De Buurtpolitie: De Klok Tikt

De Buurtpolitie: De Klok Tikt

Het meest iconische politiekorps van ons land keert terug met gloednieuwe afleveringen waarin de klok sneller tikt dan ooit.

Afleveringen

34 afleveringen

Een bekende duivenmelker wordt vermoord. Het onderzoek naar zijn dood brengt allerlei onfrisse zaakjes aan het licht. Vince neemt zijn nieuwe collega Stan mee op sleeptouw, en laborant Vic bewijst meteen zijn waarde voor het korps.
Een meisje met een autismespectrumstoornis geraakt vermist in een speeltuin. Haar mama is ten einde raad, maar kan rekenen op de hulp van maatschappelijk assistent Marco en de rest van het team om de zaak snel op te lossen.
Tijdens een feestje belandt een studente in coma na een overdosis lachgas. De omstandigheden zijn verdacht, net als de uitbater van het café waar het feest doorging. Voor Stan is het een onaangename confrontatie met zijn eigen verleden.
Een dame verliest het bewustzijn in de badkamer, zonder aanwijsbare reden. Politiezone Zuidrand voert een diepgaand onderzoek en brengt de spreekwoordelijke bal aan het rollen. Ze stoten op criminele feiten die uiteindelijk de levens van Erik en Emma in gevaar brengen.
Een jongen heeft aanhoudende en onverklaarbare gezondheidsklachten. Een bezorgde kennis doet aangifte, en sociaal assistent Marco gaat op onderzoek uit. Zijn bevindingen raken het moederhart van Brigitte zo erg, dat ze zichzelf lijkt te verliezen.

6. Gaslighting

Floor en Stan reageren op een paniekerige oproep van een verwarde vrouw. Door een aaneenschakeling van mysterieuze gebeurtenissen wordt er getwijfeld aan de mentale gezondheid van deze steenrijke dame. Maar is dat wel terecht?

7. Dragqueen Vermist

Sybelle, de ster van dragqueenclub Mask’ara, wordt vermist. Erik en Brigitte gaan naar haar op zoek, en worden in hun speurtocht geholpen door haar baas en grootste fan Stefaan. Maar in dit wereldje is niets wat het lijkt.

8. Wraakengel

Een man wordt neergeschoten in zijn auto. De manier waarop de moord werd gepleegd doet vermoeden dat die het werk is van een psychopaat. Het is alle hens aan dek voor het team. De dader moet worden gevat voor hij nog meer slachtoffers kan maken.

9. Bommelding

Een middelbare school moet worden ontruimd door een bommelding in de examenperiode. De commissaris staat onder druk van de burgemeester en wil snel duidelijkheid over de verantwoordelijke hiervoor. Emma en Stan gaan op onderzoek, en ontdekken dat er in de school enkele geheimen verborgen zijn.

10. Scheiden doet lijden

Een vrouw komt zwaar ten val in een wellnesscenter. Wanneer er een stiekem opgenomen video opduikt van dezelfde dame onder de douche, gaan de alarmbellen af. Is het een ongelukkige val? Of is er kwaad opzet in het spel?

11. Paardenfluisteraar

Een veearts wordt dood teruggevonden vlakbij de manège waar zijn dochter dagelijks de paarden verzorgt. Er zijn geen getuigen, maar dan blijkt dat het slachtoffer niet overal even geliefd was. Emma en Eric onderzoeken de zaak, en merken dat er iets niet pluis is in die bewuste manège.

12. De kunstroof

In de galerij van een rijke kunstverzamelaar wordt een werk van Salvador Dalí gestolen. De man lijkt er het hart van in te zijn, maar voor speurders Stan en Emma is iedere betrokkene een mogelijke verdachte.

13. Huiselijk geweld

Een postbode doet melding van huiselijk geweld in een woning die op zijn traject ligt. Omdat de veiligheid van een klein meisje in gevaar is, doet het korps er alles aan om uit te vissen wat er precies aan hand is. Floor, Stan, Emma en Marco onderzoeken de zaak, maar stoten op een moeilijk geval van woord tegen woord.

14. Het lot

Een havenarbeider wordt ontvoerd, en zijn echtgenote wordt gevraagd om een grote som losgeld te betalen. Maar waarom kiest de ontvoerder ervoor om een man met een bescheiden inkomen te ontvoeren? Waar zou die het geld moeten vandaan halen? Ons korps gaat op zoek naar het motief, en dat brengt verrassende zaken aan het licht.

