De Zonen van Van As

De Zonen van Van As

Frans Van As en zijn zonen zijn samen actief in grond- en afbraakwerken, maar bovenal is het een familie van echte Vlaamse plantrekkers voor wie lijntjes bestaan om er buiten te kleuren.

13 afleveringen

Frans heeft op slinkse wijze een grote opdracht binnengehaald van de Vlaamse Watermaatschappij. Daan Renders, een concurrent, pikt het niet dat hij is gepasseerd.
Victor doet op café zijn beklag bij Herman en Dick: de plannen voor de nieuwe ringweg liggen stil omdat advocaat Bertels een bouwvallige schuur wil laten klasseren.
De firma Van As & Zn moet een oud gebouw afbreken. Een routine opdracht, ware het niet dat drie krakers het pand hebben ingenomen en niet van plan zijn om zonder strijd te vertrekken.
Herman is officieel baas van Van As & Zn. Martine heeft haar job in de supermarkt opgezegd en doet de receptie, zo kan ze haar man steunen. Vanaf de eerste dag doet ze echter veel meer dan dat.
Valentina heeft haar werk opgezegd en is ingetrokken in de caravan van Jempie. Dat is echter buiten haar Oekraïense werkgever gerekend.
Tijdens graafwerken vinden Frakke en Jempie een schedel en een paar gouden munten. Eddie lijkt eindelijk te beseffen dat hij te zwaar in de fout is gegaan om de brokken met Rita gelijmd te krijgen.
Een oude en louche connectie van Frans, Plitter, wil snel enkele vaten industrieel afval laten verdwijnen en vraagt aan Herman om de klus te klaren in ruil voor een pak zwart geld.
Linde en haar vrienden plannen een verrassing voor Iris' verjaardag. Ze kijkt er echt naar uit, want ze kan met haar nieuwe firmawagen Jasper oppikken en voor hem heeft ze een ferme boon.
Martine doet niet langer de receptie bij Van As & Zn, maar is vanaf nu de chauffeur van Dick. De vertegenwoordiger is zes weken zijn rijbewijs kwijt en Martine moet hem al die tijd rondrijden.
Jempie heeft een huisje gekocht en is het volop aan het verbouwen. Zijn verlof is echter op en het huis is rot. Valentina zakt zelfs door het plafond. Ondertussen nadert hun trouwdag.
Jempie en Valentina stappen vandaag in het huwelijksbootje. Linde heeft het feest georganiseerd en Frans betaalt de factuur. Maar alles verloopt niet echt zoals gepland.
Martine biecht aan Herman op dat ze een verhouding heeft gehad. Hij zit in zak en as en zij wil zich voorlopig niet meer vertonen bij Van As & Zn. Met Rita en Eddy gaat het daarentegen veel beter.
De zwarte kas van Van As & Zn is leeg en dat zal Dick geweten hebben. Zijn commissie wordt vanaf nu anders berekend en er komt een limiet op zijn onkosten.
  • Simply the best van VTMlive of uitgesteld
  • Movie nights & seriemarathonsook voor de kleinmannen
  • One shortie a day...doet niets speciaals, maar is wel plezant
  • Op echt àl je schermensmartphone, laptop, tablet, smart-tv, via casting, via je tv-box – gewoon overal, oké?
  • Hallo VTM GO+Reclame? No way. Elke dag wachten op je soap? Dat stopt today. En ook onderweg, you press play.
  • En dat is nog niet allesKijk Streamz op VTM GO en blijf op één plek voor nog meer topseries, blockbusters én Streamz Originals.