Andy op Patrouille

Andy op Patrouille

Reeks waarbij Andy Peelman politiediensten over de hele wereld vervoegt.

Afleveringen

9 afleveringen

Andy Peelman gaat in Calhoun, Mississippi, mee op patrouille met een deputy van een Sheriff's Office met bescheiden middelen. Jimmy Wiygul staat er voor de meeste taken alleen voor in een politiezone die 10 keer zo groot is als Brussel. Vooraleer hij mee met Jimmy op patrouille mag, moet Andy echter bewijzen dat hij echt kan schieten. n.
Andy Peelman trekt naar Chesapeake, de tweede grootste stad van de Amerikaanse staat Virginia. Voor het eerst in zijn leven pakt hij er een moordverdachte op bij een bloedstollende actie. Terwijl deputy Jimmy er vorige week helemaal alleen voor stond in een gebied in Mississippi dat 10 keer zo groot is als Brussel, moet Andy nu zijn plaats zoeken in een heel groot team.
Andy loopt mee in het politiekorps van Be'er Sheva, de grootste stad in het zuiden van Israël. Israël is een land in oorlog en dat merk je aan alles. Andy is zelf een hondengeleider en hij kan zich dan ook geen betere start dromen dan bij de K9-unit. Hij krijgt meteen iets te zien wat recht uit een 'James Bond'-film komt.
In het toeristische Phnom Penh, de hoofdstad van Cambodja, mag Andy op patrouille met de lokale politie en dat is vrij uitzonderlijk. In het verleden heeft de overheid van Cambodja immers nog nooit de toestemming gegeven aan een buitenlandse televisieploeg om alle geledingen van de politie te filmen. Voor Andy wordt zijn doorgang in Cambodja eentje om helaas nooit te vergeten.
In 2004 werden in Georgië maar liefst 16.000 van de 50.000 politiemensen ontslagen wegens corruptie. Andy kan nu aan den lijve ondervinden of ze het vertrouwen van de burger hebben teruggewonnen. Hij wordt er al snel geconfronteerd met het grootste probleem in Georgië: auto-ongelukken. Vaak veroorzaakt door overmatig alcoholgebruik.
Deze week gaat Andy de strijd aan tegen de drugskartels in Colombia. De harde realiteit van het leven op straat is zelfs voor een doorwinterd politieman even slikken. Maar de politie spaart kosten noch moeite om te laten zien dat het land zoveel meer te bieden heeft dan wat zijn kwalijke reputatie doet vermoeden.
Het paradijselijke Aruba staat vooral bekend om zijn parelwitte stranden en kokospalmen. Andy ontdekt dat het politiewerk hier wel erg verschilt van wat hij gewoon is in Brussel. Drugsproblematiek, prostitutie en openbare zedenschennis worden hier op geheel eigen wijze aangepakt.
Vandaag loopt Andy mee met de politiediensten in het Spaanse Barcelona.
Andy blikt samen met zijn eigen Brusselse politiecollega's terug op zijn bezoek aan buitenlandse politieteams.
  • Simply the best van vtmlive of uitgesteld
  • Movie nights & seriemarathonsook voor de kleinmannen
  • One shortie a day…doet niets speciaals, maar is wel plezant
  • Op echt ál je schermensmartphone, laptop, tablet, smart-tv, via casting, via je tv-box – gewoon overal, oké?
  • Hallo vtm go+Reclame? No way. Elke dag wachten op je soap? Dat stopt today. En ook onderweg, you press play.
  • En dat is nog niet allesKijk Streamz op VTM GO en blijf op één plek voor nog meer topseries, blockbusters én Streamz Originals.