Koning Lou

Koning Lou

Jeugdserie over de gekke Koning Lou, zijn trouwe raadgever Dréke en de troubadour Stakke.

Afleveringen

8 afleveringen

Koning Lou heeft vreselijke tandpijn en brengt een bezoek aan de tandentrekker Péke Zonder Tanden. Die blijkt echter verborgen bijbedoelingen te hebben.
Koning Lou, Dréke en Stakke willen een dagje naar de Gele Limonadezee, maar dan staat Winnie, de Zeemeerminnie plots voor de poort. Haar zee blijkt helemaal vervuild te zijn. Dat is echter niet de enige reden waarom ze Koning Lou een bezoekje brengt.
De neef van Koning Lou, Neef Nero, komt op bezoek. Nero blijkt een echte pestkop te zijn. Bovendien wil hij met een list het kasteel van Koning Lou veroveren.
Stakke is verdwenen en Koning Lou is in paniek. Wanneer Stakke veel later weer verschijnt, gedraagt hij zich vreemd. Volgens Dréke is er iets niet pluis: is dit wel de échte Stakke?
Koning Lou staat altijd voor onaangename verrassingen en hij is dat helemaal beu. Daarom nodigt hij Wilma, de Waarzegster uit. Maar Wilma wil heel wat meer van Koning Lou dan enkel zijn toekomst voorspellen.
In Spatzelbrüdenbotsenknotskes is het vandaag 'drie-keer-na-elkaar-volle-maandag'. Op die feestelijke dag wordt er muziek gespeeld en worden curryworsten special aan 't spit gegeten. Wanneer Fons De Wolf komt aankloppen, gebeuren er plots heel vreemde dingen.
Vandaag houden Dréke, Stakke en Koning Lou een grote schoonmaak in het Kasteel. Op zolder vinden Stakke en Dréke een kruik. Koning Lou is ervan overtuigd dat het ding niets waard is maar niets is minder waar want in de kruik blijkt een geest te zitten.
Ook vandaag is het weer een speciale dag in Spatzelbrüdenbotsenknotskes. Maar dit zou wel eens de allerlaatste speciale dag ooit kunnen worden. Want Vladimir de Veroveraar staat met 'een ontelbaar groot leger' voor de poort, klaar om het Kasteel te veroveren. Het ziet er niet zo goed uit, maar dan bedenken Dréke, Stakke en Koning Lou een geniaal plannetje.
  • Simply the best van VTMlive of uitgesteld
  • Movie nights & seriemarathonsook voor de kleinmannen
  • One shortie a day...doet niets speciaals, maar is wel plezant
  • Op echt àl je schermensmartphone, laptop, tablet, smart-tv, via casting, via je tv-box – gewoon overal, oké?
  • Hallo VTM GO+Reclame? No way. Elke dag wachten op je soap? Dat stopt today. En ook onderweg, you press play.
  • En dat is nog niet allesKijk Streamz op VTM GO en blijf op één plek voor nog meer topseries, blockbusters én Streamz Originals.