Ons Geluk

Ons Geluk

In het landelijke Lagerzeel, een dorp in Brabant, hebben in de jaren 50 de notabelen het voor het zeggen. Ook de lotgevallen van kunstschilder René Hox en de broers Cel en Tor Muys staan centraal.

Afleveringen

13 afleveringen

Lagerzeel, dorpje in Brabant, jaren vijftig. Door Onckeloms, eigenaar van de plaatselijke brouwerij en man van aanzien, heeft één groot probleem: zijn zoon Jozef. De verwende en ziekelijke jongen dreigt aan de universiteit een onoverbrugbare achterstand op te lopen. Om Jozef te helpen, neemt Onckeloms de arme, meer begaafde René Hox haast als een eigen kind in huis op.
Nu Jozef dood is, behandelt brouwer Onckeloms René definitief als zijn zoon. Na zijn kandidatuur rechten, besluit René Leuven te verlaten en zijn intrek te nemen bij Onckeloms. Nel Muys ontvangt een brief van een ver familielid in Frankrijk. Gezien het morele verderf daar, wil Eugènie haar dochter Martine onderbrengen in een degelijk Vlaams katholiek gezin.

3. De cantate

Dokter Floren is al vijfentwintig jaar burgemeester van Lagerzeel. Er wordt een groot feest ter ere van dat jubileum georganiseerd. Terwijl René een geschikt decor in elkaar knutselt voor de cantate, ervaart Tor de nodige problemen bij het schrijven van de gepaste teksten.
Tor hoopt eindelijk aanvaard te worden door zijn ouders nu hij besloten heeft om Benoit op te volgen als veldwachter van Lagerzeel. De gedachten van Nel en Muys worden echter volledig in beslag genomen door de aard van de relatie die zich ontpopt tussen Cel en Martine. Niet iedereen gelooft immers in het bestaan van een zuiver platonische verhouding.
Nu Tor benoemd is tot veldwachter van Lagerzeel, is hij niet langer welkom in het gezin van Witten. Hij moet dus uitkijken naar een andere woning. Zijn broer Cel heeft het al even moeilijk met meneer en mevrouw Peeters, de eigenaars van zijn kot in Leuven. Zij zijn er heilig van overtuigd dat de relatie van Cel en Martine niet zo zuiver is als neef en nicht durven beweren.
De relatie tussen Cel en Martine lijkt uit de hand te lopen. Zoals gewoonlijk krijgt Tor de schuld. Eugenie, de moeder van Martine, tilt er eigenlijk niet zo zwaar aan, maar om de vrede te bewaren roept ze haar dochter terug naar Frankrijk. Witten voelt de dood naderen en wil de laatste zaken regelen. Zijn ganse leven heeft zijn personeel meer aandacht voor hem gehad dan zijn eigen gezin.
Na alle beschuldigingen van meneer en mevrouw Peeters aan zijn adres, kan Cel niet langer in hun huis blijven wonen. Samen met Martine gaat hij op zoek naar een nieuw kot. Maar meneer Peeters spoort Cel op en verplicht hem terug naar huis te komen. Cel en Martine hebben echter een plan bedacht om eens en voor altijd verlost te geraken van het bemoeizieke koppel.
De zelfmoord van Martine heeft Cel verwoest. De eens zo rustige en introverte jongen bestaat niet langer. Hij is kwaad op de hele wereld en de streken die hij uithaalt, worden met de dag erger. Het gevolg is dat het hele dorp Cel al snel de rug toekeert. Maar Door Onckeloms gelooft in Cel en geeft hem meer dan eens de kans om te bewijzen dat hij niet zo slecht is.
Ondanks het geduld van Door Onckeloms blijft Cel zich als een losbandige puber gedragen. Slaande ruzies met zijn vader, schoolverzuim, stelen en achter vrouwen aanzitten zijn zowat de ingrediënten van zijn dagelijks bestaan. Voor Door is echter de maat vol wanneer de relatie tussen Cel en Alfonsine uit de hand dreigt te lopen.
Sinds de dood van Muys gedraagt Cel zich meer en meer als een beest. Geen vrouw is voor hem nog veilig. Zijn vrienden Jos en Frits profiteren schaamteloos mee van zijn geld. Nel duldt het echter niet langer. Tor wordt als veldwachter en broer van Cel op het matje geroepen door het gemeentebestuur.
Cel is totaal overdonderd door Mie, een vrouw uit één stuk die geen blad voor de mond neemt. Het is liefde op het eerste gezicht. Dankzij Mie krijgt Cel opnieuw zin in het leven en dat wil hij aan iedereen kenbaar maken. Vera is niet zo blij met de metamorfose van haar schoonbroer en is de laatste dagen erg lichtgeraakt. Ze vindt het verschrikkelijk dat ze geen kinderen kan krijgen.
Nu Cel zijn draai met Mie gevonden heeft, staat niets een huwelijk nog in de weg. Zelfs de schampere opmerkingen van zijn norse moeder niet. Maar Cel heeft wel buiten Alfonsine gerekend, die plots met haar dochtertje voor de deur staat. René Hox neemt zijn toekomstig vaderschap heel ernstig. Hij werkt weer dubbel zo hard, tot blijkt dat hij opnieuw door Leontine in de luren werd gelegd.
Tussen dokter Floren en dokter Priestman ontstaat een ware concurrentieslag wanneer in Lagerzeel de griepepidemie toeslaat. Bij Vera is er duidelijk iets meer aan de hand dan een griepje. Priestman is er zeker van dat Vera zichzelf moet genezen. De vraag is of Tor haar daarbij de nodige steun kan geven?
  • Simply the best van VTMlive of uitgesteld
  • Movie nights & seriemarathonsook voor de kleinmannen
  • One shortie a day...doet niets speciaals, maar is wel plezant
  • Op echt àl je schermensmartphone, laptop, tablet, smart-tv, via casting, via je tv-box – gewoon overal, oké?
  • Hallo VTM GO+Reclame? No way. Elke dag wachten op je soap? Dat stopt today. En ook onderweg, you press play.
  • En dat is nog niet allesKijk Streamz op VTM GO en blijf op één plek voor nog meer topseries, blockbusters én Streamz Originals.