Skilz

Skilz

Vlaamse avontuurlijke fictiereeks waarin vriendschap, spanning, helderziendheid, interactiviteit, wetenschap techniek en vooral veel vrolijkheid en muziek centraal staan.

Afleveringen

26 afleveringen

Aflevering 1

De zomervakantie loopt weer op zijn einde en dat wil zeggen dat onze vrienden van SKILZ weer voor een nieuw schooljaar staan. Sofie, Lara, Quinten en Kamiel stonden met hun band een hele zomer lang bovenaan de hitlijsten en zijn populairder dan ooit. De zomer afsluiten doen ze dan ook met een speciaal optreden ter ere van de opening van 'De Lollypop', Kelly's nieuwe diner.

Aflevering 2

Mevrouw Impens plan om haar ontslag in te dienen heeft onze vrienden van SKILZ aan het denken gezet. Het kan toch niet dat een simpele leraar wiskunde als Hendrik Wiels plots gepromoveerd wordt tot directeur van de overkoepelende scholengemeenschap? Het zint hen ook helemaal niet dat Wiels mevrouw Impens de hele zomer lang op de hielen heeft gezeten. -

Aflevering 3

Het bewijs dat SKILZ tegen meneer Wiels vergaard heeft is inmiddels in de handen van de raad van bestuur gekomen met onmiddellijk ontslag als gevolg. Net wanneer Wiels zijn wereld als een kaartenhuisje in elkaar ziet stuiken maakt mevrouw Impens haar opwachting. un klas: Merel Beks.

Aflevering 4

De bizarre verdwijning van Vladimir Kobinski's assistente Vania wekt veel vragen op in de gemeente. Ook onze vrienden van SKILZ zijn gebeten om te weten waar de populaire goochelaar's assistente naartoe is en trekken op onderzoek uit. Terwijl Quinten vanuit zijn labo alles nauwlettend in de gaten houdt, gaan Lara, Kamiel en Sofie kijken naar de spectaculaire verdwijningstruc.

Aflevering 5

Quinten is in alle staten wanneer blijkt dat zijn wing woman Lara, onder de ogen van zijn twee vrienden en een volle zaal, in rook is opgegaan. Lara en Vania blijken na een beetje research ook niet de enige assistentes die Kobinski voorgoed liet verdwijnen. Met de hulp van Quinten trachten Sofie en Kamiel het mysterie te ontrafelen.

Aflevering 6

De rust is teruggekeerd nu Lara weer terecht is, maar iedereen stelt zich wel vragen bij haar verdwijning. Hoe kan het tenslotte dat iemand met haar gave niet in staat is om te ontsnappen uit een simpele houten kist? In 'De Lollypop' is het zoals elke dag sinds de opening weer erg druk. Merel zit voor het eerst samen met haar nieuwe vrienden Oscar en Freek.

Aflevering 7

Quinten, Kamiel, Lara en Sofie zitten opgesloten in het kasteel van een barones. Het kasteel wordt al een tijd geplaagd door spoken en kwelgeesten die het leven van de inwoners tot een hel maken. Quinten is er dan ook rotsvast van overtuigd dat er voor elke paranormale gebeurtenis een logische verklaring is, de spoken in het kasteel denken daar duidelijk anders over...

Aflevering 8

De terugkomst van Wiels valt niet bij iedereen in goede aarde, er gaat geen moment voorbij of Wiels verzint een reden om onze vrienden van SKILZ op hun kap te zitten. Vooral Sofie heeft er flink genoeg van, Merel mag in de school doen en laten wat ze wil tot groot plezier van de jongens.

Aflevering 9

'Miss QueenyPOP', de plaatselijke missverkiezing voor tieners is volop aan de gang wanneer plots Merel Beks haar opwachting maakt backstage. Ze is Kamiel gevolgd en vastberaden om er alles aan te doen om hem met Sofie te doen breken. Verderop in de Lollypop is de spanning te snijden, Kelly's eerste 'creatie doet namelijk mee aan een echte missverkiezing!

