Aya

Aya

Animatieserie over verkeer voor kleuters met in de hoofdrol Aya, Belle en Otto.

Afleveringen

12 afleveringen

Belle en Aya moeten bij de buurvrouw een pakje afgeven. Belle komt als eerste terug in het tuintje om dat Aya treuzelt op het voetpad. Hoe geraakt hij ooit thuis als de weg naar huis plots helemaal geblokkeerd is en hij de stoep niet af mag?
Belle speelt op haar pianootje. De toetsen lijken op een zebrapad, dus Aya raakt behoorlijk in de war wanneer hij op straat op een echt zebrapad belandt.
Aya wordt verliefd op een gele ballon. Wanneer die door een windstoot wordt meegevoerd, moet Aya de achtervolging inzetten doorheen de drukke en gevaarlijke stad.
Otto en Belle besluiten een kleine straatrace te houden. Aya mag niet meedoen met z'n supersnelle ruimtetuigje. Als scheidsrechter van de race zet hij zijn fietshelmpje af. Is dat wel een goed idee?
Otto heeft een kartonnen politieman geknutseld. Arm omhoog = stoppen. Aya vindt het boeiend en droomt er zelfs van.
Aya heeft een nieuw speeltje: zijn bal Babal. Die ketst op straat, onder de wielen van een vrachtwagen. Aya leert al snel waarom zo'n gevaarte piep-piep doet bij het achteruitrijden.
Otto en Aya oefenen het herkennen van verkeersgeluiden op een speelgoedbord. Aya herkent ze als de beste en springt er creatief mee om.
Otto en Belle halen een ijsje aan de ijskar in de straat. Aya is dol op ijs, maar hij moet leren dat je altijd moet stoppen aan elke stoeprand, met of zonder ijsje.
Otto en Belle krijgen nieuwe fluohesjes. Aya heeft dat niet nodig, hij kan zichzelf fluo maken. Dat komt van pas wanneer een fietstochtje bij valavond verkeerd dreigt af te lopen.
Aya is in een speelse bui en weet van geen ophouden. Belle leert hem de betekenis van het stopbord. Aya geraakt er helemaal door in de ban.
Er hangt een dikke mist in de straat en in het tuintje. Wanneer Otto, Belle en Aya blindemannetje spelen, belandt Aya op de straat, waar voertuigen opduiken uit de dikke mist. Hoe geraakt hij weer thuis?
Een discobal kan alle kleuren toveren, en Otto, Belle en Aya spelen met het groen en rood. Maar zelfs na het spel blijft de discobal op rood en groen springen, zodat Aya in actie moet komen om problemen te vermijden.
  • Simply the best van VTMlive of uitgesteld
  • Movie nights & seriemarathonsook voor de kleinmannen
  • One shortie a day...doet niets speciaals, maar is wel plezant
  • Op echt àl je schermensmartphone, laptop, tablet, smart-tv, via casting, via je tv-box – gewoon overal, oké?
  • Hallo VTM GO+Reclame? No way. Elke dag wachten op je soap? Dat stopt today. En ook onderweg, you press play.
  • En dat is nog niet allesKijk Streamz op VTM GO en blijf op één plek voor nog meer topseries, blockbusters én Streamz Originals.