Nils Holgersson 3D

Nils Holgersson 3D

De 14-jarige Nils uit Zweden haalt continu kattenkwaad uit. Op een dag vangt hij een kabouter, die hem als straf zelf in een kabouter verandert.

Afleveringen

18 afleveringen

35. Weggestuurd

Nils wil graag een zonsverduistering zien. Hij bedenkt een list om te zorgen dat Smirre de groep aanvalt, waardoor ze moeten wegvliegen en de verduistering kunnen zien. Zullen ze het hem vergeven?

36. Verdwaald

Na een zware vlucht vliegt Akka bijna tegen een rots, waarop ze besluit dat ze te oud is om de groep te leiden. Ze gaat met pensioen en de groep probeert een nieuwe leider te vinden. Dat blijkt echter makkelijker gezegd dan gedaan.

37. Schattenjacht

Als Nils een aangespoelde schatkaart vindt, gaat hij er met Gorgo op uit om de schat te zoeken.

38. Het examen

Nils, Martin en Gorgo moeten het Grote Ganzen Examen afleggen om te bewijzen dat ze echt bij de groep horen. Maar als het noodlot toeslaat, blijkt dat ze keihard nodig zijn om überhaupt de nacht door te komen.

39. De belofte

Als Nils de bever Nestor belooft om hem naar het Bevereiland te brengen, neemt de groep hem dat niet in dank af.

40. Vraag het de steen

Nils introduceert het kop-of-muntspelletje bij Gorgo, die dit vervolgens bij alle beslissingen die hij moet nemen toepast. Maar is dat wel verstandig?

41. De Weermuis

Het noorderlicht bereikt onze ganzen en ze vertellen over de vreemde dingen die dan kunnen plaatsvinden. Gorgo is ervan overtuigd dat één van de vleermuizen eigenlijk Akka is.

42. Een Vreemde Nachtuil

Nils ontmoet een vleermuis die muziek maakt. Hij neemt Nils mee naar een feestje, maar daar blijkt hij een deal te hebben gesloten met de Zwarte Elf.

43. Het Paradijs is voor Bijna Iedereen

Nils en de ganzen zijn samen met Lina op een mooi en romantisch eiland. Nils spoort Martin aan om Donsveertje te vertellen wat hij voor haar voelt.

44. Het Grote Boegiebeest

De wilde ganzen proberen aan een onweer te ontsnappen als Nils een klein bos opmerkt, de ideale rustplaats. Volgens Akka woont hier het grote Boegiebeest, een kwade geest die alle vogels laat verdwijnen bij volle maan. Bijgeloof zegt Nils!

45. Hoogtevrees

Nils valt van de rug van Martin en krijgt spontaan hoogtevrees. Akka doet er alles aan om hem van de angst af te helpen, maar de aanwezigheid van de valse adelaar Haviksoog maakt de situatie er niet beter op.

46. Feestbeesten

Iedere zonnewende houden de elfen een magische ceremonie. Nils wil graag meedoen, maar schrikt als de Zwarte Elf plotseling opduikt!

47. Oost west, thuis best

Een aantal ganzen besluit niet langer meer te willen reizen, en trekt in de burcht van een groep bevers.

48. Het knusse nest

De ganzen en Nils stoppen op hun favoriete rustplek, een soort oase in de prachtige natuur. De grond blijkt helaas vreselijk verontreinigd te zijn en de bomen gaan langzaam dood. Gelukkig vindt Nils een oplossing.

49. Een hoop gekwaak om niks

Het paarseizoen begint voor de ganzen en Nils ergert zich aan het romantische gedrag van Goudoog en Prachtwiek. Wanneer ze in het nauw worden gedreven door Smirre, blijkt echter dat de paartijd ook positieve kanten heeft.

50. Een kwestie van smaak

Nils heeft honger omdat hij het eten van de ganzen niet lekker vindt. Hij besluit om in een boerderij op zoek te gaan naar eten, maar brengt daarmee niet alleen zichzelf, maar ook Gorgo en Martin in gevaar.

51. De jongen die kraai riep

Als Krobak moet vluchten omdat hij aan de Zwarte Elf is ontsnapt, besluit Akka hem te helpen door hem op te nemen in de groep. Nils gelooft hem niet en denkt dat het allemaal een truc is.

52. Met beide voeten op de grond

De groep heeft haar eindbestemming bereikt: Lapland. Maar als alle vogels zich bezig gaan houden met nesten bouwen en eieren leggen, voelt Nils zich nutteloos en eenzaam. Wordt het tijd voor hem om terug te gaan naar de boerderij?
  • Simply the best van VTMlive of uitgesteld
  • Movie nights & seriemarathonsook voor de kleinmannen
  • One shortie a day...doet niets speciaals, maar is wel plezant
  • Op echt àl je schermensmartphone, laptop, tablet, smart-tv, via casting, via je tv-box – gewoon overal, oké?
  • Hallo VTM GO+Reclame? No way. Elke dag wachten op je soap? Dat stopt today. En ook onderweg, you press play.
  • En dat is nog niet allesKijk Streamz op VTM GO en blijf op één plek voor nog meer topseries, blockbusters én Streamz Originals.