Huis gemaakt

Huis gemaakt

Onder het motto 'verbouw een huis en win een thuis' halen jonge koppels hun beste verbouwskills boven om de ultieme droomprijs te winnen: een eigen huis.

Afleveringen

20 afleveringen

Negen koppels gaan het verbouwavontuur van hun leven aan. Zes maanden lang moeten ze een leegstaand pand renoveren tot hun droomwoning. De koppels starten de wedstrijd met drie per pand en zijn binnen dat pand elkaars rechtstreekse concurrent. De panden bevinden zich in Antwerpen, Beringen en Boortmeerbeek.
Terwijl de Limburgse koppels op verkenning gaan in hun te renoveren pand in Beringen, wordt het menens voor de koppels uit Antwerpen en Boortmeerbeek. Dina Tersago gaf hen de opdracht om hun renovatieplannen in de vorm van een maquette te presenteren aan de jury. Kersvers jurylid en Gentse makelaar Hadisa Suleyman doet haar intrede..
Negen koppels gaan het verbouwavontuur van hun leven aan en nemen drie verschillende leegstaande panden in Antwerpen, Beringen en Boortmeerbeek onder handen.
De zes overgebleven koppels zijn gestart met de afbraakwerken in hun pand. En met de eerste grote werken steken meteen ook de eerste spanningen op. Vooral in Antwerpen lijken de maquettes van beide koppels moeilijk verenigbaar. Anaïs & Cedric dromen van een keuken op zolder en Lien & Melvin plannen daar hun master bedroom.
De deadline voor de ruwbouwwerken zit de zes koppels op de hielen. Elke minuut is kostbaar en de lontjes worden hier en daar wat korter wanneer er onvoorziene problemen opduiken. In Boortmeerbeek lijkt een bommetje te gaan ontploffen. Terwijl Ines en Sebastien liever bezinnen voor ze beginnen, gaan Alexia & Emiel voluit voor de actie. Die verschillende werkwijze begint zijn tol te eisen.
Het stressniveau stijgt bij de koppels, want om klokslag middernacht moet de werf opgeleverd worden. Als hun ruwbouwwerk niet te ruw wordt bevonden mogen de koppels zich nu individueel gaan bewijzen door elk een slaapkamer aan te pakken. Maar dan moeten ze eerst groen licht krijgen van aannemer en jurylid Cerina Marchetta. Zij komt de werken samen met werfleider Johny grondig inspecteren.
De koppels kregen van jurylid Cerina en werfleider Johny officieel groen licht om aan de slaapkamers te beginnen. Vanaf vandaag is het ieder voor zich, want alleen wie de beste slaapkamer aflevert blijft in de wedstrijd. Juryleden Gert, Cerina en Hadisa zullen elke slaapkamer beoordelen en punten geven voor duurzaamheid, haalbaarheid en creativiteit.
Juryleden Cerina, Hadisa en Gert beslissen vandaag welke drie koppels verder mogen verbouwen en welke drie afscheid moeten nemen van hun droomhuis. De zes koppels uit Antwerpen, Beringen en Boortmeerbeek zien zichzelf de komende jaren al wakker worden in hun nieuwe slaapkamer, maar deelt de jury hun enthousiasme?
Vorige week werd een nieuwe schifting gemaakt. De verbouwers in de verschillende panden zijn vanaf nu elkaars rechtstreekse concurrenten. Ze zijn de komende weken heer en meester in 'hun' pand en zullen voluit moeten tonen wat ze in hun mars hebben. Dina heeft een volgende deadline klaar voor hen. Ze krijgen drie weekends de tijd om een woonkamer te ontwerpen die het warme hart van hun huis wordt.
De drie overgebleven koppels zetten nog steeds hun beste beentje voor om de renovatiewerken in de huizen in Antwerpen, Beringen en Boortmeerbeek tot een goed einde te brengen.
De koppels krijgen vandaag van Dina een nieuwe deadline, en dat wordt de grote schrik van elke verbouwer. De kleinste, maar moeilijkste kamer: de badkamer. Dat weet ook jurylid Hadisa. Bij sommige duo's lopen de emoties dan ook hoog op.
De drie koppels leveren deze week een ware uitputtingsslag in de moeilijkste ruimte van hun verbouwing: de badkamer. Elektriciteit, leidingen, afvoeren, tegels: alles komt samen en dat doet de emmertjes overlopen. Zo erg zelfs dat de koppels in Beringen en Boortmeerbeek er (even) de brui aan geven. Geraken de badkamers op tijd klaar voor het bezoek van juryleden Cerina, Hadisa en Gert?
De moeilijkste verbouwing zit erop. Na de badkamer kunnen de 'Huis Gemaakt'-koppels vandaag ademhalen in de tuin. Nu nog een wildernis, maar binnenkort - hopelijk - een idyllische oase van rust. Om daartoe te komen, krijgen ze twee weekends de tijd. Bartel Van Riet, Vlaanderens bekendste tuinexpert, brengt de koppels een bezoekje en helpt hen met interessante tips over bloemen en blaadjes.
De tips van tuinexpert Bartel Van Riet hebben ze op zak en dus zetten de koppels de laatste rechte lijn in om hun tuin af te werken. De klussers staan er deze keer niet alleen voor. Ze mogen namelijk één iemand uitnodigen om een dagje te komen helpen.
Alexia & Emiel haalden vorige week de broodnodige kamerprijs binnen met hun gezellige tuin. Nu valt nog de allerlaatste kamer te verbouwen: de keuken. Het kloppend hart van elke woning. In Antwerpen veroorzaakt de keuken een kortsluiting in de hoofden van Anaïs & Cedric. Zij stuiten vlak voor de levering van de keuken op een groot probleem en moeten noodlijn Johny inschakelen.
De koppels moeten nog één grote hindernis overwinnen om te kunnen starten aan de allesbepalende finaleweek. In het deadline-weekend worden in de panden drie fonkelnieuwe keukens geleverd en kan de afwerking beginnen. De verbouwers zetten alles op alles om de laatste kamerprijs van 2.000 extra budget binnen te slepen. En dat werpt vruchten af, want de jury staat voor een aartsmoeilijke keuze.
De koppels trappen de finaleweek af in fijn gezelschap. Om hun droomhuis tot in de kleinste details af te werken, krijgen ze de hulp van enkele bekende Vlamingen die van aanpakken weten. Sieg De Doncker, die zelf heel wat verbouwervaring heeft, steekt de handen uit de mouwen in Antwerpen.
De koppels zetten alles op alles om hun huizen er zo goed mogelijk te laten uitzien alvorens de jury en de kijkers die langskomen hun laatste punten uitdelen.
Vandaag weten we eindelijk welk koppel definitief in zijn zelfverbouwde droomhuis mag gaan wonen.
De winnaars van 'Huis gemaakt' worden in deze laatste aflevering gevolgd: van hun eerste emoties, de eerste reacties van familie en vrienden, het ondertekenen van de akte tot de eerste momenten in hun kersverse woonst.
  • Simply the best van VTM live of uitgesteld
  • Movie nights & serie marathons ook voor de kids
  • One SHORTIE a day… doet niets speciaal, maar is wel plezant
  • En op écht al je schermen Smartphone, laptop, tablet, smart tv, casting én tv-boxen - dus ja, echt allemaal
  • Hallo VTM GO+ Reclame? No way. Elke dag wachten op je soap? Dat stopt today. En ook onderweg, you press play.