Masterchef Australia

Masterchef Australia

Amateurchefs uit heel Australië nemen het tegen elkaar op in een strijd voor de felbegeerde titel van 'MasterChef'.

Afleveringen

25 afleveringen

Voor de eerste mystery box-uitdaging keert de geliefde Poh Ling Yeow terug naar de 'MasterChef'-keuken. De koks moeten een topgerecht bereiden met niet veel meer dan een paar basisingrediënten.
Voormalig 'MasterChef'-winnares en dessertenkoningin Emelia Jackson komt haar geheimen delen. Met behulp van Emelia's soezendeegrecept moeten de deelnemers een zoet of hartig gerecht bereiden.
In de eerste uitserveeropdracht van dit seizoen bereiden twee teams, bijgestaan door mentors Matt Sinclair en Sashi Cheliah, een voorgerecht en een hoofdgerecht voor dertig hongerige gasten.
De koks moeten Andy's kip aan't spit omtoveren tot een topgerecht, waarbij de winnaar tegen chef Darren Robertson, van restaurant Three Blue Ducks, mag koken met als inzet een immuniteitsspeld.
Julie Goodwin keert terug naar de 'MasterChef'-keuken en geeft de chefs hun volgende opdracht. De kandidaten die een verkeerd ingrediënt van haar stoofpot met zeevruchten opnoemen, moeten het in de eliminatieronde tegen elkaar opnemen. En daar mogen ze enkel aan de slag met de ingrediënten van Julies recept.
Bij aankomst in de keuken worden de chefs begroet door de grootste mystery box ooit. Ze moeten vervolgens een gerecht vbereiden met minstens één supergroot ingrediënt en ook de smaken moeten groots zijn.
Banketbakker Eddie Stewart bepaalt de opdracht voor de volgende eliminatieproef. De geselecteerde chefs krijgen vijf uur de tijd om zijn Tokyo Lamington Tower zo goed mogelijk na te maken. Die bevat de smaken van Snickers, aardbeienmatcha, houtskoolpompoen en yuzu curd meringue.
Terwijl duizenden hongerige gasten neerstrijken op Melbourne's hippe Grazeland, worden de vijftien resterende chefs verdeeld in twee teams. Met de bereiding van verschillende vlees- en visgerechten hopen ze kans te maken op immuniteit.
De chefs uit het winnende team van de voorgaande opdracht krijgen 75 minuten de tijd om een gerecht te bereiden met behulp van de keukenapparaten die hen worden aangeboden. Wie de jury het meest weet te overtuigen van zijn of haar gerecht, mag het vervolgens opnemen tegen gastchef Sergio Perera en strijden voor immuniteit.
De chefs beginnen aan een tweedaagse opdracht. Op de eerste dag krijgen ze 45 minuten de tijd om ingrediënten te marineren, pekelen of in te maken, die ze de volgende dag nodig zullen hebben om hun gerecht naar keuze te bereiden. Op dag twee krijgen ze een uur de tijd om hun gerecht af te werken.
De chefs proberen indruk te maken op de jury door eenvoudige ontbijtgranen te verheffen tot nostalgische klassiekers. Hoewel de jury wil dat de deelnemers hun innerlijke kind naar boven halen en vooral plezier hebben, zullen drie van hen naar de eliminatieronde gestuurd worden.
Gastchef Donato Toce onthult zijn overheerlijke Viennetta-ijstaart. De koks in de stresstest moeten het hoofd koel houden om het nostalgische dessert na te maken.
Twee teams wokken alsof hun leven ervan afhangt om een driegangenmenu te creëren in een ouderwets Chinees restaurant, terwijl ze hopen kans te maken op immuniteit.
In de eerste ronde moet elk gerecht een geflambeerd element bevatten. In de tweede ronde kan iemand een immuniteitsspeld winnen, als ze het opnemen tegen de Franse fijnproever Gabriel Gaté.
Op de laatste dag van de week gaan de koks terug naar de jaren zeventig. Na een smaaktest van verschillende kazen, geven ze een eigen draai aan ouderwetse gerechten.
Het is dag 1 van de thuiskoks vs topchefs-week. Elke dag zullen drie kandidaten het opnemen tegen drie professionele chefs. Wint een van de kandidaten, dan zijn zijn of haar collega-chefs ook veilig voor eliminatie. Vandaag strijden de drie kandidaten tegen Jacqui Challinor en haar NOMAD-team. Wie geeft de genadeklap?
In de stresstest van vandaag nemen drie kandidaten het op tegen chef-koks Nick, Melanie en Chris van restaurant NuNu. De opdracht krijgen ze uit handen van Khanh Nguyen, de chef-kok van Aru en Sunda Restaurant. Als de kandidaten twee van de drie gangen weten te winnen, ontsnappen ze aan de eliminatie van zondag.
De prestigieuze chef-kok Louis Tikaram en zijn team van Stanley Restaurant nemen het in een blinde estafette op tegen de drie volgende kandidaten. Ze mogen maken wat ze willen, maar er geldt wel één beperking: de teams mogen onderling niet communiceren.
De laatste drie thuischefs nemen het op tegen het team van het Filipijns-geïnspireerde Serai-restaurant van chef-kok Ross Magnaye. In een MasterChef-klassieker moeten de chefs kiezen tussen tijd en ingrediënten.
Keukenlegende, tv-icoon, restaurateur, auteur en globetrotter Rick Stein laat de koks zien hoe je inktvis schoonmaakt en bereidt. Die kennis zullen ze nodig hebben in de eerste ronde van de volgende eliminatieproef. In de tweede ronde bereiden de slechtst scorende chefs een gerecht dat geïnspireerd is op een van Ricks favoriete eetbestemmingen.
De Australische topchef Josh Niland laat de deelnemers zien hoe je een zonnevis klaarmaakt en deelt zijn duurzaamheidsprincipe met de groep. Daarna staat er de chefs een vissige mystery box te wachten en krijgen ze 75 minuten de tijd om er een gerecht mee te bereiden.
Drie deelnemers lopen de keuken in, klaar voor de drukproef. Ze moeten het gerecht, met een opvallend ingrediënt, van internationaal Aussie-icoon Luke Nguyen namaken zonder recept.
De Australische superster Curtis Stone begeleidt twee teams die het tegen elkaar opnemen in een enorme service-uitdaging. Ze maken een zuur en een zoet gerecht met knolgewassen voor 24 personen.
Curtis Stone is terug voor de immuniteitsuitdaging, waarin de maker van het lekkerste gerecht niet alleen immuniteit wint, maar hun creatie komt ook nog in de schappen van de supermarkten te liggen.
De chefs staan voor een nieuwe, tweedelige eliminatieronde. Gastjurylid van dienst is de populaire Australische chef-kok Maggie Beer. Zij brengt haar favoriete ingrediënten mee, maar de chefs zullen moeten kiezen: het ingrediënt dat zichtbaar is gebruiken of een gokje wagen en aan de slag gaan met een mystery-ingrediënt.
  • Simply the best van vtmlive of uitgesteld
  • Movie nights & seriemarathonsook voor de kleinmannen
  • One shortie a day…doet niets speciaals, maar is wel plezant
  • Op echt ál je schermensmartphone, laptop, tablet, smart-tv, via casting, via je tv-box – gewoon overal, oké?
  • Hallo vtm go+Reclame? No way. Elke dag wachten op je soap? Dat stopt today. En ook onderweg, you press play.
  • En dat is nog niet allesKijk Streamz op VTM GO en blijf op één plek voor nog meer topseries, blockbusters én Streamz Originals.