Flodder

Flodder

De marginale en asociale familie Flodder woont in een chique buurt. Keer op keer ontstaan er spanningen en irritaties met de buurtbewoners die leiden tot allerlei komische situaties.

Afleveringen

10 afleveringen

In Zonnedael worden een heleboel zaken gestolen. Ma Flodder wordt verdacht en op heterdaad betrapt, maar haar diefstallen zijn kennelijk te wijten aan een ziekte. Heel vervelend natuurlijk, zeker als de ziekte uiterst besmettelijk blijkt te zijn.
Johnnie kan heel goed tegen zijn verlies, op voorwaarde dat hij aan het winnen is. Deze keer gaat het echter helemaal mis en verspeelt hij zijn belangrijkste bezit. Dit schreeuwt om wraak.
Eén van de leden van een bende schijnt de buit van een diamantroof achterover te hebben gedrukt. De anderen hebben er heel wat voor over om de stenen weer boven water te krijgen. Een paar leden van de familie Flodder worden, zonder het van elkaar te weten, ingeschakeld om de diamanten tegen een ruime vergoeding terug te stelen.
Sjakie maakt, mede dankzij een heel aparte spoedcursus, onverwacht promotie. De Flodders maken kennis met zijn plaatsvervanger, helaas niet tot wederzijds genoegen. Er dreigen zelfs ernstige moeilijkheden te ontstaan.
Johnnie en Kees komen erachter dat roekeloos rijden tot vreemde gebeurtenissen kan leiden. De botsingen die ze veroorzaken eisen geen slachtoffers, maar hebben totaal andere gevolgen. Alles wijst erop dat zoon Kees in het bezit is van een bijzondere gave.
Whisky, de hond van de Flodders, heeft al heel wat meegemaakt in zijn leven. Hoe zou het zijn om de familie te zien door de ogen van het huisdier?
Henkie blijkt een computerexpert te zijn. Betalingsproblemen van de Flodders worden spontaan opgelost. Het wordt in Zonnedael ook opvallend druk met werklieden die, tegen de zin van de buurtbewoners, allerlei vreemde voorzieningen treffen.
Zoon Kees lijkt herboren. Hij is plotseling uiterst behulpzaam, geeft erg intelligente aanwijzingen en merkwaardig genoeg bezwijken de vrouwen voor zijn charmes. Kortom Kees is niet meer te herkennen. Hoe valt de omwenteling te verklaren? Kees geeft zijn geheim niet prijs.
Opa is jarig. Hij krijgt van de familie Flodder een origineel, maar kennelijk ook een te opwindend cadeau. De gevolgen zijn noodlottig. Dat veroorzaakt bovendien een groot probleem. Opa kunnen ze wel missen, maar hoe kom je van het lichaam af als er geen geld is voor de begrafenis?
Kareltje wil iemand voor een nachtje bij de familie Flodder onderbrengen, uiteraard tegen een redelijke beloning. Gezien de ervaringen uit het verleden voelt Johnnie daar in eerste instantie niets voor, maar als blijkt dat het om een vrouwelijke logé gaat, verandert hij helemaal van gedachten.
  • Simply the best van VTM live of uitgesteld
  • Movie nights & serie marathons ook voor de kids
  • One SHORTIE a day… doet niets speciaal, maar is wel plezant
  • En op écht al je schermen Smartphone, laptop, tablet, smart tv, casting én tv-boxen - dus ja, echt allemaal
  • Hallo VTM GO+ Reclame? No way. Elke dag wachten op je soap? Dat stopt today. En ook onderweg, you press play.