uit Grobbendonk wil graag een taart bakken voor 'VTM Nieuws'-journalist Wouter Bruyns, die hij leerde kennen op een bijeenkomst van de Make-A-Wish Foundation. Toon was aanwezig op dit evenement omdat hij mucoviscidose heeft en dus ongeneeslijk ziek is. Hij wil later ook graag journalist worden en dankzij Wouter heeft hij al verschillende kansen gekregen.
De 11-jarige Dara uit Gent wil graag een taart bakken voor haar mama Sandra. Omdat Dara's papa in Nigeria woont, heeft haar mama altijd alleen voor haar en haar zus Dami gezorgd. Nu Dara en Dami al wat groter zijn, wil Dara haar mama graag bedanken voor de goede zorgen met een lekkere taart.
De 9-jarige Sanne uit Vorselaar wil graag een taart bakken voor haar beste vriendin Chenna. Sanne heeft een moeilijke periode doorgemaakt waarbij ze altijd kon rekenen op de steun van Chenna, die haar altijd heeft aanvaard zoals ze is. Sanne wil haar vriendin hiervoor graag bedanken met een lekkere taart. Begijn steekt met plezier een handje toe.
De 10-jarige Lukas uit Houtem wil graag een taart bakken voor de brandweermannen van Veurne. Een jaar geleden hebben die Lukas gered na een ongeluk op de boerderij van zijn ouders. Samen met Begijn maakt Lukas een bijzondere bedankingstaart voor het korps.
De 13-jarige Esther uit Wezemaal wil graag een taart bakken voor haar beste vriendin Sophie-Anne. Esther maakte op school een tijdje gelden een moeilijke periode door, maar daarbij kon ze altijd rekenen op de steun van haar beste vriendin. Esther wil Sophie-Anne hiervoor graag bedanken met een lekkere taart.
De twaalfjarige Alicia uit Leopoldsburg is Belgisch kampioen schaken. Ze wil graag een taart bakken voor haar jongste broer, de vierjarige Yaroslav. Alicia heeft zes broers die allemaal schaken. Alicia vertelt Begijn dat nu ook haar jongste broer de traditie verderzet, hij beslist een taart verdient.
De twaalfjarige Yaro uit Kontich heeft een opvallende hobby: hij doet aan re-enactment of het naspelen van historische gebeurtenissen. Yaro speelt vaak taferelen uit de Middeleeuwen na. Hiervoor heeft hij natuurlijk middeleeuwse kledij nodig. Deze kledij wordt speciaal voor hem gemaakt door zijn bommie en Yaro wil haar daarom graag bedanken met een bijzondere taart.
De elfjarige Kyra uit Laakdal wil graag een taart bakken voor haar zus Luca. Kyra kan niet vaak dingen doen met haar zus, omdat ze SMS of het smith-magenissyndroom heeft. Niet zo lang geleden heeft Kyra haar zus voor de eerste keer in bed mogen stoppen en dat vond ze zo leuk dat ze haar hiervoor met een bijzondere taart wil bedanken.
De veertienjarige Jordy uit Oostkamp is blind geboren. Hij is een van de weinige jongeren die een blindengeleidehond heeft en daar is Jordy enorm blij om. Zonder kapper Filip was dat niet mogelijk geweest. Die organiseerde namelijk een benefiet waarmee hij geld inzamelde om de blindengeleidehond te kopen. Jordy wil Filip hiervoor graag bedanken met een bijzondere taart.
Mano wil graag een taart maken voor Jana, het meisje uit zijn klas waar hij smoorverliefd op is. Ze zijn sinds vorig jaar op fietsklassen een koppeltje. Hoewel Mano daarvoor ook al liefjes heeft gehad, was het nog nooit zo serieus als met Jana. Zij schrijft veel liefdesbrieven en maakt tekeningen voor hem, maar Mano heeft zo zijn eigen manier om zijn liefde aan haar te tonen.
De achtjarige Britt uit Tienen wil graag een taart bakken voor haar pleegmama Sandra, die al voor haar zorgt sinds ze een jaar oud is. Als Britt kon kiezen, zou ze voor altijd bij Sandra blijven. Begijn en Britt maken daarom samen een lekkere taart klaar voor haar.
Jade zit op de vooropleiding van de Koninklijke Balletschool en is dus een prima ballerina in spe. Voor Jade is dansen het leukste wat er is, maar een tijdje geleden is ze tijdens de balletles door haar knie gegaan. Ze bleek een tumor op haar knie te hebben en moest geopereerd worden. Haar balletjuf heeft haar toen ontzettend hard gesteund en Jade wil haar bedanken.
Mika wil graag een taart maken voor zijn peter Chris. Mika en zijn ouders zijn niet zo rijk en dat maakt alles soms wat moeilijker. Gelukkig helpt zijn peter hem vaak en daar is Mika hem heel erg dankbaar voor. Omdat zijn peter egyptoloog is en dus alles over Egypte weet, wil Mika hem verrassen met een lekkere pyramidetaart.
  • Simply the best van vtmlive of uitgesteld
  • Movie nights & seriemarathonsook voor de kleinmannen
  • One shortie a day…doet niets speciaals, maar is wel plezant
  • Op echt ál je schermensmartphone, laptop, tablet, smart-tv, via casting, via je tv-box – gewoon overal, oké?
  • Hallo vtm go+Reclame? No way. Elke dag wachten op je soap? Dat stopt today. En ook onderweg, you press play.
  • En dat is nog niet allesKijk Streamz op VTM GO en blijf op één plek voor nog meer topseries, blockbusters én Streamz Originals.