Skilz

Skilz

Vlaamse avontuurlijke fictiereeks waarin vriendschap, spanning, helderziendheid, interactiviteit, wetenschap techniek en vooral veel vrolijkheid en muziek centraal staan.

Afleveringen

26 afleveringen

Lara, Sofie, Kamiel en Quinten zijn 17 en zitten in dezelfde klas. Samen vormen ze een beginnende popband 'Skilz' en hebben ze een mega cool repetitielokaal ter beschikking gekregen van de papa van Sofie. Dit lokaal heeft echter een geheime ruimte, waar niemand anders buiten de vier vrienden het bestaan van kent. In deze ruimte komen hun ware talenten naar boven. Lara is superhandig en knutselt de meest straffe zaken in elkaar. Sofie die is helderziend en ook Kamiel en Quinten hebben een bijzondere gave. Op school verdwijnen er de laatste tijd regelmatig schoolboeken uit de rugzakken van leerlingen. Dit lijkt een missie voor 'Skilz' om op te lossen vanuit hun geheime ruimte.
De 4 vrienden van 'Skilz' gaan op zoek naar de dader van de diefstallen op school. In hun zoektocht komen ze terecht op een mysterieuze plaats. Hebben hun Nederlandse schoolgenoten Oscar en Freek iets met de diefstallen te maken? De vier moeten al hun talenten inschakelen om de oplossing te vinden, waardoor hun geheime labo mogelijk ontdekt wordt.
De ouders van Lara krijgen een zware tegenslag te verwerken. Haar papa werd ontslagen op zijn werk en wanneer de mama naar haar werk fietst wordt ze aangereden door een roekeloze chauffeur. Een missie voor 'Skilz'. Op de plaats van het ongeval vinden ze een autospiegel die ze in hun labo grondig analyseren. Met al hun gaven gaan ze op zoek naar de eigenaar van de wagen en dader.
In de school duikt een nieuwe leerling op die volgens Freek en Oscar een duister verleden heeft. 'Skilz' gaat op zoek naar de ware toedracht. Met hun muziek gaat het ook de goede richting uit, want ze krijgen van de schooldirectrice te horen dat ze met hun band op het schoolfeest mogen optreden. Sofie heeft voor haar drie vrienden ook nog een verrassing in petto.
Er hangt liefde in de lucht, althans tussen bakker Geert en de schooldirectrice, mevrouw Impens. Ze zijn echter niet de enige met vlinders in de buik. Dat ondervinden ook de leden van 'Skilz'. Eva, het nichtje van Kelly, is al een paar dagen spoorloos. Alles wijst in de richting van een ontvoering. Slaagt 'Skilz' erin Eva op tijd terug te vinden? Ondertussen smeedt Wiels snode plannen tegen Goedele...
Wiels plannetje tegen mevrouw Impens dreigt te lukken. Inspecteur Smekens jaagt Goedele de stuipen op het lijf. Ondertussen hebben de kids van 'Skilz' een spoor gevonden dat leidt naar Kelly's verdwenen nichtje. Slagen ze erin het mysterie te ontrafelen?
Alexander, de papa van Kamiel, moet voor zijn werk een weekend naar het buitenland. Zijn vriendin Kelly vindt dit een ideale gelegenheid voor Kamiel om zijn drie vrienden uit te nodigen voor een zwembad party. Kelly stelt alles in het werk om er voor de vier kids een gezellige dag van te maken. Terwijl de kids genieten van het zwembad, komt Kelly helemaal overstuur vertellen dat er een dure halsketting uit haar kamer is verdwenen. Wie kan dit gedaan hebben?
Eindelijk is het zover, 'Skilz' mag voor de eerste keer een echt optreden geven op het personeelsfeest van de papa van Kamiel. Overdag zitten de leden van 'Skilz' natuurlijk nog op school waar het onvermijdelijke gebeurt in de klas: ze worden betrapt door wiskunde leraar Wiels op het gebruik van hun gsm tijdens de les. Is dit opgezet spel? Zit daar iemand achter die ervoor wil zorgen dat ze niet tijdig op het optreden geraken?