Aflevering 10

Quinten vindt op het net artikels over geldtransacties die plaatsvinden op het lokale vliegveld. Het zou gaan over een illegale handel in vals geld die de politie maar niet kan onderscheppen door de bosrijke omgeving van de luchtmachtbasis. Lara en Sofie stellen zich, tot ongenoegen van Quinten en Kamiel, kandidaat om te infiltreren bij de luchtkadetten.

Aflevering 11

Onder begeleiding van Quinten geraakt Lara alsnog de lucht in met haar vliegtuig. Vanuit de lucht is het haar taak de smokkelaars en hun vliegtuig zo snel mogelijk te lokaliseren terwijl Kamiel en Sofie van op de grond de smokkelaars trachten te onderscheppen en zo de vals geldhandel voor eens en voor altijd op te doeken. Nu maar hopen dat niemand van de echte luchtcadetten hen in het oog krijgt.

Aflevering 12

Alexander is niet te spreken over de inzet van onze vrienden in hun band SKILZ, het is tenslotte al een hele tijd geleden dat de vier met een leuke nieuwe song op de proppen zijn gekomen. Het artikel in de krant over de luchtcadetten waarop Lara en Sofie prijken geeft Alexander de indruk dat SKILZ de vier nog weinig kan schelen.

Aflevering 13

Quinten is al vroeg uit de veren in het subtropisch park, hij moet tenslotte fris zijn om de hele dag aan nieuwe muziek te werken. Kamiel, Lara en Sofie denken daar anders over, zij hebben hun zinnen gezet op een bezoek aan het het indoor vogelresort, sinds kort kan je daar namelijk één van de meest zeldzame vogels ter wereld bekijken.

Aflevering 14

De sfeer tussen onze vier vrienden is beneden alle peil. Na hun mislukte missie is het tijd om al hun kaarten op tafel te leggen maar wanneer blijkt dat hun gaven het niet meer doen ontstaat er paniek, wat kan er immers de mogelijke oorzaak zijn? Sofie denkt een mogelijke verklaring te hebben gevonden.

Aflevering 15

Het is weer tijd voor de jaarlijkse sportdag van de school. De hele klas is onder toezicht van Mevrouw Bomans, alias 'de bomma', afgezakt naar een recreatiedomein in de buurt. Eenmaal ter plaatse worden ze opgedeeld in verschillende groepjes en moeten ze verschillende proeven afleggen om zo als eerste de finish te halen.

Aflevering 16

Sofie ligt de dag na de beruchte sportdag nog steeds in een diepe slaap. Noch de dokter, noch Geert snappen wat er met Sofie aan de hand is, het lijkt wel of al haar energie van haar ontnomen werd. Kamiel, Quinten en Lara denken daar anders over, Sofie had het laatst nog over een meteoriet die ze jaren geleden gevonden zouden hebben. Als die steen hen effectief hun gaven heeft gegeven is misschien ook diezelfde steen de oorzaak van Sofies aandoening. Er zit niets anders op dan die bewuste steen te lokaliseren, als de geheimzinnige figuur hen niet voor is tenminste.

Aflevering 17

De toestand van Sofie wordt steeds slechter, in haar hoofd zien we hoe zij en haar drie vrienden jaren geleden de bewuste meteoriet op een nabij gelegen strand aantroffen. Kamiel, Quinten en Lara zitten met de handen in het haar en zoeken alle mogelijke informatie op over de kracht van meteorieten. Wanneer Sofie eenmaal wakker wordt blijkt de steen die hen hun krachten gaf, verdwenen.

Aflevering 18

Onze vier vrienden houden crisisberaad, het is namelijk van cruciaal belang te achterhalen wie de steen voor hun neus heeft weggekaapt. De meisjes zijn ervan overtuigd dat Merel degene is die achter alles zit, de jongens denken daar anders over. Merel is ondertussen met heel andere dingen bezig, het is namelijk haar verjaardag en die wil ze vieren met een groot feest.

