Viva Vermeire

Viva Vermeire

'Viva Vermeire' bundelt de allerleukste momenten uit de tv-carrière van Jacques Vermeire.

Afleveringen

10 afleveringen

Een komische zoektocht naar de wijze levenslessen uit het rijke oeuvre van entertainer Jacques Vermeire. Deze week richt Jacques zijn kennersblik op de vriendschap en het gezinsleven. Jacques werd pas papa wanneer de meeste mannen al naar kleinkinderen beginnen uit te kijken, maar dat weerhoudt hem er niet van om nog altijd kwiek mee te dansen in de Tiktoks van zijn dochter Julie.
Deze week ontsluiert de casanova uit Keerbergen al zijn geheimen over de liefde. Jacques houdt van de vrouwen, maar de vrouwen houden ook van Jacques. En niet alleen Bieke: Luk Alloo ontdekte dat Kim Cattrall van 'Sex and the City' een boon had voor die gekke garagist, Margriet Hermans heeft hem nog bezongen op de 'Gouden Schoen', en Josje van K3 heeft ei zo na met hem gekust.
Jacques onthult hoe je een succesvol zakenman moet worden. Hij laat in zijn portefeuille kijken, toont hoe je honderd miljoen euro veilig kunt stockeren, geeft een basiscursus inflatie aan de hand van de sterk gestegen ticketprijzen van zijn zaalshows, maar bovenal toont hij hoe je dankzij een goeie slagzin als 'Zal 't gaan, ja' nooit meer moet werken.
Deze week verklapt Jacques Vermeire ons zijn geheimen om waardig ouder te worden. Ouder worden gaat gepaard met een hele resem klachten: je verdikt, je hebt een leesbril nodig en het gehoor gaat achteruit. Gelukkig is Jacques een gediplomeerde doventolk. Andere ouderdomskwalen zijn impotentie, dementie en flatulentie.
Deze week gaan we de wereld rond in tachtig tips van reisbureau Vermeire. Ter land, ter zee en in de lucht: de reis is vaak belangrijker dan de bestemming. Zeker als je vrouw geen kaart kan lezen. Talenkennis is voor elke toerist van levensbelang, maar Jacques geeft een uitstekende spoedcursus Frans, Engels en Duits.
Jacques Vermeire zwengelt onze algemene kennis aan en neemt ons mee op een odyssee doorheen de kunsten. Wie niet mooi is, moet slim zijn, en het is in één oogopslag duidelijk dat Jacques vooral in zijn IQ geïnvesteerd heeft. Hij studeerde cum laude af aan de Handelsschool, al gelooft niet iedereen dat. Walter Grootaers bijvoorbeeld, die elk verhaal over zijn hogere studies op hoongelach onthaalt.
Kranige zeventiger Jacques Vermeire biedt al zijn tips aan voor een gezonde geest in een gezond lichaam. Even gezond oud worden als Jacques, daar zou iedereen voor tekenen. Nochtans ligt het pad naar de derde leeftijd bezaaid met tal van ouderdomskwaaltjes, van haaruitval tot impotentie. Gelukkig kun je voor dat laatste tegenwoordig pilletjes slikken.
Deze week verklapt de bon vivant ons al zijn geheime ingrediënten voor het recept van het goede leven. Eten, drinken, dansen en feesten. Meer heeft een mens niet nodig om gelukkig te zijn. Maar veel minder ook niet. Als het op gastronomie aankomt, leeft Jacques zelfs volgens het credo 'het moet niet lekker zijn, als het maar veel is', zo getuigde hij bij Gerty Christoffels in 'Vakantiekriebels'.
Deze week bezingt de trotse superman uit Keerbergen de kwaliteiten van een echte alfaman. Mannen heb je in alle maten en gewichten, van de zelfzekere Johnny tot een teer kasplantje als Jef. Zelf zit Jacques eerder richting Johnny op dat spectrum: een harde werker en een selfmade man met veel ambitie.
Jacques Vermeire zet ons op weg naar een deugdelijk en godvruchtig leven. Het had niet veel gescheeld of Jacques was pastoor geworden, zo getuigde zijn oude schooldirecteur bij Guido Depraetere ooit in 'Klasgenoten'. Nochtans zijn z'n interpretatie van het scheppingsverhaal en van het nieuwe testament redelijk twijfelachtig.
  • Simply the best van VTMlive of uitgesteld
  • Movie nights & seriemarathonsook voor de kleinmannen
  • One shortie a day...doet niets speciaals, maar is wel plezant
  • Op echt àl je schermensmartphone, laptop, tablet, smart-tv, via casting, via je tv-box – gewoon overal, oké?
  • Hallo VTM GO+Reclame? No way. Elke dag wachten op je soap? Dat stopt today. En ook onderweg, you press play.
  • En dat is nog niet allesKijk Streamz op VTM GO en blijf op één plek voor nog meer topseries, blockbusters én Streamz Originals.