Vorige keer waren de vrienden bijna te laat op hun eerste optreden. Ze willen absoluut weten wie hen daarbij gedwarsboomd heeft. In hun zoektocht stellen ze vast dat er iemand in de computer van Quinten is ingebroken. Hun geheimen dreigen onthuld te worden. Zijn het Oscar en Freek of is het de wiskundeleraar Wiels?
Quinten heeft zijn computer extra beveiligd zodat er zeker geen onverwachte indringers meer zullen komen. In de school verwacht men vandaag heel hoog bezoek. De Eerste Minister, die jaren geleden op dezelfde school gestudeerd heeft, vereert de school met een bezoek. Sofie voelt en ziet echter in haar maansteen een ernstige dreiging. Wat gaat er gebeuren? Een aanslag? Ze kan het niet goed plaatsen. Slagen de kids van 'Skilz' erin om de dreiging te verijdelen?
De vier kids zijn aan het werk in hun geheime labo en lezen op één van de computerschermen een bericht over een gestolen schilderij. Het stedelijk museum looft een aanzienlijk bedrag uit voor diegene die een tip kan bezorgen en het schilderij kan terugvinden. Dat lijkt wel een missie voor Skilz. Ze trekken eropuit, maar komen al snel tot de vaststelling dat hun gave en talent hen naar de verkeerde plek heeft geleid. Of toch niet?
De kids moeten dringend werk maken van nieuwe nummers en willen enkele demo's opnemen. Ze vragen advies aan bakker Geert of hij niemand kent die hen daarbij kan helpen. In de fabriek van Alexander blijkt er een ernstige fout te zijn gebeurd met een machine. De papa van Lara, die in de fabriek werkt, blijkt de oorzaak te zijn. De kids, en vooral Lara, gaan op zoek naar de ware oorzaak van de fout en probeert het ontslag van haar vader te voorkomen.
Paniek in de school. De schooldirectrice meldt de leerlingen dat er in de buurt van de school een grote slang werd gesignaleerd. De dierenbescherming wordt ingeschakeld, maar dat vinden de vrienden van Skilz niet genoeg. Ze gaan zelf op onderzoek uit en gebruiken hun gaven om op zoek te gaan naar de slang.
Er is een vandaal ontsnapt uit een instelling die in de buurt van de woning van Kamiel alle auto's heeft besmeurd met verf. Ook de auto van Kelly werd aangepakt. Wat ze ook probeert, de verf gaat er niet meer af! Dat klinkt als een nieuwe opdracht voor 'Skilz'. Ze schakelen ook een nieuw toestel in, dat ontworpen werd door Lara: de heliview. Kunnen ze daarmee de vandaal betrappen?
De vier kids werken aan nieuwe muzieknummers, binnenkort staat immers hun eerste school optreden gepland. Maar plots komt bakker Geert melden dat er een hele dure auto van zijn tante werd gestolen. Een nieuwe missie voor 'Skilz'! In hun geheime labo zoeken ze of er de laatste tijd wel meer dure auto's in de buurt werden gestolen. Hun zoektocht leidt hen naar een aantal oude afgelegen loodsen. Daar worden ze meteen weggejaagd door een zeer vervelende man. Willen ze de loodsen gaan onderzoeken, zullen ze de man op een of andere manier moeten weglokken. Dat is iets voor Lara met al haar geheime gadgets!
Kelly, de vriendin van Alexander, is helemaal overstuur. Ze is op bezoek geweest bij een waarzegster die haar allerlei vreemde zaken heeft verteld over haar toekomst en verleden. Ze besluit om de nacht door te brengen in het repetitielokaal van de vier kids. De kids zelf vinden het maar een vreemd verhaal en besluiten zelf op onderzoek te gaan bij die waarzegster. Spreekt ze wel écht de waarheid?
Vandaag is het zover, het grote schoolfeest waar 'Skilz' voor de eerste keer mag optreden. Iedereen, maar vooral Sofie, is best zenuwachtig. In alle drukte van de laatste voorbereidingen, komt het dan ook bijna tot een handgemeen tussen Oscar en Kamiel. De schooldirectrice en de wiskundeleraar moeten zelfs tussenbeide komen. Komt het schoolfeest en het optreden wel tot een goed einde?