Aflevering 19

Een geluk bij een ongeluk heeft Lara's heliview het ganse voorval met de motorrijder en Merel vastgelegd. Op die manier komt ook Quinten er achter dat de motorrijder meerdere diefstallen pleegt in de buurt. Tijd dus om korte metten te maken met de handtasdief en om zo iedereen zijn spullen weer veilig terug te brengen.

Aflevering 20

Quinten, Kamiel, Sofie en Lara zijn nog steeds niet te spreken over Merel, die een nieuw nummer van SKILZ heeft gestolen om er vervolgens een eigen versie van te brengen met haar band ROCK's COOL. Ook de verdwenen meteoriet zorgt voor onrust binnen de groep.

Aflevering 21

Kamiel en Quinten zijn erin geslaagd zich onopgemerkt te verstoppen in een gesloten pretpark, de plaats waar de uitgestorven steen van Wannes zich zou moeten bevinden. Wat ze echter niet weten is dat ze niet de enige zijn, de geheimzinnige figuur is de twee jongens namelijk een stapje voor en heeft de locatie van de steen al exact weten bepalen.

Aflevering 22

De steen van Wannes schept tot grote spijt van onze vrienden geen duidelijk beeld over de kracht en energie van neergedaalde meteorieten en tot overmaat van ramp lukt het de vier ook maar niet een nieuw nummer klaar te krijgen voor hun deelname aan BATTLE OF THE BANDS. Er zit niets anders op dan andere alternatieven te zoeken voor het oplossen van hun probleem.

Aflevering 23

Daar het gehele Art Center Hugo Voeten onder zware hightechbeveiliging wordt gezet van zodra de deuren sluiten is het van levensbelang voor Kamiel en Lara om Quintens orders nauwlettend en precies uit te voeren. Enkel op die manier geraken ze ongezien aan de stulp waarin het astrologisch manuscript wordt bewaard.

Aflevering 24

Het is de dag van de eerste editie van BATTLE OF THE BANDS, een competitie waarin verschillende scholen het tegen elkaar opnemen om zo de titel 'BAND OF THE YEAR' te verkrijgen. Er is dus nog veel werk aan de winkel, zeker nu Merel vastberaden is om het gestolen nummer van SKILZ te brengen als haar eigen nummer.

Aflevering 25

BATTLE OF THE BANDS is officieel van start gegaan wanneer SKILZ en ROCK's COOL elkaar treffen in de kleedkamer waarin ze allebei geplaatst zijn door de organisatie. Iedereen loopt op de tippen van zijn tenen en al zeker wanneer Merel voor een laatste keer overtuigd durft te zeggen dat ze het nummer van SKILZ heeft gestolen.

Aflevering 26

De zomervakantie loopt weer op zijn einde en dat wil zeggen dat onze vrienden van Skilz weer voor een nieuw schooljaar staan. Sofie, Lara, Quinten en Kamiel stonden met hun band een hele zomer lang bovenaan de hitlijsten en zijn populairder dan ooit. De zomer afsluiten doen ze dan ook met een speciaal optreden ter ere van de opening van 'De Lollypop', Kelly's nieuwe diner.
  • Simply the best van vtmlive of uitgesteld
  • Movie nights & seriemarathonsook voor de kleinmannen
  • One shortie a day…doet niets speciaals, maar is wel plezant
  • Op echt ál je schermensmartphone, laptop, tablet, smart-tv, via casting, via je tv-box – gewoon overal, oké?
  • Hallo vtm go+Reclame? No way. Elke dag wachten op je soap? Dat stopt today. En ook onderweg, you press play.
  • En dat is nog niet allesKijk Streamz op VTM GO en blijf op één plek voor nog meer topseries, blockbusters én Streamz Originals.