Sturm der Liebe

Sturm der Liebe

In 'Sturm der Liebe' staan de levens en vooral de liefdesperikelen van het personeel en de gasten van hotel Fürstenhof centraal.

Afleveringen

25 afleveringen

Aflevering 51

Robert laat zich overtuigen door Werner en schrijft zich ook in voor het datingevenement. Hij bedenkt zich echter en stuurt André in zijn plaats. Die valt iets te goed in de smaak en probeert samen met Helene van zijn bewonderaarster af te geraken. Paul leest over een wedstrijd voor chocolatiers en hij moedigt Josie aan om mee te doen.

Aflevering 52

Josie’s inschrijving voor de wedstrijd wordt afgewezen en ze is erg teleurgesteld. Robert is blij met het verrassingsbezoek van zijn dochter, maar Werner denkt dat er meer aan de hand is. Valentina vertelt haar grootvader dat ze in de steek is gelaten door haar vriend Fabien. Gerry is bereid om de misstap van Shirin door de vingers te zien.

Aflevering 53

Erik en Yvonne ontmoeten Markus tijdens het golfen en Erik probeert zijn positie als algemeen directeur terug te krijgen. Markus reageert positief, maar dan verprutst Yvonne alles. Josie wil eigenlijk niet dat André met haar pralines deelneemt aan de wedstrijd voor chocolatiers, maar ze ziet geen andere oplossing.

Aflevering 54

Valentina wil haar vader niet belasten met haar problemen en vertelt een leugentje om bestwil. In plaats van te bekennen dat ze gestopt is met studeren en dat zij en Fabian uit elkaar zijn, zegt ze dat ze stage loopt bij een lokaal radiostation. Na het voorval met Yvonne in de golfclub vangt Alexandra Markus op.

Aflevering 55

Om André te ontlasten, neemt Helene het huishouden over. Hij wil haar bedanken met een etentje en hierdoor krijgt Helene hoop. Hoewel Leons blessure nog niet genezen is, traint hij toch volop voor de triatlon. Josie vindt dat geen goed idee, maar Leon wil er alles aan doen om Paul te verslaan.

Aflevering 56

Er is een personeelstekort en Paul vraagt Shirin - ondanks haar ontslag - om in te springen. Intussen heeft Alexandra het schoonmaakmiddel omgeruild voor een goedkoper, maar veel agressiever product. Wanneer Shirin hiermee poetst, gebeurt er een ongeluk. Markus ontdekt dat Eleni tijdens de week met Valentina op stap was en keurt het gedrag van zijn dochter niet goed.

Aflevering 57

Shirin vreest dat ze nooit meer zal kunnen zien. Intussen probeert Alexandra het schoonmaakmiddel te doen verdwijnen. Leon gaat zo op in zijn trainingen, dat hij Josie uit het oog verliest. Daar is ze niet blij mee. Paul heeft echter wel aandacht voor haar en dat brengt oude gevoelens naar boven.

Aflevering 58

Wanneer Eleni niet terugkeert van een bergwandeling maakt Alexandra zich zorgen. Christoph stelt voor om haar te gaan zoeken. Shirin is nog steeds in het ziekenhuis en het gaat niet goed met haar. Haar vrienden en collega’s proberen haar op te vrolijken. Helene houdt intussen het schoonheidssalon draaiende. Ze besluit haar vaardigheden bij te scholen en gaat op zoek naar een proefkonijn.

Aflevering 59

Leon heeft hevige pijn, maar besluit toch mee te doen aan de triatlon. Zijn enige doel is Paul verslaan, want hij voelt dat Paul nog steeds gevoelens heeft voor Josie. Carolin worstelt nog steeds met haar gevoelens voor Vanessa en ze besluit haar gedachten op papier te zetten. Wanneer Michael thuiskomt en ze de papieren wegmoffelt, is Michael achterdochtig.

