Telefacts Zomer

Telefacts Zomer

Zomerse reportagereeks met Birgit Van Mol

Afleveringen

27 afleveringen

De Kardashians zijn wereldberoemd. Kim begon in de schaduw van een andere bekendheid, Paris Hilton, maar ondertussen kent iedereen haar én haar familie. Ze hebben er dan ook alles aan gedaan om hun eigen Hollywood-sprookje te bouwen. Het verhaal van de Kardashians: iIntimi leggen uit hoe een hele familie in zo'n korte tijd beroemd en rijk kon worden.
De bekendheid van Kim Kardashian krijgt een boost door haar relatie met rapper Kanye West en ook halfzus Kylie Jenner weet in de spotlights te komen. Naast de televisiewereld zetten ze nu ook de sociale media naar hun hand, wat hen allebei heel wat volgers oplevert.
Internetfenomeen Andrew Tate wordt verguisd door vrouwen, maar aanbeden door jonge mannen. De controversiële influencer deelt op sociale media bijzonder denigrerende, vrouwonvriendelijke uitspraken. Journalist Matt Shea sprak met vrouwen die zeggen door Tate verkracht te zijn én kreeg zelfs Andrew Tate voor zijn lens.
Journalist Zak Holman werkt van 9 tot 5, niet overdag, maar 's nachts. Hij maakt sensationele beelden van branden, auto-ongevallen en schietpartijen die in de Amerikaanse media in het lang en het breed worden uitgesmeerd. Het gevolg van de commercialisering van de media. Hoe spectaculairder de beelden, hoe meer kijkers en hoe meer inkomsten.
Bill Cosby was erg geliefd, tot hij werd aangeklaagd voor verkrachting. Het leek er aanvankelijk op dat het niet tot een veroordeling zou komen. Wanneer echter een tweede rechtszaak wordt aangespannen, is het antwoord op de vraag of Bill Cosby schuldig is aan verkrachting van tientallen vrouwen, volmondig ja.
Bill Cosby was erg geliefd, tot hij werd aangeklaagd voor verkrachting. Het lijkt erop dat het niet tot een veroordeling zal komen. Wanneer een tweede rechtszaak wordt aangespannen, is het antwoord op de vraag of Bill Cosby schuldig is aan verkrachting van tientallen vrouwen, volmondig ja. Bill Cosby moet naar de cel. Na drie jaar komt hij echter vrij door een procedurefout.
De nieuwe superjachten varen elektrisch: geen druppel brandstof, geen dieselgeur en dus niet vervuilend voor onze oceanen. De electro-jachten klieven door de golven op zonne-energie. Volledig ecologisch en voor de gasten een totaal nieuwe beleving. Duurzaamheid is het nieuwe toverwoord in de jachtindustrie. Daarom vinden millennials een boot delen chiquer dan er ééntje kopen. Je kan de trotse bezitter worden van een superjacht voor een fractie van de prijs.
Op het dark web zouden sites te vinden zijn waar je huurmoorden kan bestellen. De goedkoopste moorden zouden enkele duizenden euro's kosten, de duurste honderdduizenden euro's in bitcoins. De zoektocht brengt ons naar de VS, omdat daar de meeste moorden besteld worden. We spreken er met rechercheurs die zaken van dichtbij meemaakten.
Op het dark web zouden sites te vinden zijn waar je huurmoorden kan bestellen voor een grote som geld. In het eerste deel van deze reportage kwamen we erachter dat de site die we onderzochten pure oplichterij is. Maar toch vallen er echte doden, wie zit er dan achter? We praten met een aantal van die doelwitten over wat het met hen doet dat er een anonieme opdrachtgever is die hen uit de weg wil laten ruimen.
Voor de rijkste mensen op deze planeet zijn alleen de exclusiefste hotels goed genoeg. Het Royal Mansour in Marrakech, Villa One in Mexico of een wellnesshotel buiten categorie niet ver van Rome bieden een unieke ervaring en de ultieme verwennerij. Uiteraard betaal je daar wel stevig voor.
Mensen die veel geld hebben, hebben vaak andere vakantiewensen dan de doorsnee Vlaming. Voor hen mag het een resort zijn op de Bahama's, het paleis van Versailles of misschien is Zwitserland ook wel een optie. We nemen u mee achter de schermen en laten u zien wie dit soort vakanties allemaal mogelijk maakt.
Zakenman Alexandre Allard koopt een leegstaande kraamkliniek in Sao Paulo met één doel voor ogen: er één van de beste hotels ter wereld van maken. Hij investeert tien jaar lang in dit miljoenenproject en doet een beroep op kleppers als architect Jean Nouvel en ontwerper Philippe Starck. We nemen u mee achter de schermen van het Rosewood luxehotel, tot de officiële opening vorig jaar.
In de zomer van 2002 hield Fatboy Slim een gratis strandfeest in Brighton in het Verenigd Koninkrijk. Wat een feest moest worden voor 60.000 fans, werd een uit de hand gelopen massa-evenement. Norman Cook (Fatboy Slim), de politie, het stadsbestuur, en een aantal feestvierders die er toen bij waren, blikken terug op die legendarische avond.
Amanda Cronin is één van de rijkste vrouwen van het Verenigd Koninkrijk. Ze leeft in een wereld van exquis eten, champagne, de duurste designermerken en auto's. Reportagemaker Martin Reak was ooit dakloos en heeft in de gevangenis gezeten. Veel geld hebben is voor hem onbelangrijk. Hij wil eens binnenkijken in Amanda's wereld en nodigt haar uit om ook eens over het muurtje te kijken, naar zijn leefwereld.
