Ons Geluk

Ons Geluk

In het landelijke Lagerzeel, een dorp in Brabant, hebben in de jaren 50 de notabelen het voor het zeggen. Ook de lotgevallen van kunstschilder René Hox en de broers Cel en Tor Muys staan centraal.

Afleveringen

13 afleveringen

1. Denise

De familie Lepla is na jaren afwezigheid terug in Lagerzeel en trekt in het landhuis van Tor en Vera in. Voor de romantische en kunstzinnige Denise, de oudste van de twee dochters, komen er een boel herinneringen naar boven. Haar jeugdvriendje, Paul Hillegeers, steekt niet onder stoelen of banken dat hij zich nog altijd voor haar interesseert.

2. De kwade slag

In het huis van Denise Lepla bereikt de godsdienstwaanzin een ijselijk hoogtepunt. Denise zelf heeft het steeds moeilijker om haar sensualiteit met haar vlucht in de mystiek te verdringen. Haar dubbelzinnig gedrag veroorzaakt spanningen in de relatie van Rottiers en zijn vrouw Irma. Van spanningen is er tussen Cel en zijn zwangere vrouw geen sprake.

3. De kentering

Door de komst van een oude bekende krijgen de artistieke aspiraties van René Hox plots een flinke stimulans. Ook financieel opent dat nieuwe mogelijkheden. Die evolutie laat niet na indruk te maken op Leontine, die naar een verzoening streeft. Een andere oude bekende duikt op als getuige ten laste op het proces van Cel.

4. De beloftes

René en Leontine lijken wat meer naar elkaar toe te groeien. René is zelfs bereid om met zijn vrouw op bedevaart te gaan. Zij wil hem opnieuw integreren in het kunstleven in Lagerzeel, wat niet helemaal niet naar de zin is van Cogels. Paul Hillegeers is al geïntegreerd; hij beweegt zich in Lagerzeel als een vis in het water.

5. De bedevaart

Mie ontmoet de pas in Lagerzeel aangekomen Han Dens. Het klikt meteen tussen hen. Han heeft dan ook sterke verhalen te vertellen na zijn omzwervingen. Jozef vindt zijn broer een grote flierefluiter, die enkel komt profiteren van wat hij in de garage gedurende al die jaren heeft opgebouwd. Leontine krijgt René waar ze hem hebben wil: op bedevaart naar Banneux.

6. De verloren zoon

Cogels vindt dat René als kunstenaar achteruitgaat, ondanks zijn nieuwe, romantische naaktportretten van Elvire. René zit vol twijfels maar houdt vol dat hij nu als man, vader en artiest gelukkig is. Leontine waakt er over dat hij binnen de burgerlijke krijtlijnen loopt. De Lepla's moeten, om gezondheidsredenen van mevrouw, verhuizen en zetten de villa te koop.

7. Liesje

René en Leontine staan machteloos wanneer ze merken dat hun dochtertje Liesje hoge koorts heeft en klaagt over buikpijn. Ze wil echter zo vlug mogelijk genezen om in de processie te kunnen gaan. Floren wordt er bij geroepen, maar die neemt zijn plicht als dokter niet ernstig en lijkt eerder wraak te willen nemen op René. Han Dens heeft de vrouwtjes eindelijk door.
Na de begrafenis van Liesje is René vast van plan om Floren aan te klagen. Hij krijgt weinig hulp van Priestman, die niet tegen zijn collega wil getuigen. Irma zit met haar fotograaf in Engeland en Rottiers is daar niet zo gelukkig mee. Denise daarentegen is dolblij nu ze Frank voor haar alleen heeft.
Rottiers is nog steeds niet teruggekeerd uit Engeland. Zowel Irma als Denise staan voor een raadsel. Paul Hillegeers maakt dankbaar gebruik van de afwezigheid van zijn rivaal om Denise voor zich te winnen. Corinne ziet dat allemaal door de vingers zolang zij haar pleziertjes maar heeft. Floren dreigt Mie Zaterdag en haar zoontje uit het café te zetten.
Rottiers is terug en dat wordt gevierd, hoewel sommige vrienden bedenkingen hebben bij het verhaal van zijn dodelijke ziekte. Rottiers zelf wordt heen en weer geslingerd tussen zijn liefde voor Irma en hun zoontje, en zijn belofte aan Denise. Ook bij Paul blijft Denise het onbereikbare ideaal.
Denise beseft voor het eerst dat Rottiers nooit echt plannen met haar heeft gehad en plaatst contactadvertenties. Een eenzame vrouw is blijkbaar tot veel in staat. Hillegeers is verbitterd door de onbeantwoorde liefde van Denise en maakt rare sprongen. Onckeloms heeft sterke vermoedens dat hij de zaken op de brouwerij verkeerd beheert.
Paul Hillegeers verheerlijkt zijn Denise. Ze kan in zijn ogen niets fout doen, maar Pauls zoontje Firmin probeert haar langs alle kanten het leven zuur te maken. Denise geniet van Pauls attenties maar weet niet goed hoe ze moet reageren. René en Leontine leven letterlijk als god in Frankrijk in de villa van Door Onckeloms.
Lagerzeel gonst van de verkiezingsdrukte met Onckeloms en Floren als grootste tegenstanders. Floren probeert via de viering van Han Dens nog wat stemmen te ronselen, maar hij onderschat de nieuwe tijdsgeest. De notabelen moeten serieus inleveren. Han zorgt immers voor een nieuwe elan. Hij creëert massa's werkgelegenheid en pleit voor solidariteit onder de werknemers.
  • Simply the best van vtmlive of uitgesteld
  • Movie nights & seriemarathonsook voor de kleinmannen
  • One shortie a day…doet niets speciaals, maar is wel plezant
  • Op echt ál je schermensmartphone, laptop, tablet, smart-tv, via casting, via je tv-box – gewoon overal, oké?
  • Hallo vtm go+Reclame? No way. Elke dag wachten op je soap? Dat stopt today. En ook onderweg, you press play.
  • En dat is nog niet allesKijk Streamz op VTM GO en blijf op één plek voor nog meer topseries, blockbusters én Streamz Originals.