Sergio & Axel: van de Kaart

Sergio & Axel: van de Kaart

Topchef Sergio Herman en Axel Daeseleire reizen samen naar uiteenlopende landen, waar ze zich laten verrassen door wat de culinaire kaart er te bieden heeft.

Afleveringen

7 afleveringen

Sergio Herman en Axel Daeseleire maken een culinaire roadtrip en dompelen zich onder in de couleur locale. Beginnen doen ze in Thailand. Op een lokale nachtmarkt beleeft Sergio een eerste cultuurshock als hij de ratten tussen de kraakverse producten ziet lopen. Het duo ziet ook - en ruikt vooral - hoe traditionele vissaus wordt gemaakt en gaat in het zuiden back to basics in de wijde natuur.
Axel neemt Sergio mee naar een land dat voor hem onbekend terrein is: Mexico. Volgens Sergio het land met een van de meest onderschatte keukens ter wereld. Die keuken houdt veel meer in dan taco's en guacamole. In het ruige binnenland zien ze hoe traditionele tortilla's worden gemaakt. Op 3.000 meter hoogte ontdekken Sergio en Axel een heel bijzonder diertje: 'een mier met honing aan zijn gat'.
Sergio en Axel trekken naar India, het land van de specerijen. En dat zal hun gestel geweten hebben. Beginnen doen ze in de drukke hoofdstad Delhi, waar ze mee koken en eten in een van de grootste tempels van het land. Met een lokale nachttrein reizen ze door naar het zuiden, waar ze als maharadja's worden ondergedompeld in weelde. Het duo plukt mee speciale pepers op een gigantische kwekerij.
Sergio en Axel reizen naar de enige Europese bestemming in hun culinaire wereldreis: Noorwegen. De woeste en wilde Noorse landschappen zijn voor avonturier Axel kinderspel, maar voor Sergio volledig uit zijn comfortzone. De twee gaan zeewier plukken tussen de rotsen, op wilde Noorse zalm vissen en halen eeuwenoude schelpen van diep onder de zeespiegel.
Sergio en Axel bewandelen het niet-toeristische pad en reizen naar Libanon. Zonder veel verwachtingen, maar met een portie argwaan laten ze zich leiden door het land. Bij een familie thuis ontdekken ze de echte Libanese keuken, ze worden met verstomming geslagen door eeuwenoude tempels en proeven diep in de bergen de beste kaas die Sergio ooit at.
Sergio en Axel ontdekken de keuken en de soms bizarre cultuur van Japan. Het duo dineert met een van de weinige geisha's die het land nog heeft, bezoekt een nachtelijke tonijnveiling en mag plaatsnemen bij de beste sushichef van de wereld. Hier komt perfectionist Sergio volledig aan zijn trekken, want letterlijk alles doen de Japanners goed.
De voorbije weken maakten Sergio en Axel zes onvergetelijke reizen. Ze proefden culinaire hoogstandjes in Thailand, Mexico, India, Noorwegen, Libanon en Japan en ontdekten er de lokale specialiteiten. In elk land verzamelde Sergio de beste ingrediënten, waarmee hij in deze slotaflevering een menu op tafel tovert, zoals alleen hij dat kan.
  • Simply the best van VTMlive of uitgesteld
  • Movie nights & seriemarathonsook voor de kleinmannen
  • One shortie a day...doet niets speciaals, maar is wel plezant
  • Op echt àl je schermensmartphone, laptop, tablet, smart-tv, via casting, via je tv-box – gewoon overal, oké?
  • Hallo VTM GO+Reclame? No way. Elke dag wachten op je soap? Dat stopt today. En ook onderweg, you press play.
  • En dat is nog niet allesKijk Streamz op VTM GO en blijf op één plek voor nog meer topseries, blockbusters én Streamz Originals.