Camping Coppens

Camping Coppens

Met een camera in de hand - en af en toe wat hulp van een cameraploeg - gunnen Staf Coppens en zijn gezin iedereen een blik op de mooie, maar soms ook moeilijke momenten in hun paradijs in Zweden.

Afleveringen

8 afleveringen

Helemaal bovenaan: een Zweedse camping kopen. Maar zeker ook: Zweeds leren, de inboedel inpakken en afscheid nemen van familie en schoolkameraadjes. Dat alles staat het gezin Coppens meteen te wachten bij de start van het grootste avontuur van hun leven.
De avond voor de reis naar Zweden komt er onverwacht nieuws van Anders Svensson, de huidige campinguitbater. De verwerfvergunning die de familie Coppens nodig heeft om Camp Grinsby aan het Stora Bör meer te kopen is niet goedgekeurd. En dat terwijl hun hele leven ondertussen in kartonnen dozen op een vrachtwagen richting Zweden zit.
Staf en zijn gezin krijgen al meteen bezoek uit België. Oudste broer Maarten is hen achterna gereisd met het vliegtuig en staat na de eerste nacht slapen al op de drempel. De planning op die eerste dag in Zweden is al onverwacht strak.
Monique en Staf maken 's morgens in hun huurhuisje de kinderen wakker. Het is een van de spannendste ochtenden van heel dit avontuur: de eerste schooldag. Beau heeft er nog steeds een goed gevoel bij, Nora houdt zich sterk. Mama Agnes is ondertussen ook al twee maanden bij Monique, Staf en de kinderen. Het wordt voor haar stilaan tijd om terug richting België te vertrekken.
Geen eerste witte kerst in Zweden, maar daarom niet minder onvergetelijk. Voor de gelegenheid is de mama van Staf even terug over-en-weer gekomen en dat is eigenlijk al meteen het beste kerstgeschenk voor Beau en Nora. Maar ook culinair slooft Staf zich uit. Hij tovert een Zweedse kerstschotel op tafel. En ook de langverwachte vergunning voor de aankoop van de camping ligt onder de kerstboom.
De containers en kartonnen dozen uit België moeten helemaal leeggemaakt worden. Staf waagt zich op het ijs in een rallywagen en het wordt stilaan tijd om de focus te verleggen op de opening van de nieuwe camping. Het ijs op het meer is ondertussen zo?n 35 à 40 centimeter dik. Staf neemt de kinderen mee naar het meer om hen het geluid van ijs te laten horen.
Staf en Monique hebben de sleutel van hun camping in handen en focussen zich op de opening. Maar eerst moeten de zes hutjes of 'stugor' nog een opfrisbeurt krijgen. Staf en Monique willen ze een beetje hun eigen stijl geven. Staf zorgt voor het afplak-, plamuur- en schilderwerk en Monique is 'chef decoratie'.
Camp Grinsby opent nu heel snel de deuren. De extra hulp van oudste broer Maarten en boezemvriendin Inez met haar man Richard is in deze finale fase meer dan welkom. Met man en macht wordt er gewerkt om de camping helemaal op punt te krijgen voor de grote opening.
  • Simply the best van VTM live of uitgesteld
  • Movie nights & serie marathons ook voor de kids
  • One SHORTIE a day… doet niets speciaal, maar is wel plezant
  • En op écht al je schermen Smartphone, laptop, tablet, smart tv, casting én tv-boxen - dus ja, echt allemaal
  • Hallo VTM GO+ Reclame? No way. Elke dag wachten op je soap? Dat stopt today. En ook onderweg, you press play.