Lady Truckers

Lady Truckers

Vlaamse vrouwelijke truckchauffeurs geven een inkijk in hun job en dagelijks leven en laten zien dat ze niet moeten onderdoen voor hun mannelijke collega's. Een stevige portie girl power achter het stuur!

Afleveringen

12 afleveringen

Lady trucker Patsy doorkruist al meer dan 20 jaar de Verenigde Staten en heeft zo al vijf miljoen kilometers op de teller staan. Ze is één van de 8% lady truckers die de immense Amerikaanse wegen trotseren. Oude bekende Linda vervoert ook bier. Perfect uitgedost en met aangepaste werkkledij begint ze aan haar traject tussen Jupille en Eersel.
Ann woont sinds 2019 in Canada en werkt er als truckchauffeur. Ze moet een lading staal van Camrose in Canada naar El Reno in de VS brengen en daarna terugkeren. Een reis die elf dagen zal duren. Mariska rijdt vandaag met 5.000 kg karton naar Vielsalm. Ze is er nog nooit geweest en net nu werkt haar gps niet. Patsy en Arnold zijn onderweg naar Virginia met een lading bier.

Aflevering 3

Caro vervoert sinds een jaar bedrijfsafval en dat betekent om 4u 's ochtends van start gaan om al het werk gedaan te krijgen. Maar vandaag heeft Caro haar dagje niet. Patsy is samen met haar man Arnold met een stevige lading bier onderweg naar Chantilly, Virginia. In Des Moines, Iowa, nemen ze een kleine omweg om de dorpssfeer op te snuiven. Daarna stoppen ze aan de grootste truckstop van de VS.

Aflevering 4

Lady Trucker Charlotte heeft een stevige werkdag voor de boeg. Ze trakteert zichzelf erna op wat me-time. Patsy is onderweg van Salt Lake City naar Chantilly. Ze is al goed opgeschoten en nadert de heuvelachtige omgeving rond Dallas. Een goed moment voor Patsy om te testen wat haar truck waard is. Ann is onderweg naar Wichita. Die stad ligt in de beruchte Tornado Alley.

Aflevering 5

Michelle is op weg naar de wekelijkse veemarkt in Ciney, de tweede grootste van Europa. Hier kopen en verkopen alle veehandelaars hun runderen. Anja vervoert bloem. Ze moet eerst in Bree een lege container halen om die vervolgens naar een kuisfirma in Nederland te brengen. Losdag voor Patsy. Vijf dagen geleden is ze met een lading bier vanuit Salt Lake City vertrokken richting Chantilly, Virginia.

Aflevering 6

Patsy heeft haar lading bier gelost en brengt deze keer een lading boter van Denver naar Winthrop, Minnesota. Een route die haar door het hectische Chicago voert. In het landelijke Heldergem is Michelle bezig met het voorbereiden van een belangrijk veetransport. Ann is onderweg in het diepe zuiden van de Verenigde Staten. Zij is nu acht maanden truckchauffeur en dolgelukkig.

Aflevering 7

De West-Vlaamse Femke vervoert verpakkingsmateriaal. Al zeven jaar is zij de koningin van de baan, maar dat was ooit anders. Michelle is een getrouwde mama van twee kinderen die langeafstandsritten heeft ingeruild voor een internationaal truckersleven dichter bij huis, voornamelijk Duitsland. Ann is met een lege oplegger onderweg naar Axis, Alabama.

Aflevering 8

Ann is onderweg van Axis in de Verenigde Staten naar Nisku in Canada; goed voor vier reisdagen en bijna 4.000 kilometers. Ze is nog maar net vertrokken of ze staat al aan de kant op een van de gevaarlijkste plaatsen van Route 45. Terwijl Michelle haar trailer moet volladen in het noorden van Duitsland, besluit Anja om haar teckel mee op de baan te nemen.

Aflevering 9

Femke is al vroeg op de baan, want ze moet zowat heel Vlaanderen doorkruisen, maar eerst moet ze haar oplegger vol verpakkingsmateriaal oppikken. Helaas voor haar zijn niet alle truckers even collegiaal. Ook Mariska is al voor dag en dauw in de weer, maar dan vooral met haar fitnesstoestel. Yana komt uit een truckersfamilie. Ze is nog maar 20 jaar, maar kan perfect haar mannetje staan.

Aflevering 10

Terwijl Patsy samen met haar man onderweg is van Iowa naar Georgia en een steile afdaling moet trotseren, is ook Ann bezig aan een trip van 3.900 km dwars door Amerika. Ondertussen kijkt Femke reikhalzend uit naar het einde van haar werkdag, want ze heeft een beestig feestje gepland.

Aflevering 11

Ann is onderweg naar haar thuisbasis in Canada. Vanwege het weer staat er een korte rit op haar agenda, met als eindpunt de truckstop in Weyburn, Saskatchewan. Aan de andere kant van het continent halen Patsy en haar man in Pendergrass, Georgia, hun nieuwe lading op. Michelle is een mama van twee en rijdt voornamelijk in Duitsland rond.

Aflevering 12

Ann heeft haar laatste dag van een 11 dagen durende trip voor de boeg. In België moet Lady trucker Yana de hele dag rollen garen laden en lossen, maar niet iedereen is even behulpzaam. Michelle wordt wakker op een parking in Ulm in Duitsland. Ze heeft vandaag nog een lading bodembedekkers te leveren en kan daarna naar huis gaan. In Amerika moet Patsy met haar grote koeltruck morgen aankomen in Northbrook, Illinois. Ze heeft een tweedaagse trip van zo'n 1200 km te rijden en dan hoop je op vlot verkeer.
  • Simply the best van VTM live of uitgesteld
  • Movie nights & serie marathons ook voor de kids
  • One SHORTIE a day… doet niets speciaal, maar is wel plezant
  • En op écht al je schermen Smartphone, laptop, tablet, smart tv, casting én tv-boxen - dus ja, echt allemaal
  • Hallo VTM GO+ Reclame? No way. Elke dag wachten op je soap? Dat stopt today. En ook onderweg, you press play.