Alloo In de Buitenlandse Gevangenis

Alloo In de Buitenlandse Gevangenis

Luk Alloo bezoekt Belgische gevangenen die ver weg van huis in een buitenlandse cel hun straf uitzitten.

Afleveringen

6 afleveringen

In Cambodja ontmoet Luk de 42-jarige Bruggeling Tanguy Taller. Hij zit al bijna vijf jaar onder schrijnende omstandigheden in de cel op verdenking van drugshandel. Zelf houdt hij vol dat hij erin is geluisd, maar de kroongetuige die hem had kunnen vrijpleiten, is in 2022 overleden in de gevangenis. Taller hoopt op tussenkomst van de Belgische overheid om hem vrij te krijgen.
In Chili ontmoet Luk Guido Goossens, een man die 50 jaar geleden naar het land trok om zich toe te wijden aan pastoraal werk. Hij werkt in de mannengevangenis van Talca en wordt er op handen gedragen. Alloo praat met gevangenen die veroordeeld zijn voor moord, gewapende overvallen, homejackings en diefstal.
In Argentinië komt Luk Alloo in contact met Johan Cools, die in de cel zat voor drugsfeiten. Luk heeft hem eerst in de Argentijnse gevangenis geïnterviewd en later na zijn vrijlating ook thuis in Turnhout.
Luk bezoekt de vrouwengevangenis in São João del-Rei (Brazilië) en interviewt vrouwen die veroordeeld werden voor medeplichtigheid aan moord, drugshandel, gewelddelicten en diefstal.
Jan De Cock is een auteur die in meer dan 160 gevangenissen wereldwijd de nacht heeft doorgebracht. Hij schrijft nu een boek over de nieuwe APAC-gevangenis in Brazilië. Alloo bezoekt hem ter plaatse en interviewt enkele gedetineerden.
Luk brengt in Turnhout een bezoek aan Robby, die bijna vijftien jaar in de gevangenis in Luxemburg heeft gezeten voor doodslag. Zeven jaar geleden bezocht Luk hem daar, maar die beelden werden nooit eerder uitgezonden.
  • Simply the best van VTMlive of uitgesteld
  • Movie nights & seriemarathonsook voor de kleinmannen
  • One shortie a day...doet niets speciaals, maar is wel plezant
  • Op echt àl je schermensmartphone, laptop, tablet, smart-tv, via casting, via je tv-box – gewoon overal, oké?
  • Hallo VTM GO+Reclame? No way. Elke dag wachten op je soap? Dat stopt today. En ook onderweg, you press play.
  • En dat is nog niet allesKijk Streamz op VTM GO en blijf op één plek voor nog meer topseries, blockbusters én Streamz Originals.