Gilliams & De Bie

Gilliams & De Bie

Vlaamse politieserie over de Vlaamse inspecteurs Werner Gilliams en Rudy de Bie.

Afleveringen

12 afleveringen

De jonge Tine wordt zwaar mishandeld door haar partner. Ze zoekt steun bij haar vriend Bart die haar aanmaant om bij haar huisgenoot weg te gaan en tijdelijk bij hem te komen wonen. De dochter van Gilliams wordt lastiggevallen door haar baas.
De succesvolle schrijver Jacob Ter Wael wordt in de bloemetjes gezet voor z'n mooie carrière en benoemd tot baron. Ondertussen wordt in de zandstraat Bea Lambaerts vermoord. Ze wordt gevonden door haar minnaar Eric Smets en haar aan drank verslaafde man Leo is de hoofdverdachte. Er blijken enkele diskettes verdwenen.
Laat op de avond wordt in een vakantiepark een caravan opgeblazen. Wat oorspronkelijk een ongeluk lijkt, blijkt al snel een aanslag op de louche Johny. Z'n vrouw is niet op de hoogte van z'n dubbelleven en z'n avontuurtjes met andere vrouwen.
Een dakloze vrouw vindt een stoffelijk overschot in een vuilniscontainer. De man blijkt neergeslagen en het lichaam werd verplaatst. Het blijkt om een rijke antiquair Serge te gaan. Z'n veel jongere vrouw lijkt niet echt op de hoogte te zijn van waar haar man mee bezig was.
Een oude gepensioneerde man belt de politie vlak voor hij zelfmoord pleegt. Maar waarom belde hij de politie nog vlak voor hij stierf? Hij laat wel een ingesproken bericht na. Op hetzelfde moment is er ook sprake van een inbraakgolf in de buurt. Is er een verband?

7. Liefde maakt blind

Gabriëlle Morland en haar echtgenoot Serge komen met hun auto in een ravijn terecht. De man is op slag dood. Aanvankelijk lijkt het om een banaal ongeluk te gaan maar er is meer aan de hand.
Zyrmac, een farmaceutisch labo, staat op het punt verkocht te worden aan een machtige concurrent. De aandeelhouders raken het echter niet eens.
Op een vuilnisbelt worden bij opruimwerken menselijke resten gevonden. In de schedel is duidelijk een kogelgat te zien. Het zou om een moord van al zeker 10 jaar geleden gaan.

10. Born to Be Wild

Een dakloze vindt het lichaam van een man die gestorven is aan een overdosis heroïne. Het lichaam blijkt echter verplaatst te zijn.

11. De muizenval

Gilliams studeert z'n rol in het toneelstuk 'De muizenval' in. De repetities lopen echter niet zo vlot als gehoopt. Ondertussen wordt op een kasteel in de buurt een moordspel voorbereid. De deelnemers hadden zich echter niet verwacht aan een echte moord.
Commissaris Gilliams wordt opgebeld voor een verdacht overlijden. Een late wandelaar die haar hond uitliet, vond een man die door het hoofd geschoten is. De bandensporen in de buurt bewijzen dat het lichaam er gedropt werd.
  • Simply the best van VTMlive of uitgesteld
  • Movie nights & seriemarathonsook voor de kleinmannen
  • One shortie a day...doet niets speciaals, maar is wel plezant
  • Op echt àl je schermensmartphone, laptop, tablet, smart-tv, via casting, via je tv-box – gewoon overal, oké?
  • Hallo VTM GO+Reclame? No way. Elke dag wachten op je soap? Dat stopt today. En ook onderweg, you press play.
  • En dat is nog niet allesKijk Streamz op VTM GO en blijf op één plek voor nog meer topseries, blockbusters én Streamz Originals.