Het Echte Leven in de ZOO NL

Het Echte Leven in de ZOO NL

Docureeks over de bewoners van de Nederlandse dierentuin Ouwehands Dierenpark. In deze serie zijn camera's verstopt op plekken waar je als publiek nooit komt. Zo ontdek je wie de dieren echt zijn. Van onderlinge conflicten en openbloeiende relaties tot het ontstaan van nieuw leven.

Afleveringen

8 afleveringen

Aflevering 1

Vandaag arriveert er een nieuwe Afrikaanse bongo in de zoo. Goed nieuws voor Tika, de andere bongo, want zij heeft nood aan gezelschap. Bij de ringstaartmaki's wordt een nieuw mannetje geïntroduceerd. Hij moet voor nageslacht zorgen, maar de vrouwtjes aanvaarden hem niet zomaar. Ook bij de reuzenpanda's gaat het paren niet van een leien dakje. In het berenbos geldt intussen de wet van de sterkste.

Aflevering 2

Bij de ringstaartmaki's intimideren de vrouwtjes het nieuwe mannetje. Bij de olifanten is het omgekeerd: daar jaagt stier Tooth de vrouwtjes angst aan. Hij zou nochtans moeten paren, maar de opspelende hormonen maken hem agressief. Bovendien moet zijn zaad getest worden en dat is een uitdaging voor de verzorgers. De orang-oetans tonen zich ook geen fans van verandering.

Aflevering 3

De pijlgifkikkers hebben een eigen voortplantingssysteem en tonen zich daarin bijzonder kieskeurig. Bovendien zullen enkel de sterkste kleintjes overleven. Ook bij de nevelpanters is er kans op paring, maar de roofdieren gedragen zich erg onrustig en allesbehalve romantisch. De reuzenpanda's moeten dan weer eerst intensief getraind worden voor ze kunnen paren.

Aflevering 4

De reuzenpanda's hebben slechts één kans per jaar om te paren en dat moment komt eraan. Nevelpanter Hyma is al drachtig en staat op het punt om te bevallen, maar het is haar eerste keer en dat is niet zonder risico. In het berenbos maken we kennis met de getraumatiseerde beer Keta. Zij heeft schrik van de andere beren en durft nauwelijks haar verblijf te verlaten.

Aflevering 5

Bruine beer Dadon wordt onderzocht op mogelijke artrose. Als dat het geval is, moeten ze hem laten inslapen. De rust bij de gorilla's wordt verstoord door Akua, een hyperactieve roloway meerkat. Ook de rode ibissen zorgen voor last, want een aantal van hen zijn ontsnapt. Reuzenpanda Xing Ya wordt ondertussen klaargestoomd om te paren.

Aflevering 6

Reuzenschildpadden Sjaak en Mien begeven zich op het liefdespad. Ze zijn onafscheidelijk en dat zorgt voor schildpaddeneitjes. Olifantenstier Tooth is ook bronstig en misschien is olifantenkoe Duna wel een geschikte partij. Zij verloor haar kalfje vorig jaar in een tragisch ongeluk.

Aflevering 7

Bako, het grootste mannetje van de orang-oetans, heeft zijn oog laten vallen op het nieuwe vrouwtje Tjintah. Amoertijger Colina heeft last van een verminderde eetlust, wat de verzorgers zorgen baart. In het berenbos maken de beren zich klaar voor hun winterslaap.

Aflevering 8

Orang-oetan Tjintah verwacht een kind van oppermannetje Bako en net als bij mensen komt dan de gynaecoloog langs. De giraffen riskeren hun sierlijke nek wanneer ze die door een gescheurde afrastering steken. Vrouwtjesgiraf Twigga sukkelt bovendien met haar enkel en mankt. Gelukkig is er ook goed nieuws: de angstige beer Keta durft na de winterrust haar verblijf steeds vaker te verlaten.
  • Simply the best van VTMlive of uitgesteld
  • Movie nights & seriemarathonsook voor de kleinmannen
  • One shortie a day...doet niets speciaals, maar is wel plezant
  • Op echt àl je schermensmartphone, laptop, tablet, smart-tv, via casting, via je tv-box – gewoon overal, oké?
  • Hallo VTM GO+Reclame? No way. Elke dag wachten op je soap? Dat stopt today. En ook onderweg, you press play.
  • En dat is nog niet allesKijk Streamz op VTM GO en blijf op één plek voor nog meer topseries, blockbusters én Streamz Originals.