Masterchef Australia

Masterchef Australia

Amateurchefs uit heel Australië nemen het tegen elkaar op in een strijd voor de felbegeerde titel van 'MasterChef'.

Afleveringen

27 afleveringen

In de eerste ronde moet elk gerecht een geflambeerd element bevatten. In de tweede ronde kan iemand een immuniteitsspeld winnen, als ze het opnemen tegen de Franse fijnproever Gabriel Gaté.
Op de laatste dag van de week gaan de koks terug naar de jaren zeventig. Na een smaaktest van verschillende kazen, geven ze een eigen draai aan ouderwetse gerechten.
Het is dag 1 van de thuiskoks vs topchefs-week. Elke dag zullen drie kandidaten het opnemen tegen drie professionele chefs. Wint een van de kandidaten, dan zijn zijn of haar collega-chefs ook veilig voor eliminatie. Vandaag strijden de drie kandidaten tegen Jacqui Challinor en haar NOMAD-team. Wie geeft de genadeklap?
In de stresstest van vandaag nemen drie kandidaten het op tegen chef-koks Nick, Melanie en Chris van restaurant NuNu. De opdracht krijgen ze uit handen van Khanh Nguyen, de chef-kok van Aru en Sunda Restaurant. Als de kandidaten twee van de drie gangen weten te winnen, ontsnappen ze aan de eliminatie van zondag.
De prestigieuze chef-kok Louis Tikaram en zijn team van Stanley Restaurant nemen het in een blinde estafette op tegen de drie volgende kandidaten. Ze mogen maken wat ze willen, maar er geldt wel één beperking: de teams mogen onderling niet communiceren.
De laatste drie thuischefs nemen het op tegen het team van het Filipijns-geïnspireerde Serai-restaurant van chef-kok Ross Magnaye. In een MasterChef-klassieker moeten de chefs kiezen tussen tijd en ingrediënten.
Keukenlegende, tv-icoon, restaurateur, auteur en globetrotter Rick Stein laat de koks zien hoe je inktvis schoonmaakt en bereidt. Die kennis zullen ze nodig hebben in de eerste ronde van de volgende eliminatieproef. In de tweede ronde bereiden de slechtst scorende chefs een gerecht dat geïnspireerd is op een van Ricks favoriete eetbestemmingen.
De Australische topchef Josh Niland laat de deelnemers zien hoe je een zonnevis klaarmaakt en deelt zijn duurzaamheidsprincipe met de groep. Daarna staat er de chefs een vissige mystery box te wachten en krijgen ze 75 minuten de tijd om er een gerecht mee te bereiden.
Drie deelnemers lopen de keuken in, klaar voor de drukproef. Ze moeten het gerecht, met een opvallend ingrediënt, van internationaal Aussie-icoon Luke Nguyen namaken zonder recept.
De Australische superster Curtis Stone begeleidt twee teams die het tegen elkaar opnemen in een enorme service-uitdaging. Ze maken een zuur en een zoet gerecht met knolgewassen voor 24 personen.
Curtis Stone is terug voor de immuniteitsuitdaging, waarin de maker van het lekkerste gerecht niet alleen immuniteit wint, maar hun creatie komt ook nog in de schappen van de supermarkten te liggen.
De chefs staan voor een nieuwe, tweedelige eliminatieronde. Gastjurylid van dienst is de populaire Australische chef-kok Maggie Beer. Zij brengt haar favoriete ingrediënten mee, maar de chefs zullen moeten kiezen: het ingrediënt dat zichtbaar is gebruiken of een gokje wagen en aan de slag gaan met een mystery-ingrediënt.
De mystery box geeft de koks een spannende en uitdagende opdracht: in amper 75 minuten tijd moeten ze een gerecht maken met een onverwacht verrassingselement. En dat verrassingselement mag zowel in de presentatie zitten als in het smaakpalet of de structuur.
Chef-kok Nelly Robinson staat bekend om zijn fantasierijke creaties gebaseerd op verhalen, sprookjes en herinneringen. De koks maken zijn gerecht Mr. McGregor Garden na, dat geïnspireerd is op de verhalen van Beatrix Potter over Peter Rabbit. Voor een van de deelnemers eindigt het sprookje hier en nu.