Aflevering 60

Carolin kan de druk niet meer aan en bekent Michael dat ze verliefd geworden is op iemand anders. Ze staat er echter op dat ze samen blijven, maar Michael is in de war. De verjaardag van Markus komt eraan en hij heeft iets speciaals bedacht voor deze dag. Hij wil zijn huwelijksgeloften met Alexandra hernieuwen. Erik wint een mooie som geld en wil een mooi horloge voor zichzelf kopen.

Aflevering 61

Leon merkt dat Josie afstandelijk is en denkt dat haar gedrag iets met Paul te maken heeft. Hij wil een volgende stap zetten en tijdens een etentje met Yvonne en Erik vraagt Leon Josie ten huwelijk. Josie is verrast en moet een moeilijke beslissing nemen. Wanneer Christoph Alexandra opnieuw het hof maakt, duwt ze hem weg. Ze kan Markus niet loslaten omdat ze altijd op hem kan rekenen.

Aflevering 62

Valentina en Robert krijgen ruzie. Josie maakt het uit met Leon en geeft toe aan haar gevoelens voor Paul. Ze genieten van een nacht samen in de berghut en zijn in de zevende hemel. De volgende ochtend beseft Josie echter dat ze met Leon moet praten. Alexandra wordt opnieuw verscheurd tussen haar gevoelens voor Christoph en haar huwelijk met Markus. Ze probeert te bewijzen dat de liefde tussen hen groot is, maar Christoph spookt constant door haar gedachten.

Aflevering 63

Alexandra probeert haar huwelijksgeloften te schrijven, maar krijgt niets op papier omdat ze de hele tijd aan Christoph moet denken. Wanneer ze met Markus en Eleni gaat eten, beseft ze hoe belangrijk familie voor haar is. Robert vraagt zijn dochter Valentina om het Fürstenhof een tijdje te verlaten en ze voelt zich gekwetst. Ze pakt boos haar koffers. Wanneer Michael over de ruzie hoort, probeert hij te bemiddelen.

Aflevering 64

Alexandra verbreekt de relatie met Markus. Hij is geschokt en beseft dat ze bij Christoph wil zijn. Wanneer Markus Christoph tegen het lijf loopt, reageert hij zijn woede af op hem. Vanessa en Carolin willen vrienden blijven en proberen normaal met elkaar om te gaan. Maar bij Vanessa komen haar onderdrukte gevoelens weer naar boven. Gerry beseft dat Shirin het moeilijk heeft alleen thuis en hij besluit bij haar te blijven.

Aflevering 65

Josie en Paul gaan samen op zoek naar een ingrediënt voor haar chocolaatjes. Christoph en Alexandra hebben elkaar opnieuw gevonden, maar Alexandra’s dochter Eleni is niet blij met de nieuwe relatie van haar moeder. Ze laat Christoph duidelijk merken dat ze hem niet zal aanvaarden. Wanneer Vanessa hoort dat Carolin gaat verhuizen, is ze teleurgesteld.

Aflevering 66

Nadat hij heeft gedroomd dat Shirin weer kan zien, gelooft Gerry nog meer in haar genezing. Helene vertelt Shirin dat Gerry wel vaker dromen heeft die uitkomen, maar Shirin is toch heel nerveus wanneer het verband van haar ogen gaat. Vanessa is helemaal in de war na de kus met Carolin. Ze wil weten wat ze nu precies voelt en stelt Carolin voor om op een geheime date te gaan.

Aflevering 67

Michael vertelt Shirin dat haar ogen niet genezen zijn. Ze is er kapot van, maar probeert toch om samen met Gerry de draad weer op te pikken. Vanessa voelt zich overweldigd door haar gevoelens voor Carolin. Josie is nog steeds op zoek naar het perfecte ingrediënt voor de pralines.

