Erfgenaam Gezocht

Erfgenaam Gezocht

Axel Daeseleire gaat samen met een deskundige in binnen- en buitenland op zoek naar de rechtmatige en verloren gewaande erfgenamen van nalatenschappen.

Afleveringen

8 afleveringen

Axel onderzoekt onder meer de zaak van Hilda Verlaenen. Hilda werd geboren in Herent op 4 juni 1922 en stierf op 11 december 2004. Axel ontdekt dat ze drie bouwgronden, een huis, goudstaven, dure juwelen en vermoedelijk nog cash geld hadden. Na maanden opzoekwerk is er nog steeds geen erfgenaam in zicht. Axel besluit een oproep te doen om alsnog op het juiste spoor te geraken.
Axel bijt zich vast in de zaak van Jean Van Lint. Jean stierf in 1994 op 55-jarige leeftijd, 28 jaar geleden. Nog twee jaar en de erfenis gaat onherroepelijk naar de Belgische staat. De tijd dringt dus... - Een andere zaak is die van Mariette Bogaert, overleden in 2016 in Schilde. In het WZC waar Mariette overleed, verneemt Axel een vreemd verhaal.
Axel bijt zich opnieuw vast in de zaak van Robert Heremans uit Pijpelheide, geboren in 1939 en overleden in 2015. Op het internet vond hij weinig bruikbare informatie behalve het adres van zijn laatste woonplaats. Hij verdiept zich ook verder in de zaak van Mariette Bogaert, overleden in 2016 in Schilde, en start een nieuwe zaak op: die van Martha Neckers uit het West-Vlaamse Slijpe.
De zaak van Rob(ert) Heremans uit Pijpelheide liep de voorbije weken niet van een leien dakje. Robert was ongehuwd, kinderloos en leefde volgens de buren een erg teruggetrokken leven. Op het kerkhof werd Axel geconfronteerd met een pover kruisje van de man. In het archief van Heist-op-den-Berg hoopt Axel via Roberts ouders een spoor te vinden van andere familieleden.
Axel verdiept zich o.a. opnieuw in de zaak van Jef Rijmen, de mijnwerker uit Limburg die in 1997 overleed in Heusden-Zolder. Tijdens een buurtonderzoek kwam hij te weten dat de familie Rijmen een zeer spaarzaam leven leidde op de familieboerderij. De erfenis van Jef blijkt meer dan één miljoen euro te bedragen.
Axel vindt in het Belgisch Staatsblad een nieuwe zaak die zijn aandacht trekt: die van Angela Maria Alfonsina Vervinckt, op 100-jarige leeftijd overleden in 2003 in Gent. Haar laatste jaren bracht ze door in de Gentse Sint-Pietersnieuwstraat, maar daar loopt Axel op een dood spoor: Angela komt niet voor in de archieven van het rusthuis aldaar.
Op zoek naar de rechtmatige erfgenaam voor Angela Vervinckt liep Axel vorige week van het ene doodlopende spoor in het andere. De dienst bevolking van Gent wist hem wel de naam van de voorlopige bewindvoerdster mee te geven. Zij geeft Axel alvast Angela?s laatste woonplaats door. Tijd voor een buurtonderzoek dus. Maar bekend of niet, de deur gaat niet zomaar open voor Axel.
In de zaak van Adriaan Roelen, de bouwvakker en natuurliefhebber uit Wuustwezel, heeft Axel erfgenamen gevonden: Bert en Stephanie, de kleinkinderen van Adriaan. Geen verre familie dus, integendeel. En toch is de zaak van Adriaan nog niet afgehandeld.
  • Simply the best van VTM live of uitgesteld
  • Movie nights & serie marathons ook voor de kids
  • One SHORTIE a day… doet niets speciaal, maar is wel plezant
  • En op écht al je schermen Smartphone, laptop, tablet, smart tv, casting én tv-boxen - dus ja, echt allemaal
  • Hallo VTM GO+ Reclame? No way. Elke dag wachten op je soap? Dat stopt today. En ook onderweg, you press play.