Van Rossem

Van Rossem

Een docureeks van Ilse Beyers over het leven van de beruchte cultfiguur Jean-Pierre Van Rossem aan de hand van exclusieve getuigenissen en beelden uit zijn privéarchief.

Afleveringen

4 afleveringen

Op jonge leeftijd wordt het leven van Van Rossem, geboren in de middenklasse, getekend door het verlies van zijn broertje. Een levenslang schuldgevoel, de verzonnen moord op een konijn en een breuk met zijn ouders zijn het gevolg. Respectievelijk zijn jongste en oudste zoon getuigen over de impact.
Terwijl Van Rossem zich ontpopt als zelfverklaarde beursgoeroe, gaat echtgenote Nicole ten onder aan zijn overspel. Zoon Nicolas getuigt over haar drank- en drugsmisbruik dat eindigt in zelfmoord en een diepvries-graf. Stiefdochter Samantha onthult de terreur in huiselijke kring. Terwijl huwelijk nummer drie in de maak is, belandt Van Rossem in de gevangenis.
Op zwarte zondag lanceert Van Rossem zichzelf tot politiek fenomeen, tot groot ongenoegen van het establishment. Als nieuwbakken politicus verstoort hij meteen de eedaflegging van koning Albert, terwijl hij financieel intussen aan de grond zit en bedreigd wordt.
Financieel leeg, lichamelijk geradbraakt en sociaal geïsoleerd zoekt Van Rossem heil en inkomsten in het schrijven en schilderen. Ook daar zijn fraude, rechtszaken en spraakmakende tv-optredens nooit veraf. Op zijn sterfbed vindt alsnog een reünie met zijn ex en oudste zoon plaats, terwijl zijn jongste een emotioneel verzoek krijgt.
  • Simply the best van VTMlive of uitgesteld
  • Movie nights & seriemarathonsook voor de kleinmannen
  • One shortie a day...doet niets speciaals, maar is wel plezant
  • Op echt àl je schermensmartphone, laptop, tablet, smart-tv, via casting, via je tv-box – gewoon overal, oké?
  • Hallo VTM GO+Reclame? No way. Elke dag wachten op je soap? Dat stopt today. En ook onderweg, you press play.
  • En dat is nog niet allesKijk Streamz op VTM GO en blijf op één plek voor nog meer topseries, blockbusters én Streamz Originals.