De Eerste op de Moordplek

De Eerste op de Moordplek

Een blik op het werk van de politie en de speciale onderzoeksteams die als eerste een plaats delict betreden. Hoe gaan zij te werk om moordzaken op te lossen?

Afleveringen

10 afleveringen

Een Amerikaans stadje wordt opgeschrikt wanneer een geliefd koppel neergeschoten wordt in hun eigen huis. Op het eerste gezicht lijkt het erop dat ze het slachtoffer werden van een homejacking, maar het wordt de onderzoekers al gauw duidelijk dat er meer aan de hand is.
In 2015 wordt de hechte gemeenschap van North Ridgeville, Ohio, opgeschrikt door de brutale moord op een jonge vrouw, wier naakte lichaam werd aangetroffen achter een berg sneeuw in een doodlopende straat. Onderzoekers starten een klopjacht naar de dader.
Een populaire leerkracht wordt dood aangetroffen in haar bad. Op het eerste gezicht lijkt het om zelfmoord te gaan, maar een van de onderzoekers twijfelt aan deze hypothese. Kan hij bewijsmateriaal vinden en de dader opsporen?
Een cipier wordt dood aangetroffen in zijn eigen woning in Miamisburg. Vermoedelijk werd hij het slachtoffer van een inbraak. De daders hebben de man onthoofd. Speurders voeren een race tegen de klok om de mysterieuze misdaad te doorgronden.
Een gemeenschap is in shock nadat een zestienjarige zwaar mishandeld en uiteindelijk in koelen bloede neergeschoten werd in een steegje. De emoties lopen hoog op wanneer de onderzoekers de daders op het spoor komen.
In een stadje in het Britse Lancashire wordt een jong koppel het slachtoffer van brutaal zinloos geweld. De twintigjarige Sophie Lancaster komt daarbij om het leven. Onderzoekers zetten alles op alles om de jonge daders op te sporen en gerechtigheid te laten geschieden.
Nabij een afgelegen tankstation in Hull, Noordoost-Engeland, worden lichaamsdelen van een jonge vrouw aangetroffen. Inspecteur Paul Davison en zijn team staan voor een van de moeilijkste zaken uit hun carrière. Allereerst moeten ze de identiteit van de vrouw zien te achterhalen, waarna ze moeten uitzoeken waarom en hoe ze vermoord werd.
Juli 2010. In het Britse Derby worden twee mannen doodgestoken aangetroffen in naburige appartementen. Voor de speurders start een race tegen de klok om de dader zo snel mogelijk te vatten.
In Derbyshire, Engeland, staan onderzoeksleider Tony Blockley en zijn team voor een van de moeilijkste zaken uit hun carrière wanneer ze worden opgeroepen voor een bizarre moord nabij het treinstation van Cromford.
Een vermiste tiener wordt dood aangetroffen nabij een rivier in Cumbria, op meer dan 110 km van haar thuis. Het onderzoek schiet maar niet op, tot er acht jaar later een cruciaal bewijsstuk opduikt.
  • Simply the best van VTM live of uitgesteld
  • Movie nights & serie marathons ook voor de kids
  • One SHORTIE a day… doet niets speciaal, maar is wel plezant
  • En op écht al je schermen Smartphone, laptop, tablet, smart tv, casting én tv-boxen - dus ja, echt allemaal
  • Hallo VTM GO+ Reclame? No way. Elke dag wachten op je soap? Dat stopt today. En ook onderweg, you press play.