Naar inhoud

Kijk alles van VTM en zoveel meer. Waar, wanneer en hoe jij het wil. Veel kijkplezier!

Loïc: Zot van koken

Loïc: Zot van koken

Productiejaar
2020
2 seizoenen

Foodvlogger Loïc Van Impe is zot van koken. In zijn eigen culinaire reeks tovert hij iedere dag opnieuw een overheerlijk en toegankelijk gerecht op tafel.

Genre
Culinair
Presentatie
Loïc Van Impe
Taal
Vlaams
Kijkwijzer
Dit programma bevat productplaatsing

Afleveringen

65 afleveringen

1. Krokante kip met gebakken aardappelen en appelmoes

1. Krokante kip met gebakken aardappelen en appelmoes

Tijdsduur
15 min
Loïc trapt zijn eerste week af met een onbetwiste klassieker, maar dan op zijn manier. Hij serveert krokante kip met gebakken aardappelen en appelmoes.
2. Orechiette met courgette en pancetta

2. Orechiette met courgette en pancetta

Tijdsduur
15 min
Een simpele pasta die niet kan mislukken, dat is Loïcs orechiette met courgette en pancetta.
3. Chocolate cookies met chai latte

3. Chocolate cookies met chai latte

Tijdsduur
15 min
Loïc en Instagram, dat zijn twee handen op één buik. Op de social media-website vindt hij kook- en bakinspiratie in overvloed, zo ook voor zijn chocolate cookies met chai latte.
4. Gelakte aubergine met eend

4. Gelakte aubergine met eend

Tijdsduur
15 min
Vraag naar Loïcs lievelingsgroente en het antwoord is aubergine. Eén van zijn favoriete keukens is Japan. Een combinatie van die twee kan in deze openingsweek dus niet ontbreken. Hij maakt gelakte aubergine met eend.
5. Ribbetjes met maïs en koolsla

5. Ribbetjes met maïs en koolsla

Tijdsduur
15 min
Koken voor een troep 'copains' is het liefste wat Loïc doet. Samen naar een voetbalwedstrijd kijken, een pintje daarbij én zijn ribbetjes met maïs en koolsla. Laat het weekend maar beginnen!
6. Tortellini's met 3 Belgische kazen

6. Tortellini's met 3 Belgische kazen

Tijdsduur
15 min
Het eerste gerecht dat Loïc als tienjarige voor zijn vriendjes uit de straat maakte? Tortellini's met 3 Belgische kazen. Een eenvoudige bereiding met 3 ingrediënten evolueerde naar een fijnproeversgerecht.
7. Taco-festijn

7. Taco-festijn

Tijdsduur
15 min
Vandaag is Loïc jarig: hij trakteert vrienden op een tacofestijn. De taco's worden gevuld met twee rundsbereidingen en Loïc maakt ook een veggie variant.
8. salade met perziken en geitenkaas

8. salade met perziken en geitenkaas

Tijdsduur
15 min
Vandaag maakt Loïc een salade met perziken en geitenkaas, een mooie herinnering aan een vakantie in het zuiden van Frankrijk.
9. Luikse salade en vinaigrette

9. Luikse salade en vinaigrette

Tijdsduur
15 min
Loïc maakt een variatie op de klassieke Luikse salade én ook een vinaigrette die niet kan mislukken.
10. Broodje van varkensvlees met een chutney van kiwibes

10. Broodje van varkensvlees met een chutney van kiwibes

Tijdsduur
15 min
Kiwibes is nog onbekend voor het grote publiek maar blijkt een echte vitaminebom te zijn, die ook nog eens in België gekweekt wordt. Loïc maakt vandaag een broodje van varkensvlees mét een chutney van kiwibes.
11. Slaatje met rode biet

11. Slaatje met rode biet

Tijdsduur
15 min
Om te bewijzen dat het meest gehate ingrediënt het verdient om geliefd te worden, maakt Loïc vandaag een slaatje met rode biet.
12. Notenbrood

12. Notenbrood

Tijdsduur
15 min
Als er iets is waar Loïc door geobsedeerd is, dan is het wel brood bakken. Deze keer legt hij zich toe op notenbrood.
13. Caponata

