Aya

Aya

Animatieserie over verkeer voor kleuters met in de hoofdrol Aya, Belle en Otto.

Afleveringen

10 afleveringen

Nicolette heeft een verkeerskwis op haar tablet en een lekkere verrassing voor de winnaar. Aya moet even alleen kwissen en scoort tien op tien. Maar hoe zit dat dan met die lekkere verrassing?
Mama rijdt met Otto, Belle en Aya naar de winkel. Onderweg krijgt ze een sms'je, waarschijnlijk van Nicolette. Otto en Belle willen dat ze meteen kijkt, maar mama wil geen gsm aanraken tijdens het rijden. Aya heeft een oplossing.
Mama, Otto, Belle en Aya hebben boodschappen gedaan. Otto speelt verstoppertje met Aya, maar wanneer Aya verloren loopt tussen de vele auto's, blijkt dat een parking geen goede speelplaats is.
Belle is helemaal gek van de lichtjes op de fiets van Nicolette. Samen met Aya gaat ze creatief aan de slag om ook lichtjes op haar fiets aan te brengen. Maar teveel is teveel, en niet alle lichtjes zijn fietslichtjes.
Er hangen drie nieuwe affiches boven de tuin. Otto, Belle en Aya worden er door geïnspireerd en beginnen dingen te knutselen op hun fietshelmen. Eerst doet het drietal gek met de rare hoofddeksels, daarna zijn ze blij dat fietshelmen een harde klap kunnen opvangen.
Otto knutselt ooglapjes voor Aya. Hij wil zijn gele vriend leren om voor zich te kijken, zoals dat hoort in het verkeer. Wanneer hij zelf de oogkleppen op krijgt, leert hij van Aya dat er ook nog zoiets bestaat als links en rechts.
Mama, Otto en Belle stappen naar school. Aya merkt dat Belle haar boterhammen is vergeten. Hij bedenkt een plannetje om niet op te vallen als alien, maar om wel goed op te vallen in het verkeer, richting school.
Nicolette leest een boekje voor. Aya kijkt rond naar de vele verkeersattributen in de tuin en bedenkt zijn eigen beelden bij het verhaal. Heeft hij alles goed of verkeerd begrepen?
Mama en Otto bemerken een kersverse fietsstrook in de straat, terwijl Aya zijn banaan open probeert te krijgen. Otto mag een stukje fietsen, maar mama doet hem méters voor het rode licht stoppen. Een vrachtwagen aan een verkeerslicht is gevaarlijk, dat ondervindt ook de banaan van Aya.
De skippybal van Otto en Aya belandt op straat. Dit is heel gevaarlijk, met een roekeloze chauffeur in de buurt. Aya haalt de bal, maar dan komt er weer een auto. Is het dit keer een vriendelijke meneer?
  • Simply the best van VTMlive of uitgesteld
  • Movie nights & seriemarathonsook voor de kleinmannen
  • One shortie a day...doet niets speciaals, maar is wel plezant
  • Op echt àl je schermensmartphone, laptop, tablet, smart-tv, via casting, via je tv-box – gewoon overal, oké?
  • Hallo VTM GO+Reclame? No way. Elke dag wachten op je soap? Dat stopt today. En ook onderweg, you press play.
  • En dat is nog niet allesKijk Streamz op VTM GO en blijf op één plek voor nog meer topseries, blockbusters én Streamz Originals.