Nils Holgersson 3D

Nils Holgersson 3D

De 14-jarige Nils uit Zweden haalt continu kattenkwaad uit. Op een dag vangt hij een kabouter, die hem als straf zelf in een kabouter verandert.

Afleveringen

17 afleveringen

1. Hoofd in de Wolken

Nils, een jonge onstuimige wildebras, droomt ervan om piloot te worden. En hij bouwt veel liever een vlieger dan dat hij voor de dieren op de boerderij van zijn ouders zorgt. Net als hij daar bijna klaar mee is, komt Nils Athanor tegen. Hij vangt hem en is er zeker van dat de elf een wens zal vervullen in ruil voor zijn vrijheid.

2. Ongenode Gasten

Het duo ontmoet de groep wilde ganzen van Akka. Om indruk te maken weigert Nils voor ze opzij te gaan. Het lukt de ganzen maar net om het tweetal te ontwijken, maar daarbij raakt Donsveertje, de mooie gans die een oogje heeft op Martin, gewond.

3. De Avonturiers van de Zuidlanden

Nils beseft dat de groep wordt gevolgd door een elf en weet haar te vangen. Dan komt hij erachter dat het gaat om Lina, de kleindochter van Athanor. Zij vraagt Nils en de ganzen om hulp bij het bevrijden van haar opa, die gevangen wordt gehouden door de verschrikkelijke Zwarte Elf. Deze schurk wil de kracht van het Eeuwige Leven van Athanor afpakken om zelf te gebruiken.

4. In het Hol van de Leeuw

Martin eet per ongeluk van giftige bessen. Nu vergaat hij van de pijn en kan zich niet bewegen. Om hem te helpen, vraagt Nils Lina om op haar toverfluit te spelen. In plaats van dat ze hem geneest, verandert haar spel Martin in een kikker

5. Vogelbrein

Om aan een aanval van twee adelaars te ontsnappen, heeft de groep zich opgesplitst. Martin en Donsveertje zitten verstopt in een grot, maar de adelaars blijven in de buurt en houden ze in de gaten. Om zijn twee vrienden te bevrijden, gaat Gorgo undercover. Maar om dat te kunnen doen, moet hij zich eerst leren gedragen als een echte adelaar.

6. De Sterrensteen

Als er een bijzondere Sterrensteen uit de hemel komt vallen, racen Nils en Martin er meteen naartoe. Maar als blijkt dat de Zwarte Elf zijn zinnen er ook op heeft gezet, komen de vrienden in een gevaarlijke situatie terecht.

7. Tornado

Als een tornado de ganzen bedreigt en zelfs Akka het niet meer weet, besluit ze de leiding over te dragen aan Nils. Als dat maar goed gaat...

8. De Leidervleugels

Als Akka haar vleugel breekt, wordt ze gedwongen het leiderschap tijdelijk over te dragen aan een ander. Dat veroorzaakt een hoop gedoe in de groep en als Smirre plotseling opduikt wordt het helemaal gevaarlijk.

9. De Uitdaging

Een deel van de kroon van een bevriende elf, Gabor, wordt gestolen door Krobak, in opdracht van de Zwarte Elf, die er de meester der paddestoelen mee wil worden. Als blijkt dat de rest van de kroon in bezit is van onze ganzenvrienden, daagt de Zwarte Elf ze uit voor een race: de winnaar mag de gehele kroon houden.

10. Grote Gorgo

Gorgo zit in een dipje als hij dik wordt genoemd en begint aan zichzelf te twijfelen. De ganzen worden daarop ook onzeker, tot wolf Smirre verschijnt, die ze na wat opbeurende woorden van Nils te grazen nemen.

11. Te Klein

Nils voelt zich te klein, maar laat tijdens een reddingsmissie in de bergen zien dat zijn boerenverstand erg waardevol is.

12. Als Twee Druppels Water

Nils en Martin doen een gave stunt en alle ganzen, behalve Akka, zijn onder de indruk. Nils lijkt met de eer te gaan lopen en door een misverstand denkt Martin dat hij aanpapt met Donsveertje. Martin besluit terug te gaan naar de boerderij, maar wordt verrast door een sneeuwstorm en besluit te schuilen in een oude mijn, waar Smirre en Krobak wachten.

13. Het Peperkoekhuisje

Nils en Martin vinden een boerderij waar ze Jessica, een gans die Martin snel inpalmt, aantreffen. Uiteindelijk blijkt dat ze gekortwiekt is en de boer haar wil slachten. Haar plan is om Martin haar plaats in te laten nemen.

14. De Held

Nils verricht een heldendaad en wordt daarom geëerd door de groep. Martin is een beetje jaloers, maar krijgt later de kans om zijn eigen moed te bewijzen.

15. Duizelde Duik

Onze vrienden zijn moe en hebben honger. Ze ontmoeten Frija, een oude vriendin van Akka. Akka was vroeger een echte waaghals en bekend om haar Duizelige Duik. Om aan eten te geraken zullen Martin en Nils die Duik moeten aanleren.

16. De Ongenode Ooievaar

Nils vindt een klein ooievaartje dat haar familie kwijt is en probeert haar thuis te brengen zonder dat Akka erachter komt.

17. Een Pootje Uitsteken

Lina wordt in het woud in de val gelokt door Smirre. Ze slaagt erin de vos half te betoveren, maar wordt dan zelf meegenomen door een jager. Nu zullen Nils en Smirre moeten samenwerken om Lina te bevrijden.
  • Simply the best van VTM live of uitgesteld
  • Movie nights & serie marathons ook voor de kids
  • One SHORTIE a day… doet niets speciaal, maar is wel plezant
  • En op écht al je schermen Smartphone, laptop, tablet, smart tv, casting én tv-boxen - dus ja, echt allemaal
  • Hallo VTM GO+ Reclame? No way. Elke dag wachten op je soap? Dat stopt today. En ook onderweg, you press play.