Na het schooloptreden is er iets fout gegaan met de instrumenten van de vier kids. Deze zouden namelijk de dag nadien door een transportfirma terug naar hun repetitielokaal gebracht worden, maar die zijn nooit ter plaatse geraakt. Dit is een echte ramp! Zijn ze gestolen? 'Skilz' gaat zelf op onderzoek uit, maar ze vinden geen enkel aanknopingspunt. Waar zijn hun instrumenten gebleven?
Vandaag is de platenbaas in het repetitielokaal op bezoek. Het is tijd voor een klein feestje om de release van de cd aan te kondigen. Plots duikt schooldirectrice Goedele met haar oude tante op. Die tante komt aandraven met een vreemd verhaal rond mysterieuze verdwijningen van eten in het rusthuis. Een missie voor Skilz!
De ouders van Lara zitten in zak en as. Ze hebben gewonnen met een krasbiljet van de loterij, best veel geld. Ze hebben nog niets aan hun dochter Lara verteld om haar te verrassen. Maar in de namiddag laten ze het krasbiljet even onbewaakt liggen in de woonkamer en blijkt het plots verdwenen te zijn. Kunnen onze vier kids met hun bijzondere talenten het krasbiljet terugvinden?
Vandaag neemt Skilz een echte videoclip op van hun nieuwe groepssong. Bakker Geert heeft zich kandidaat gesteld om de videoclip te regisseren. Als dat maar goed komt? Tijdens de opnamen van de clip ontstaat er echter een grote dreiging die serieus roet in het eten komt gooien.
Kamiel en Kelly liggen allebei ziek te bed. Een of andere infectie heeft hen geveld. Sofie en Lara vinden het best vreemd dat ze allebei heel plots dezelfde symptomen vertonen. Ze gaan op onderzoek uit en komen uit bij besmette stukken fruit. Waar komen deze vandaan en is dat de oorzaak?
De tante van Quinten heeft leuk nieuws voor Skilz. Zij heeft in de kelders van haar grote binnenspeeltuin nog veel oude spullen staan die de kids misschien kunnen gebruiken voor hun clublokaal. Maar ze moeten dan wel iets in de plaats doen: een dagje komen helpen in de binnenspeeltuin. Dat lijkt hen superleuk. Eens ter plaatse voelt Sofie in een vreemde aanwezigheid in de kelders van het gebouw. Iets mysterieus. Misschien ligt er wel een verborgen schat?
De kids zijn volop aan het repeteren aan nieuwe nummers, maar dat schijnt niet zo goed te lukken, want de effectenbox van Quinten blijkt spoorloos te zijn. Bovendien is ook zijn badge die toegang geeft tot het geheime labo spoorloos. Wie zit daar achter en dreigt daardoor het geheim van Skilz onthuld te worden?
Het conflict tussen schooldirectrice Goedele en wiskundeleraar Wiels bereikt een hoogtepunt. Welke snode plannen heeft Wiels nog in petto? Op de school is er een bericht gekomen dat een cameraploeg van een TV-programma de leden van Skilz een dagje wil komen volgen. Dat is helemaal tegen de zin van Wiels. Hij zorgt er dan ook voor dat een en ander in het honderd dreigt te lopen. Skilz geraakt zelfs opgesloten in een vrachtwagen!
In deze laatste aflevering van het seizoen, presenteert Skilz in hun repetitielokaal de release van hun eerste cd. Iedereen van de klas, vrienden en ouders werden uitgenodigd. Maar er dreigt een groot gevaar, want in een vorige aflevering heeft Freek een geheime badge van het labo weten te bemachtigen. Komen Freek en Oscar het feest verstoren en dreigen zij het geheim van Skilz en het verborgen labo te onthullen?
  • Simply the best van VTMlive of uitgesteld
  • Movie nights & seriemarathonsook voor de kleinmannen
  • One shortie a day...doet niets speciaals, maar is wel plezant
  • Op echt àl je schermensmartphone, laptop, tablet, smart-tv, via casting, via je tv-box – gewoon overal, oké?
  • Hallo VTM GO+Reclame? No way. Elke dag wachten op je soap? Dat stopt today. En ook onderweg, you press play.
  • En dat is nog niet allesKijk Streamz op VTM GO en blijf op één plek voor nog meer topseries, blockbusters én Streamz Originals.