De Jaren...

De Jaren...

De Jaren... voor Dummies grasduint in de archieven van Vlaamse en internationale zenders voor een bloemlezing van alle belangrijke en onbelangrijke gebeurtenissen van de voorbije jaren.

Afleveringen

10 afleveringen

Vandaag: 1991: Weet u nog dat men in '91 voor het eerst naar een sekslijn kon bellen? Dat Koen Wauters soldaat werd? Dat Eddy Planckaert stopte met fietsen en dat ook Jean-Marie Pfaff zijn handschoenen aan de haak hing? Rani De Coninck werd de eerste Miss Belgian Beauty en Jean-Pierre Van Rossem werd van fraude beschuldigd. En de Belgische house brak internationaal door met Two Unlimited.
Vandaag: 1992: Wat u zich vast nog herinnert van 1992 is de crash van een vliegtuig in de Nederlandse Bijlmer. Dat jaar was er hongersnood in Somalië en werd Anthony Declerck ontvoerd. Tot zover de geschiedenis. Maar hoe kwam koning Boudewijn in het ziekenhuis terecht? Welk programma maakten Wouter Vandenhaute en Mark Uytterhoeven? En hoe lang bleef de Vlaamse astronaut Dirk Frimout in de ruimte?
Wat u zich vast nog herinnert van 1993 is dat koning Boudewijn in Spanje overlijdt ten gevolge van een hartstilstand. In het Amerikaanse Wacko belegert de FBI een sekte. Boris Jeltsin en George Bush Sr. ondertekenen een eerste verdrag waarin ze beloven hun massawapens te vernietigen. Maar weet u nog waarom Gaston en Leo gevierd werden? En hoe de crimineel Kaplan uit de gevangenis ontsnapte?
Wat u zich vast nog herinnert van 1994 is dat er gesjoemeld werd met Agusta helikopters en dat dat de kop van Willy Claes kostte. Dat Minister van Defensie Leo Delcroix tegen de lamp liep omdat hij in het zwart een villa in Zuid-Frankrijk liet bouwen. Maar weet u nog waarom de Amerikaanse acteur O.J. Simpson door de politie achtervolgd werd? En waarom Isabelle A met vlinders in haar buik zat?
Wat u zich vast nog herinnert van 1995 is de brand in het Antwerpse Switel-hotel en de verdwijning van Julie, Melissa, An en Eefje die het hele land in rep en roer zette. Veearts Karel Van Noppen werd vermoord teruggevonden. En in Amerika bracht de Unabomber een regeringsgebouw tot ontploffing. Maar herinnert u zich nog met welk nummer Clouseau de Nederlandse markt veroverde?
Wat u zich vast nog herinnert van 1996 is dat Arafat president wordt en Marc Dutroux gearresteerd wordt. Tot zover de geschiedenis. Maar weet u nog dat Take That dat jaar splitte? Dat iedereen de Macarena danste? Wat een flippo is? Hoeveel hits Alanis Morisette scoorde? Hoeveel medailles de Belgen wonnen op de Olympische Spelen in Atlanta? En wie allemaal in de Witte Mars meeliep?
Wat u zich vast nog herinnert van 1997 is de zware crash tijdens een vliegshow in Oostende. Dat jaar verdween Loubna Benaissa en werd seriemoordenaar Andras Pandy gevat. In 1997 namen we ook afscheid van prinses Diana. Maar weet u nog hoe het schaap Dolly ter wereld kwam? Welke palen plots in ons straatbeeld opdoken? En hoeveel jaar Van Rossem de tijd kreeg om een boek te schrijven?
Wat u zich vast nog herinnert van 1998 is de ontsnapping van Dutroux uit het gerechtshof van Neufchateaux. Dat jaar richtte Paul Marchal een partij op en werd Willy Claes beschuldigd in de zaak Agusta. Maar wat overkwam Koen Wauters in Paris-Dakar? Hoe begon de carrière van Kathleen van K3? Wie werd beroemd door de film Titanic? In welk seksschandaal raakte president Clinton verwikkeld?
Wat u zich vast nog herinnert van 1999 zijn vetsmelter Verkest en de bijhorende dioxinecrisis. De daaropvolgende verkiezingen brachten een ware aardverschuiving teweeg. In 1999 brak de oorlog uit in Kosovo en woedde er een stevige brand in de Mont Blanctunnel. Maar wat hadden Albert en Paola te vieren? En met welke club ontving Branko Strupar de Gouden Schoen?
Wat u zich vast nog herinnert van 2000 is een enorme ontploffing in een opslagplaats voor vuurwerk in het Nederlandse Enschede. Koningin Beatrix bezoekt het rampgebied. Maar weet u nog wie Plopsaland opende? Wie of wat Pokémon is? Dat Get Ready er mee stopte? En welke plaats voetballend België behaalde in het Europees Kampioenschap in eigen land?
  • Simply the best van VTMlive of uitgesteld
  • Movie nights & seriemarathonsook voor de kleinmannen
  • One shortie a day...doet niets speciaals, maar is wel plezant
  • Op echt àl je schermensmartphone, laptop, tablet, smart-tv, via casting, via je tv-box – gewoon overal, oké?
  • Hallo VTM GO+Reclame? No way. Elke dag wachten op je soap? Dat stopt today. En ook onderweg, you press play.
  • En dat is nog niet allesKijk Streamz op VTM GO en blijf op één plek voor nog meer topseries, blockbusters én Streamz Originals.