De koks lopen door de tuinen naar de National Gallery of Victoria, de oudste kunstgalerie van Australië. Met de Tempel of Boom als inspiratie, splitsen de deelnemers zich in twee teams om een eigentijdse draai te geven aan de Griekse keuken. Service-uitdagingen zijn zwaar, dus om een Griekse tragedie te voorkomen, hebben de juryleden een speciale gast uitgenodigd: Shannon Bennett.
Om kans te maken op een immuniteitsspeld maken de deelnemers in de eerste ronde een dessert met koffie. Een van hen neemt het op tegen chef Kay-Lene Tan, waarbij ze een gerecht met thee bereiden.
In de eerste eliminatieronde nemen de koks deel aan een bijzondere smaaktest. Elke petrischaal bevat een speciaal gearomatiseerde parel, die een ingrediënt destilleert tot zijn puurste smaakprofiel. Er zijn geen geuren, visuele aanwijzingen of texturen aanwezig. De eerste deelnemers die verkeerd raden, moeten zich in de tweede ronde laten inspireren door de kleur die ze willekeurig krijgen toegewezen.
De deelnemers moeten elk ingrediënt in de gevreesde Everything Box gebruiken in hun gerecht. De makers van de drie slechtste gerechten ondergaan de volgende dag een buitengewone stresstest.
De internationaal gerenommeerde chef-kok Clare Smyth van het Oncore Restaurant in Sydney stelt de thuiskoks op de proef met een complex gerecht geïnspireerd op rundvlees, oesters en Ierse stout-pie. Dit keer is het geen sprint, maar een marathon. De koks krijgen vijf uur de tijd om het gerecht van Clare na te maken, waarna een van de deelnemers naar huis gestuurd zal worden.
Op het terrein van O.MY Farm worden de koks opgesplitst in drie teams van twee personen. Nadat ze een hoofdingrediënt voor hun gerecht hebben geplukt, ontdekken ze pas welke gang ze zullen bereiden.
In de eerste ronde van de immuniteitsuitdaging maken de koks een gerecht met een geluid dat de juryleden doet watertanden. Of het nu gaat om knapperig tempurabeslag, het kraken van een crème brûlée of het geslurp van noedels, de gerechten moeten de auditieve zintuigen aanspreken, met een speciale microfooncabine die klaarstaat voor de smaaktest.
Banketbakker en chocolatier Kirsten Tibballs kiest de ingrediënten voor een zoete eliminatie-uitdaging van twee rondes. Er staan negentig minuten op de klok, maar er is een twist: de resterende ingrediënten en tijd na de eerste ronde, zijn de ingrediënten en minuten die ze krijgen voor ronde twee. Wie zorgt voor patisseriemagie en wie verlaat de keuken?
Naast de tomaten uit de mystery box, worden de vijf koks vrijgelaten in hun ingrediënten en kunnen ze hun fantasie de vrije loop laten, mits ze verse producten uit de tuin gebruiken.
De koks reizen naar All Saints Estate, een van de oudste wijnmakers van Australië, voor een klassieker: de tijdveiling. In ruil voor tijd kunnen de koks ingrediënten 'kopen'. De winnaars gaan door naar de immuniteitsuitdaging.
De koks gaan naar Cactus County, waar ze Mexicaanse gerechten maken die de zintuigen prikkelen om de laatste plek in de immunteitsuitdaging te winnen.
De koks zijn in Stick Shed waar ze strijden om de laatste immuniteit van het seizoen. Voor deze service-uitdaging krijgt iedereen een gang toegewezen, waarin ze elk een ander soort graan verwerken.
In de eerste eliminatieronde nemen twee paren het tegen elkaar op, het ene paar kookt met ansjovis en het andere met dijonmosterd. Terwijl de winnaars verzekerd zijn van een plek in de finale, gaan de verliezers opnieuw de strijd aan in ronde twee. Daarna zal een deelnemer voorgoed afscheid nemen en zijn de finalisten bekend.
  • Simply the best van VTMlive of uitgesteld
  • Movie nights & seriemarathonsook voor de kleinmannen
  • One shortie a day...doet niets speciaals, maar is wel plezant
  • Op echt àl je schermensmartphone, laptop, tablet, smart-tv, via casting, via je tv-box – gewoon overal, oké?
  • Hallo VTM GO+Reclame? No way. Elke dag wachten op je soap? Dat stopt today. En ook onderweg, you press play.
  • En dat is nog niet allesKijk Streamz op VTM GO en blijf op één plek voor nog meer topseries, blockbusters én Streamz Originals.