Sisi

Sisi

Moderne adaptatie van het tot de verbeelding sprekende verhaal van Sisi en hoe ze zich ontwikkelde van een zorgeloos meisje tot een zelfverzekerde keizerin, met Dominique Devenport als keizerin Elisabeth en Jannik Schümann als keizer Franz Joseph I.

Afleveringen

6 afleveringen

Sisi, een pittige jongedame met een uitgesproken mening, reist met haar moeder en zus Néné naar Bad Ischl in Oostenrijk, voor de verloving van haar zus met keizer Franz Joseph. Al bij hun eerste ontmoeting hangt er spanning in de lucht tussen Sisi en Franz.
Haar verloving met Franz zet het leven van Sisi compleet op zijn kop. Haar toekomst is nu uitgestippeld en ze moet zich in sneltempo voorbereiden op haar volgende rol: keizerin van Oostenrijk worden. Terwijl haar liefde voor Franz alleen maar groeit, starten de voorbereidingen voor het huwelijk van de eeuw. Sisi vindt ondertussen ook een bondgenoot in Fanny, die haar hofdame wordt.
De huwelijksnacht draait uit op een mislukking, maar Franz besluit de eer van Sisi hoog te houden door het tegenovergestelde te verklaren aan zijn moeder, aartshertogin Sophie van Beieren. Sisi voelt zich alleen wanneer Fanny van het hof weggestuurd wordt en ook haar familie naar huis terugkeert.
Sisi en Franz zijn het erover eens dat het tijd wordt om voor een troonopvolger te zorgen. Ondertussen rommelt het in het keizerrijk en moet Franz voorkomen dat er oorlog met Hongarije uitbreekt. Sisi krijgt onverwacht de kans om een belangrijke politieke rol te spelen.
Franz overleeft de aanslag op zijn leven maar net. En hoewel hij nog niet volledig hersteld is, keert hij terug naar zijn troepen, vastberaden om wraak te nemen. Sisi verzet zich ondertussen tegen de strikte regels van het hof en besluit te gaan helpen in een veldhospitaal in Laxenberg, waar ze de zwaargewonde graaf Grünne moet verzorgen.
Sisi en Franz maken zich zorgen om Sophie, die ziek te bed ligt. Ondertussen probeert Napoleon delen van het keizerrijk voor zich op te eisen, in ruil voor een wapenstilstand. Graaf Grünne heeft belangrijk nieuws voor Sisi, waarna ze zich genoodzaakt voelt om een ingrijpende beslissing te nemen. De strijd met Napoleon baart Franz de nodige kopzorgen.
  • Simply the best van vtmlive of uitgesteld
  • Movie nights & seriemarathonsook voor de kleinmannen
  • One shortie a day…doet niets speciaals, maar is wel plezant
  • Op echt ál je schermensmartphone, laptop, tablet, smart-tv, via casting, via je tv-box – gewoon overal, oké?
  • Hallo vtm go+Reclame? No way. Elke dag wachten op je soap? Dat stopt today. En ook onderweg, you press play.
  • En dat is nog niet allesKijk Streamz op VTM GO en blijf op één plek voor nog meer topseries, blockbusters én Streamz Originals.