13. Caponata

Tijdsduur
15 min
Loïc brengt een beetje Italië naar zijn keuken. Hij maakt caponata, een lauwe ratatouillesalade, heerlijk om in te soppen met een stukje ciabatta.
14. Kruidenpuree met garnalen en gepocheerd ei

14. Kruidenpuree met garnalen en gepocheerd ei

Tijdsduur
15 min
Op donderdag maakt Loïc een klassieker, die helemaal van de zee komt: kruidenpuree met garnalen en gepocheerd ei.
15. Kippenvleugels

15. Kippenvleugels

Tijdsduur
14 min
Comfortfood op vrijdag met kippenvleugels. Als het aan Loïc ligt, wordt dit op elk festival geserveerd.
16. Risotto met venkel

16. Risotto met venkel

Tijdsduur
15 min
Niemand weet dat je in risotto eigenlijk niét moet roeren. Loïc laat zien hoe hij het geleerd heeft.
17. Instagrampancakes met blauwe bes

17. Instagrampancakes met blauwe bes

Tijdsduur
15 min
Op Instagram krioelt het van de 'picture perfect'-foto's van prachtige stapeltjes American pancakes. Loïc maakt er vandaag ook én onthult hoe je de perfecte instagramfoto kan maken.
18. Soep van geroosterde tomaten

18. Soep van geroosterde tomaten

Tijdsduur
15 min
Soep is niet Loïcs dada maar tomaten des te meer. En wat is er lekkerder dan een hartverwarmende tomatensoep? Met balletjes? Nee, Loïc vervangt ze door gegrilde groenten.
19. Pladijs meunière

19. Pladijs meunière

Tijdsduur
15 min
Pladijs meunière, dat is de lowbudget versie van tong meunière. Maar dan nog lekkerder.
20. Shakshuka met platbrood

20. Shakshuka met platbrood

Tijdsduur
15 min
Shakshuka met platbrood is het ideale sharing gerecht: voor twee of vijf personen, of meer. Onverwacht bezoek is meer dan welkom.
21. Toast met geprakte erwt en burrata

21. Toast met geprakte erwt en burrata

Tijdsduur
15 min
Maandag houdt Loïc het supermakkelijk met een toast met geprakte erwt en burrata.
22. Champignons carbonara

22. Champignons carbonara

Tijdsduur
15 min
Carbonara staat bij Loïc zo goed als wekelijks op het menu. Lekker, makkelijk en variaties genoeg mogelijk. Vandaag maakt hij een veggievariant met champignons.
23. Frambozentaart

23. Frambozentaart

Tijdsduur
15 min
Maak van een woensdag een feestdag met deze taart, inclusief de allerlaatste frambozen van het jaar.
24. Rijst in tomaten-roomsaus met gamba's

24. Rijst in tomaten-roomsaus met gamba's

Tijdsduur
15 min
Een risotto avant la lettre met tomaten-roomsaus en gamba's, ideaal voor beginners.
25. Yakitori met mango en avocadosalade

25. Yakitori met mango en avocadosalade

Tijdsduur
15 min
Yakitori met mango en avocadosalade, dat is een werelds gerecht met Japanse invloeden en een Chileense salade.
26. Pizzacombo

26. Pizzacombo

Tijdsduur
15 min
Huisgemaakte pizza's, Loïc toont dat het kan. Hij maakt een combo: een witte met courgettes en een traditionele margherita.
27. Ode aan de tomaat

27. Ode aan de tomaat

Tijdsduur
15 min
Tomaat is de meest gegeten groente ter wereld. Loïc is er ook zot van en ontwikkelde daarom dit gerecht, een 'ode aan de tomaat'.
28. Blinde vink met wortelpuree en mosterd

28. Blinde vink met wortelpuree en mosterd

Tijdsduur
15 min
Op woensdag maakt Loïc blinde vink met wortelpuree en mosterd, een nostalgisch recept met fijne herinneringen aan zijn oma.
29. Krabomelet met rijstnoedel

29. Krabomelet met rijstnoedel

Tijdsduur
15 min
Vandaag is het 'World Chicken Day', en morgen is het 'World Egg Day'. Loïc slaat twee vliegen in één klap met zijn krabomelet met rijstnoedel.
30. Côte à l'os badijone met frietjes en witloofsalade

30. Côte à l'os badijone met frietjes en witloofsalade

Tijdsduur
15 min
Het is de week van de steak friet, de ideale gelegenheid om deze Vlaamse klassieker klaar te maken.
31. Dubble cheeseburger

