Ze Zeggen Dat

Ze Zeggen Dat

Andy Peelman en Dina Tersago gaan na welke beweringen en urban legends we nu wel of niet mogen geloven, want ze zeggen dat...

Afleveringen

7 afleveringen

Tot in de jaren 80 had je cafés waar openlijk bordjes uithingen dat migranten er niet welkom waren. Worden mensen van kleur anno 2024 nog steeds geweerd aan de deur? Dina en Andy deden een praktijktest bij enkele van de grootste en populairste clubs van Vlaanderen en Brussel. Vervolgens serveert Piet Huysentruyt het duo een bizar menu. Al het eten komt namelijk uit conservenblikken waarvan de houdbaarheidsdatum al lang overschreden is.

Aflevering 2

Er wordt vaak gezegd dat blootstellingstherapie vrij goed werkt voor mensen die met fobieën kampen. In deze aflevering test Andy dit, die heel veel last heeft van claustrofobie. Zeker als hij ook nog eens de controle verliest en niet zelf kan beslissen wanneer of hoe hij deze ruimte verlaat.

Aflevering 3

Minderjarigen mogen in België niet gokken. Maar hoe zit het met de handhaving van dat verbod? Ons duo doet de test door jongeren met verborgen camera's op pad te sturen. Vervolgens gaan Andy en Dina op wolvenjacht. Sinds de wolf terug gesignaleerd is in Vlaanderen, zijn ook de verhalen over hoe gevaarlijk de wolf voor de mens is terug.

Aflevering 4

Om te onderzoeken of echt iedereen te hacken is, geven vier Q-dj's Dina en haar partners in cybercrime toestemming om hen te proberen hacken. En laten we ons bij de aankoop van voedsel meer leiden door de verpakking dan door de inhoud? Dina en Andy ontwerpen een label dat een gezonde uitstraling geeft aan een niet zo gezonde energiedrank.

Aflevering 5

Met steeds meer inclusieve rolmodellen lijkt het klassieke schoonheidsideaal in de mode-industrie wat passé, maar wil dat zeggen dat uiterlijk er niet meer toe doet? Dina onderzoekt of je meer verdient naarmate je knapper bevonden wordt. En neemt onze seksuele appetijt af na 65 jaar?

Aflevering 6

Moppen vertellen over domme Belgen is een nationale sport in Nederland. Dina en Andy ondergaan zelf een IQ-test om te onderzoeken of er een kern van waarheid in die moppen zit. Daarnaast proberen ze steenkool, benzine en vliegtickets te betalen met ecocheques. Zo willen ze controleren hoe gemakkelijk je er niet-ecologische producten of diensten mee kunt kopen.

Aflevering 7

Deze aflevering staat volledig in het teken van artificiële intelligentie. Andy en Dina onderzoeken of AI daadwerkelijk al onze jobs zal afpakken. Zou dit programma bijvoorbeeld bedacht kunnen worden zonder de tussenkomst van onze programmamakers? Of is ChatGPT grappiger dan Andy? Lieven Scheire demonstreert tot wat AI al in staat is én wat écht nog sciencefiction is.
  • Simply the best van VTMlive of uitgesteld
  • Movie nights & seriemarathonsook voor de kleinmannen
  • One shortie a day...doet niets speciaals, maar is wel plezant
  • Op echt àl je schermensmartphone, laptop, tablet, smart-tv, via casting, via je tv-box – gewoon overal, oké?
  • Hallo VTM GO+Reclame? No way. Elke dag wachten op je soap? Dat stopt today. En ook onderweg, you press play.
  • En dat is nog niet allesKijk Streamz op VTM GO en blijf op één plek voor nog meer topseries, blockbusters én Streamz Originals.