Snackmasters

Snackmasters

Wat gebeurt er wanneer een bekende chef wordt uitgedaagd om Vlaanderens populairste snacks exact na te maken? En wat als die topchef daarbij zélf gejureerd wordt? In 'Snackmasters' nemen telkens twee bekende chefs het tegen elkaar op.

Afleveringen

5 afleveringen

1. Zwan

'Niets moet, alles Zwan'. We trekken een blik nostalgie open met deze iconische tv-worst die ouder is dan de tv zelf. Bockie en Mathieu herbeleven meteen hun jeugd wanneer ze ook zo'n blik ontdekken. Tv-kok Loïc Van Impe neemt het op tegen Stijn Rotthier, een vriend van de sterren die nog gewerkt heeft voor Viki Geunes en Piet Huysentruyt.

2. Lucifer

Deze knap gedesignde pikante hap maakt zijn naam en faam keer op keer waar. Cora bezorgt Bockie en Mathieu weer niets dan wow-momenten in de Mora-fabriek. Roger Van Damme speelt al jaren in de Champions League van de Belgische gastronomie. Hij heeft al veel culinaire prijzen gewonnen en is vastbesloten om daar dit seizoen eindelijk die van 'Snackmasters' aan toe te voegen. Maar dan moet hij voorbij Timothy Tynes. De ex-leerling van Sergio Herman maakt liefst alles zelf en laat dat nu het opzet van deze wedstrijd zijn. Zijn Atelier Maple in Berchem heeft nog geen ster, maar zijn eigen ster is wel al flink aan het rijzen.

3. Frisko

Ooit ging IJsboerke Staf Janssens van deur tot deur om de Frisko te verkopen. Vandaag de dag is deze klassieker niet meer weg te denken uit onze vriesvakken. Wout Bru neemt het op tegen 'Messy Chef' Jelle Beeckman. Beiden zullen proberen om de vorm, het roomijs en de krak in het laagje chocolade van de Frisko te evenaren.

4. Big Mac

Bestaat er een groter succesverhaal dan dat van de Big Mac? Julius Persoone, de zoon van de beroemde chocolade-goeroe Dominique neemt het op tegen Hendrik Buysse, de helft van 'The Blend Brothers'. Wie komt tijdens de cook-off in Hasselt met hetzelfde luchtige broodje, twee identieke hamburgers en vooral die unieke Big Mac-saus waar Bockie en Mathieu keer op keer voor bezwijken?

5. Dinosaurus koek

In deze eerste halve finale nemen Jelle Beeckman en Timothy Tynes, de winnaars van de eerste twee rondes, het tegen elkaar op in de strijd om de beste dinosauruskoek te maken. Wie kan zijn chocolade zo tempereren dat die net als bij de echte dinokoek de juiste glans heeft en niet te zoet smaakt? En hoe maak je een T. rex terwijl Koekiemonsters Bockie en Mathieu naast je staan te watertanden?
  • Simply the best van VTM live of uitgesteld
  • Movie nights & serie marathons ook voor de kids
  • One SHORTIE a day… doet niets speciaal, maar is wel plezant
  • En op écht al je schermen Smartphone, laptop, tablet, smart tv, casting én tv-boxen - dus ja, echt allemaal
  • Hallo VTM GO+ Reclame? No way. Elke dag wachten op je soap? Dat stopt today. En ook onderweg, you press play.