Lady Truckers

Lady Truckers

Vlaamse vrouwelijke truckchauffeurs geven een inkijk in hun job en dagelijks leven en laten zien dat ze niet moeten onderdoen voor hun mannelijke collega's. Een stevige portie girl power achter het stuur!

Afleveringen

8 afleveringen

Trucker Shana is onderweg naar Frankrijk met een koelwagen met honderden kilo's slachtafval van kip. Ulrycke heeft een drukke dag met achttien laad- en losstops. In haar roze truck begint ze aan een race tegen de tijd. Edith moet halsoverkop afscheid nemen van haar kinderen om op een meerdaagse roadtrip naar Italië te vertrekken met een koelwagen vol tomaten.
Karolien werkt al vijftien jaar als truckchauffeur. Ze probeert graag nieuwe dingen en werd door haar baas uitgekozen om een nieuwe vrachtwagen uit te testen. Shana bereidt haar reis goed voor, maar aan de péage loopt het mis. Gelukkig kruist Shana onderweg wel haar vriend, die ook trucker is. Voor Ulrycke geldt vandaag weer 'time is money'. Nachtraaf Caroline moet een grote lading cacao lossen.
Tinne komt haar vriend, die ook vrachtwagenchauffeur is, tegen op de weg. Edith is al drie dagen onderweg en is nu in Italië met een koelwagen vol met tomaten. Nachtchauffeur Caroline heeft een lange nacht achter de rug. Maar tijd om te gaan slapen is er nog niet, want ze is genomineerd voor een prestigieuze truckersprijs.
Evelyn rijdt met een vuilniswagen, maar wil zo snel mogelijk haar CE-rijbewijs halen, want rijden met uitzonderlijk vervoer is haar doel. Ze komt met haar vuilniswagen vaak op moeilijk bereikbare plaatsen en toont meteen dat ze zich in kleine gaatjes kan wringen. Ondertussen heeft Edith de nacht doorgebracht op de parking van het bedrijf waar ze moet lossen.
Naomi is een kersverse trucker en rijdt voor het eerst naar Frankrijk. In het holst van de nacht is het rustig op de baan, maar toch wordt Naomi geflitst. Ook Griet doet haar intrede. Zij is ondertussen vier jaar trucker en is een collega van Karolien. Vroeger was ze leerkracht lager onderwijs, maar enkele jaren geleden besloot ze om haar leven helemaal om te gooien.
Evelyn ruilt haar vuilniswagen in voor haar grote droom: een truck met oplegger. De eerste lading die ze vervoert, is niet van de minste, want ze gaat op pad met gevaarlijke stoffen. Bij het lossen van haar lading loopt het bijna fout. Dat een ongeval snel is gebeurd, ondervindt ook Griet tijdens haar ronde in Frankrijk. De situatie wordt levensgevaarlijk wanneer een bus haar wil inhalen.
De werkgever van Griet heeft haar planning aangepast. Ze is vandaag jarig en nu kan ze haar vriend, Johan, ontmoeten op de parking. Zo wordt het toch nog een feest. Evelyn mag sinds kort met een trekker-oplegger rijden en ze rijdt gelijk met een lading gevaarlijke stoffen.
Ulrycke rijdt met haar blauwe truck en die brengt haar geen geluk. Als ze achteruit in een te kleine kaai moet rijden om te lossen, botst ze met haar achterklep tegen de muur. Specialiste Tinne laat weer zien dat ze echt met alles kan rijden. Daisy moet haar chemische tank laten checken en schoonmaken. Er mag niets achterblijven als er nadien een ander chemisch product in moet.
  • Simply the best van vtmlive of uitgesteld
  • Movie nights & seriemarathonsook voor de kleinmannen
  • One shortie a day…doet niets speciaals, maar is wel plezant
  • Op echt ál je schermensmartphone, laptop, tablet, smart-tv, via casting, via je tv-box – gewoon overal, oké?
  • Hallo vtm go+Reclame? No way. Elke dag wachten op je soap? Dat stopt today. En ook onderweg, you press play.
  • En dat is nog niet allesKijk Streamz op VTM GO en blijf op één plek voor nog meer topseries, blockbusters én Streamz Originals.