De Kasteelmoord

De Kasteelmoord

Tien jaar na de feiten reconstrueert deze vierdelige reeks de bitse familievete tussen kasteelheer Stijn Saelens en schoonvader André Gyselbrecht, die eindigde in de moord op Saelens.

Afleveringen

4 afleveringen

Op 31 januari 2012 wordt de excentrieke kasteelheer Stijn Saelens gedood met een schot in zijn rug in de hal van zijn kasteel. Dezelfde dag wordt zijn schoonvader dokter Gyselbrecht opgepakt. Gyselbrecht en Saelens leven al een tijd in onmin.
Stijn Saelens groeit op in de betere kringen in Zuid-West-Vlaanderen. Geld is er in overvloed. Zijn moeder is gefascineerd door het paranormale. Al op jonge leeftijd wijdt zijn moeder hem in in de wereld van helderzienden en gebedsgenezers.
Voor de dokter moet Stijn Saelens voor eens en voor altijd uit de weg geruimd worden. Nadat een eerdere moordexpeditie van twee Tsjetsjeense kooivechters is mislukt, schakelt hij een versnelling hoger. De tijd dringt.
Iets meer dan vijf jaar na de moord op Stijn Saelens gaat het 'proces van de eeuw' van start in Brugge. De eerste procesdag eindigt met een coup de théatre: dokter Gyselbrecht bekent na vijf jaar stilzwijgen dat hij de opdracht heeft gegeven.
  • Simply the best van VTMlive of uitgesteld
  • Movie nights & seriemarathonsook voor de kleinmannen
  • One shortie a day...doet niets speciaals, maar is wel plezant
  • Op echt àl je schermensmartphone, laptop, tablet, smart-tv, via casting, via je tv-box – gewoon overal, oké?
  • Hallo VTM GO+Reclame? No way. Elke dag wachten op je soap? Dat stopt today. En ook onderweg, you press play.
  • En dat is nog niet allesKijk Streamz op VTM GO en blijf op één plek voor nog meer topseries, blockbusters én Streamz Originals.