Ieder jaar vindt The London Season plaats in Groot-Brittannië. Dat is een reeks evenementen voor families uit de hogere klasse. Nu mogen meisjes van verschillende achtergronden zich ook kandidaat stellen om als debutant naar het bal te gaan en zich voor te stellen. Jasleen, een meisje uit een arbeidersgezin waagt haar kans, ook al voelt ze zich niet helemaal thuis in die wereld.
Het Claridge's in Londen is een iconisch hotel dat bekendstaat vanwege zijn elegantie en stijl. Het bestaat al sinds 1890, maar het moet mee blijven evolueren met zijn tijd en met de nieuwe noden. In zeven jaar tijd worden vier extra verdiepingen bovenop en vijf verdiepingen onder een hotel gebouwd dat de deuren niet sluit. We zien welke uitdagingen deze ongewone verbouwingen met zich meebrachten.
Vervolg van de verbouwing van het Claridge's hotel in Londen, een iconisch hotel dat bekendstaat vanwege zijn elegantie en stijl. Het bestaat al sinds 1890 maar het moet mee blijven evolueren met zijn tijd en met de nieuwe noden.
Cap d'Agde is een populaire badplaats aan de Franse kust. In het jaar leven er 35.000 inwoners, maar in de zomer komen er 300.000 toeristen naartoe. De toestand loopt er dan ook geregeld uit de hand: Van gevechten tussen dronken feestgangers oplossen tot mensen die zich bezondigen aan openbare zedenschennis. De politie doet er alles aan om de veiligheid te garanderen en problemen op te lossen.
Cap d'Agde is een populaire badplaats aan de Franse kust. In het jaar leven er zo'n 35.000 inwoners, maar in de zomer komen er 300.000 toeristen naartoe. De toestand loopt er dan ook geregeld uit de hand: van gevechten tussen dronken feestgangers oplossen tot mensen die zich bezondigen aan openbare zedenschennis. De politie doet er alles aan om de veiligheid te garanderen en problemen op te lossen.
Orlando, in de Amerikaanse staat Florida, is de wereldhoofdstad van het plezier, met zijn meer dan 300 pretparken. De concurrentie is er groot. Ze willen elkaar overtreffen en records vestigen met de snelste en hoogste attractie. Maar de medewerkers van de parken hebben een leven dat allesbehalve sprookjesachtig is. Ze zijn vaak onderbetaald.
Het aantal bosbranden neemt jaar na jaar toe. Dat is vooral de schuld van de mens. Meerdere hectaren bos worden in de as gelegd door de opwarming van de aarde, maar ook door slecht bosbeheer. Tegenwoordig worden bossen uitgedund om branden te vermijden. Maar dat creëert een nieuw probleem: er komt meer verdorde vegetatie. En dan is één vonk genoeg om een heel gebied in lichterlaaie te zetten.
Drieduizend euro betalen om te leren hoe je een vrouw kan versieren op straat, in de supermarkt of in de discotheek. Het klinkt absurd, maar het is een miljoenenbusiness. 'Telefacts Zomer' praat met casanova's van vroeger en nu, maar ook met politici en slachtoffers van een business die nooit een business had mogen zijn.
Wereldwijd rijden er meer en meer campers rond. De exemplaren die je hier ziet rondrijden, vallen in het niets met de luxecampers die je in de VS op de wegen ziet. De ingerichte tourbussen lijken wel woningen op wielen. Tal van Amerikanen die zo'n gevaarte hebben, leiden een nomadenleven.
Op 1 mei dit jaar stort een vliegtuig neer in het Amazonegebied. Vier kinderen van 13, 9, 4 en amper 11 maanden zijn vermist. Hun moeder, de piloot en nog een derde volwassenen overleven het vliegtuigongeval niet. De Colombianen starten de grootste reddingsoperatie ooit in het land op, Operatie Hoop.
In 1972 stort een vliegtuig neer boven het Andesgebergte met aan boord een volledig rugbyteam. De zoektocht naar het wrak en de passagiers verloopt bijzonder moeilijk. Maar liefst 72 dagen lang proberen de passagiers te overleven in onmenselijke omstandigheden. In Telefacts zomer vertellen overlevers met welke bovenmenselijke wilskracht ze erin geslaagd zijn om deze gruwel te overleven.
Je merkt het zelf ook af en toe hoe abnormaal snel er geen tickets meer te krijgen zijn voor concerten of optredens. Ook in de VS kennen ze dat probleem. Dat komt omdat Live Nation, dat evenementen organiseert, de handen in elkaar heeft geslagen met Ticketmaster, een bedrijf dat entreekaartjes verkoopt. Fans kunnen bijna nergens anders tickets kopen, waardoor de prijzen fors stijgen.
Je kunt niet meer naast 'artificiële intelligentie' kijken en wetenschappers onderzoeken volop verschillende vormen en toepassingen. Een vorm met veel potentieel zijn de cyborgs, maar deze brengen ook mogelijke gevaren met zich mee.
  • Simply the best van vtmlive of uitgesteld
  • Movie nights & seriemarathonsook voor de kleinmannen
  • One shortie a day…doet niets speciaals, maar is wel plezant
  • Op echt ál je schermensmartphone, laptop, tablet, smart-tv, via casting, via je tv-box – gewoon overal, oké?
  • Hallo vtm go+Reclame? No way. Elke dag wachten op je soap? Dat stopt today. En ook onderweg, you press play.
  • En dat is nog niet allesKijk Streamz op VTM GO en blijf op één plek voor nog meer topseries, blockbusters én Streamz Originals.