31. Dubble cheeseburger

Tijdsduur
15 min
Maandag, geen betere dag om een burger te serveren. Loïc laat je watertanden met een dubble cheeseburger.
32. Chocolade ganachetaart

32. Chocolade ganachetaart

Tijdsduur
15 min
De makkelijkste en lekkerste taart om vriend en vijand mee te imponeren. Zelf roomijs à-la-minute maken? Loïc doet het voor.
33. Arancini met mozzarella

33. Arancini met mozzarella

Tijdsduur
15 min
Arancini met mozzarella is een mooie jeugdherinnering van Loïc: een mysterieuze snack die hij na het shoppen met zijn mama kreeg.
34. Brandade van kabeljauw

34. Brandade van kabeljauw

Tijdsduur
15 min
Donderdag staat er vis op het menu. Loïc maakt een fancy versie van brandade.
35. Cheesy tomatenbrood

35. Cheesy tomatenbrood

Tijdsduur
15 min
Koken voor een troep 'copains' is wekelijkse kost voor Loïc. Een gerecht dat hij vaak voor hen maakt, is cheesy tomatenbrood.
36. Tatin van witloof

36. Tatin van witloof

Tijdsduur
15 min
Loïc maakt de hartige variant van de klassieker tarte tatin: tatin van witloof.
37. Japanse gebakken rijst met buikspek en kimchi

37. Japanse gebakken rijst met buikspek en kimchi

Tijdsduur
14 min
Gebakken rijst is dé side dish in Japan. Loïc serveert er buikspek en kimchi bij.
38. Citrustaart met meringue en thee

38. Citrustaart met meringue en thee

Tijdsduur
15 min
Loïc maakt zoetigheid voor bij de thee: een citrustaart met meringue.
39. Wraps

39. Wraps

Tijdsduur
16 min
Loïc flanst snelle wraps in elkaar, heerlijk voor een kleurrijke lunch.
40. Trio van pasta

40. Trio van pasta

Tijdsduur
15 min
Het is Wereld Pasta Dag vandaag. Dat viert Loïc met een trio van pasta.
41. Stoofpotje met venkelworkst en polenta

41. Stoofpotje met venkelworkst en polenta

Tijdsduur
15 min
Loïc maakt op maandag een hartverwarmend stoofpotje met venkelworkst en polenta.
42. Rilette, zelfopgelegde groenten en pompoenschijfjes

42. Rilette, zelfopgelegde groenten en pompoenschijfjes

Tijdsduur
15 min
Loïc geeft inspiratie voor een herfstplankje dat als aperitief kan dienen na een mooie herfstwandeling. Op de plank liggen rilette, zelfopgelegde groenten en pompoenschijfjes.
43. Marokkaans wortelsoepje met balletjes

43. Marokkaans wortelsoepje met balletjes

Tijdsduur
15 min
Loïc maakt een Marokkaans getint wortelsoepje met balletjes ter gelegenheid van Rode Neuzen Dag.
44. Butternutpompoen

44. Butternutpompoen

Tijdsduur
15 min
Vandaag is het halloween. Loïc maakt geen klassieke pompoensoep, maar vier verschillende bereidingen met slechts één butternutpompoen.
45. Dahl met koraallinzen, pilavrijst en olie van specerijen

45. Dahl met koraallinzen, pilavrijst en olie van specerijen

Tijdsduur
15 min
Speciaal voor World Vegan Day maakt Loïc dahl met koraallinzen, pilavrijst en olie van specerijen.
46. Traaggegaarde varkenswangetjes met knolselder

46. Traaggegaarde varkenswangetjes met knolselder

Tijdsduur
15 min
Loïc start de week met een receptje uit grootmoeders keuken: traaggegaarde varkenswangetjes met knolselder.
47. Witte wintersoep met zeeduivel

47. Witte wintersoep met zeeduivel

Tijdsduur
15 min
Wie houdt er niet van een smeuïge herfstsoep? Loïc bereidt een witte wintersoep met zeeduivel.
48. Focaccia met tomaten en minestron

48. Focaccia met tomaten en minestron

Tijdsduur
15 min
Zelf focaccia maken, dat klinkt moeilijker dan het is. Loïc toont hoe het moet met een focaccia met tomaten en minestrone.
49. Pasta met broccoli en zalm

