De Zonen van Van As

De Zonen van Van As

Frans Van As en zijn zonen zijn samen actief in grond- en afbraakwerken, maar bovenal is het een familie van echte Vlaamse plantrekkers voor wie lijntjes bestaan om er buiten te kleuren.

13 afleveringen

Frakke komt in tijdnood bij de afbraak van een groot gebouw. Frans verplicht hem om tijdens het weekend door te werken. Frakke besluit daarop om het wat te laten vooruitgaan, met een tiental oude staven dynamiet.
Frans neemt een nieuwe werkkracht aan, Bambi, de broer van Martine, hij is opgestapt bij zijn vorige werkgever en loopt niet hoog op met 'bazen'. Bambi heeft niet meteen een hoge dunk van de firma van As en komt zo in conflict met Frakke.
Omdat hij extra mankracht nodig had, stuurde Frans Frakke om illegalen aan te pakken in Brussel. Maar de ontevreden burgemeester zorgde ervoor dat de arbeidsinspectie zich op Van As richtte.
Frans krijgt een hartaanval, de familie is in alle staten. Herman is ervan overtuigd dat het getreiter van de burgemeester de oorzaak is. Jempie zit ook in de problemen: Valentina is zijn beloftes beu en wil een deftig salon in de living.
Bambi zijn Harley Davidson is in beslag genomen omdat zijn ex de afbetalingen gestopt heeft. Hij doet zijn beklag bij Frakke. Ze besluiten de vrouw een koekje van eigen deeg te geven. Linde en Dick kunnen het steeds beter met elkaar vinden.
Er is minder en minder werk bij Van As. Herman en Eddie beseffen dat ze iets moeten ondernemen om het tij te doen keren. Hun crisismaatregelen schieten bij velen echter in het verkeerde keelgat.
Frans is terug op post en probeert de ravage die zijn zonen hebben aangericht te herstellen. Tot overmaat van ramp komt Maïda melden dat de kluis met zwart geld is gestolen. Frans stuurt Frakke op pad om het probleem op te lossen.
De firma Van As dreigt naast een groot contract van de gemeente te pakken. De deal zou naar hun grote concurrent Daan Renders gaan, maar daar laat Van As het niet bij zitten. Ze installeren stiekem een camera in zijn bureel...
Dennis is ervan overtuigd dat Mariette zich in haar graf zou omdraaien moest ze weten dat Frans een nieuwe affaire heeft. Frans zint op wraak. Herman verneemt dat zijn dochter iets met Dick heeft.
Het is de jaarlijkse familie-BBQ. Eddie wil de chalet graag kopen, maar weet niet hoe zijn broer en schoonzus zullen reageren. Herman zit ook met een ei. Zijn broer is namelijk nog steeds niet op de hoogte van de relatie tussen Dick en Linde.
Wanneer de werkmannen op de werf toekomen is er een verreiker verdwenen. Bambi neemt Frakke in vertrouwen, hij had de verreiker in het weekend stiekem verhuurd, maar hij had al terug moeten zijn. Frakke en Bambi gaan de huurder opzoeken.
Frans is op huwelijksreis en Eddy en Herman besturen ondertussen het bedrijf. Eddy probeert in de gunst te komen van Tim Van Ravensteen, eigenaar van een grote Nederlandse bouwfirma.
Na het debacle met de afbraak wil Frans de firma failliet laten gaan om opnieuw op te starten, maar dan met Dick en Linde aan het hoofd. Eddie en Herman beseffen dat ze uitgerangeerd zijn, maar ze geven zich niet zomaar gewonnen.
  • Simply the best van VTMlive of uitgesteld
  • Movie nights & seriemarathonsook voor de kleinmannen
  • One shortie a day...doet niets speciaals, maar is wel plezant
  • Op echt àl je schermensmartphone, laptop, tablet, smart-tv, via casting, via je tv-box – gewoon overal, oké?
  • Hallo VTM GO+Reclame? No way. Elke dag wachten op je soap? Dat stopt today. En ook onderweg, you press play.
  • En dat is nog niet allesKijk Streamz op VTM GO en blijf op één plek voor nog meer topseries, blockbusters én Streamz Originals.