Aflevering 68

Eleni wil nog steeds dat haar ouders zich verzoenen. Tot ieders verbazing keert Marcus terug naar het Fürstenhof. Hij hoopt Alexandra terug voor zich te kunnen winnen. Shirin is moedeloos na een lastige wandeling. Valentina slaagt erin om haar op te peppen. Erik staat er financieel niet goed voor en kan de huur voor de trouwlocatie van zijn dochter niet betalen.

Aflevering 69

De chocoladewedstrijd komt dichterbij en André heeft er zin in. Om de avond voor de wedstrijd beter te kunnen slapen, geeft Helene hem slaappillen. Na haar mislukte wandeling wijkt Gerry niet meer van Shirins zijde. Zij voelt zich hierdoor opgesloten. Vanessa vindt de kinderwagen waarmee Max haar wil verrassen op hun bruiloft.

Aflevering 70

Markus blijft Alexandra chanteren, maar ze wil toch nog een nacht samen met Christoph doorbrengen. Iedereen is geschokt nu de fraude van Josie en André tijdens de chocoladewedstrijd aan het licht is gekomen. Josie is erg teleurgesteld want ze had het prijzengeld goed kunnen gebruiken. André's opmerking over Helene zet Max aan het denken. Hij wil van zijn moeder weten wat André hiermee bedoelde.
Vanessa vertelt Carolin dat ze voor een leven met Max kiest. Carolin is wanhopig en gaat paardrijden om stoom af te blazen. Nu Alexandra gebroken heeft met Christoph, hoopt Markus dat ze eindelijk voor hem kiest. Hij vraagt haar om samen op reis te gaan. Valentina solliciteert voor een stageplaats in het ziekenhuis, maar ze wordt afgewezen. Om zijn kleindochter te helpen, wil Werner zijn contacten gebruiken.
Shirin voelt zich hulpeloos en depressief. Zelfs het geld dat ze van een anonieme schenker heeft gekregen, kan haar niet opbeuren. Wanneer Yvonne haar appartement schoonmaakt, herkent Shirin de geur van het schoonmaakproduct. Tijdens een ruzie tussen Alexandra en Eleni neemt Markus het op voor zijn vrouw.
Helene neemt initiatief en nodigt André uit voor het volksfeest. Shirin ontdekt dat Alexandra het schoonmaakmiddel vervangen heeft. Alexandra verontschuldigt zich bij Shirin en zegt dat ze haar verantwoordelijkheid wil opnemen, wat de gevolgen ook zijn. Dat is echter buiten Markus gerekend. Josie vertelt Paul dat ze een jobaanbieding gekregen heeft van een chocolatier in Lissabon.
Carolin wil niet aanvaarden dat Vanessa voor Max heeft gekozen. Hoewel Leon haar dit afraadt, wil ze toch nog een keer met Vanessa praten. Shirin weet niet wat ze met het aanbod van Markus moet doen en praat hierover met Gerry. André beseft dat hij gevoelens heeft voor Helene, maar hij vecht ertegen.
Het is moeilijk voor Christoph om Alexandra gelukkig te zien met Markus. Hij wil van zijn concurrent af en schakelt een privédetective in. Vanessa voelt zich gekwetst nadat ze Carolin en Leon samen zag. Josie, Paul en Yvonne gaan op zoek naar een nieuwe trouwlocatie. Josie wil graag een kleine bruiloft. Wanneer ze langs een prachtig weiland wandelen, denkt Yvonne de perfecte locatie gevonden te hebben. Bij Paul brengt deze plek echter een trauma naar boven. Gerry en Shirin maken ruzie.
  • Simply the best van VTM live of uitgesteld
  • Movie nights & serie marathons ook voor de kids
  • One SHORTIE a day… doet niets speciaal, maar is wel plezant
  • En op écht al je schermen Smartphone, laptop, tablet, smart tv, casting én tv-boxen - dus ja, echt allemaal
  • Hallo VTM GO+ Reclame? No way. Elke dag wachten op je soap? Dat stopt today. En ook onderweg, you press play.