49. Pasta met broccoli en zalm

Tijdsduur
14 min
Te vinden op de menukaart van elke brasserie: pasta met broccoli en zalm. Loïc maakt zijn variant.
50. English muffin met bloempanch

50. English muffin met bloempanch

Tijdsduur
16 min
Loïc gaat voor een Iers geïnspireerd ontbijt om de vrijdag goedgezind te starten: een English muffin met bloempanch.
51. Eenpansgerecht met witloof en peren

51. Eenpansgerecht met witloof en peren

Tijdsduur
14 min
Niets makkelijker dan een eenpansgerecht op maandag. De held in dit gerecht met witloof is een Belgische peer.
52. Schorseneren à la Flamande

52. Schorseneren à la Flamande

Tijdsduur
14 min
Loïc heeft heimwee naar de aspergetijd en maakt daarom de winterversie van deze zomertopper, schorseneren à la Flamande.
53. Stoofvlees

53. Stoofvlees

Tijdsduur
15 min
In de herfst mag deze Belgische klassieker niet ontbreken. Maar wat als je weinig tijd hebt? Loïc kent het snelste stoofvlees recept.
54. Aperoballetjes en croque met geitenkaas

54. Aperoballetjes en croque met geitenkaas

Tijdsduur
15 min
Er bestaan zoveel mogelijkheden met geitenkaas. Loïc maakt er aperoballetjes mee en een croque.
55. Kanelbullar

55. Kanelbullar

Tijdsduur
15 min
Het weekend staat voor de deur, tijd om patisserie te maken. De Zweedse fijnproeverskoeken 'kanelbullar' zijn de moeite om uit te proberen.
56. Pasta met aardpeer en zonnewortel

56. Pasta met aardpeer en zonnewortel

Tijdsduur
14 min
Pasta smaakt altijd. Vandaag maakt Loïc een makkelijke pasta met twee vergeten groenten, aardpeer en zonnewortel.
57. Konijn met geuze

57. Konijn met geuze

Tijdsduur
15 min
Dinsdag staat er een echte Vlaamse klassieker op het menu: konijn met geuze.
58. Gestoomde en gebrande zalm

58. Gestoomde en gebrande zalm

Tijdsduur
15 min
Loïc maakt een oosters getint gerecht met gestoomde en gebrande zalm.
59. Duroc-spiering met blackwellsaus

59. Duroc-spiering met blackwellsaus

Tijdsduur
15 min
Loïc serveert een stevige maaltijd op donderdag met Duroc-spiering met blackwellsaus.
60. Gevulde Servische paprika

60. Gevulde Servische paprika

Tijdsduur
14 min
Loïc maakt een gerechtje dat hij van zijn tante heeft geleerd: gevulde Servische paprika. Helemaal herfst!
61. Fried chicken

61. Fried chicken

Tijdsduur
15 min
Loïc maakt een fancy versie van 'fried chicken'.
62. Lam met kruidenkorst

62. Lam met kruidenkorst

Tijdsduur
16 min
Vlees, aardappelen en groenten, de heilige drievuldigheid noemt Loïc het.
63. Speculaasjavanais

63. Speculaasjavanais

Tijdsduur
15 min
Loïc maakt een speculaasjavanais.
64. Gebakken coquilles met beurre blanc van cava

64. Gebakken coquilles met beurre blanc van cava

Tijdsduur
15 min
Een feestelijk visgerecht op donderdag: gebakken coquilles met beurre blanc van cava.
65. Mozza-meatballs en linguine in saffraansaus

65. Mozza-meatballs en linguine in saffraansaus

Tijdsduur
15 min
Wie comfortfood zegt, zegt pasta. Loïc maakt mozza-meatballs en linguine in saffraansaus.
  • Het beste van VTMlive of uitgesteld
  • Movie nights & seriemarathonsook voor de kleinmannen
  • Op echt àl je schermensmartphone, laptop, tablet, smart-tv, via casting, via je tv-box – gewoon overal, oké?
  • Hallo VTM GO+Reclame? No way. Elke dag wachten op je soap? Dat stopt today. En ook onderweg, you press play.
  • En dat is nog niet allesKijk Streamz op VTM GO en blijf op één plek voor nog meer topseries, blockbusters én Streamz Originals.