Alloo In de Buitenlandse Gevangenis

Alloo In de Buitenlandse Gevangenis

Luk Alloo bezoekt Belgische gevangenen die ver weg van huis in een buitenlandse cel hun straf uitzitten.

Afleveringen

8 afleveringen

Luk Alloo reist opnieuw de hele wereld rond om Belgische gevangenen in het buitenland te bezoeken. Soms langs de grote gevangenispoort, maar even vaak in alle anonimiteit en met een verborgen camera. Vandaag bezoekt Luk Roeland, een Vlaming die in een Braziliaanse gevangenis zit voor het plegen van een seksdelict. Hij werd daarvoor veroordeeld tot 120 jaar cel.
Luk Alloo reist naar Congo en bezoekt er de gevangenis van Kananga. Daar zitten vrouwen, mannen en kinderen samen opgesloten. Er is amper eten en drinkwater en ook geen begeleiding. De Vlaamse pater Ivo is een lichtpuntje in de duisternis.
Een Belg zit al maanden vast in voorhechtenis in een Boliviaanse gevangenis op verdenking van drugshandel. Hij riskeert er een straf van 10 tot 25 jaar. Luk Alloo bezoekt hem.
Sinds 2 jaar zit een Vlaming in een Filipijnse cel nadat hij werd opgepakt wegens kindermisbruik en het bezit van kinderporno. Luk Alloo brengt hem een bezoek.
Luk Alloo bezoekt een Braziliaans complex van 7 gevangenissen met daarin 3.000 gevangenen. In een van de instellingen zitten 280 gevangenen die allemaal een opleiding krijgen en therapeutisch worden begeleid.
Een Belg zit al twee jaar vast in een gevangenis in Kinshasa wegens pedofilie. Hij zit een straf uit van 10 jaar.
Luk Alloo bezoekt Rudy Vandenborre, de Vlaming die 50 jaar in een Amerikaanse gevangenis zit wegens dubbele moord. Rudy krijgt voor het eerst in 26 jaar zijn zieke vader op bezoek.
In de laatste aflevering van dit seizoen bezoekt Luk Alloo twee gevangenissen in Niger.
  • Simply the best van VTMlive of uitgesteld
  • Movie nights & seriemarathonsook voor de kleinmannen
  • One shortie a day...doet niets speciaals, maar is wel plezant
  • Op echt àl je schermensmartphone, laptop, tablet, smart-tv, via casting, via je tv-box – gewoon overal, oké?
  • Hallo VTM GO+Reclame? No way. Elke dag wachten op je soap? Dat stopt today. En ook onderweg, you press play.
  • En dat is nog niet allesKijk Streamz op VTM GO en blijf op één plek voor nog meer topseries, blockbusters én Streamz Originals.