15. Diep gevallen

Stan en Floor vinden het lichaam van een oude man op de bodem van een waterput. Het onderzoek naar dit verdacht overlijden leidt tot de ontdekking van verstoorde familierelaties, én een mysterieus toeval.

16. De Foute Stelling

Een aannemer valt van een hoge stelling en raakt daarbij zwaargewond. Na onderzoek van de bouwsite blijkt dat de stelling mogelijks gesaboteerd werd. Wie had het op de aannemer gemunt en waarom? Floor, Stan en Emma pluizen de zaak uit en stoten daarbij op een kluwen van intriges.

17. Printerhack

Karl, een goeie vriend van Marco, wordt gechanteerd. Zijn computer is gehackt en regelmatig rollen er pikante foto's van Karl en zijn minnares uit de printer. De afperser eist 50 000 euro in bitcoins of anders zullen de foto's openbaar gemaakt worden. Marco, Floor, Eric en computerspecialist Hugo spitten de zaak uit tot op het bot.

18. Man zonder papieren

Een man wordt bewusteloos aangetroffen in een gracht. Hij had geen papieren op zak en zijn gsm was stuk. Wanneer de man voor een check-up naar het ziekenhuis wordt gebracht, vlucht hij plots weg. De ketting van mysterieuze gebeurtenissen bezorgt de commissaris kopzorgen en Emma, Vince, Vic en Marco komen letterlijk en figuurlijk in een smerig zaakje terecht.

19. Dat zaakje stinkt

In een doe-het-zelfzaak wordt een diefstal gepleegd. Het lijkt een banale diefstal, maar wanneer blijkt dat met de gestolen goederen een bom gefabriceerd kan worden, wordt iedereen in het korps in de hoogste staat van paraatheid gebracht.
In een chique woonwijk rijdt een rijke fitnesscoach tegen een paal. Ze is onder invloed van drank en drugs, maar zelf zweert ze bij hoog en laag dat ze er geen idee van heeft hoe die drugs in haar bloed terechtgekomen zijn. Spreekt ze wel de waarheid? Eric, Floor, Stan en Brigitte gaan op zoek naar antwoorden en die blijken erg pijnlijk te zijn.

21. Marco ontvoerd

Marco komt niet opdagen op het werk en de commissaris maakt zich ongerust. Wanneer Vince en Hugo een kijkje gaan nemen bij Marco thuis, vinden ze op de oprit Marco's telefoon en bloedspatten. Is Marco ontvoerd? Voor het korps wordt het een race tegen de klok om hem terug te vinden.

22. De tang

Tijdens een fietstocht wordt de voorzitter van een amateurwielerploeg door een bestelwagen van de weg gemaaid. De bestuurder pleegt vluchtmisdrijf. Dat ligt voor Stan erg gevoelig: ook zijn moeder werd ooit het slachtoffer van een vluchtmisdrijf. Hij en zijn collega's willen dan ook zo snel mogelijk de dader vinden.

23. Dope in den Dixi

Na een feestje na het werk wordt er op een bouwwerf een lading drugs aangetroffen. Eric en Brigitte gaan op onderzoek. Tegelijkertijd komt een jongedame bij Emma aangifte doen van 'spiking': iemand zou, tijdens diezelfde afterworkparty, drugs in haar drankje gedaan hebben. Wanneer Eric, Brigitte en Emma hun bevindingen bijeenleggen, komt Stan plots in een lastig parket terecht.

24. Moord in het rusthuis

Na een zware val sterft een man in het woonzorgcentrum. Vic onderzoekt de sporen. Volgens hem is dit een verdacht overlijden, want de dood van de man kan niet het gevolg van de val zijn. Vince, Becky en Emma vinden een spoor dat naar een oude vete leidt.

25. Afvallig sektelid

Becky krijgt een verontrustende oproep binnen van een paniekerige vrouw die in een bos rondloopt en zegt dat ze bedreigd wordt. Eric en Brigitte rijden in allerijl naar de locatie, maar van de vrouw is geen spoor meer. Wel vinden ze een mysterieus symbool, wat het begin vormt van een duistere zoektocht.

26. Polygamist

Een man slaat op de vlucht met het geld en de juwelen van zijn vrouw, maar al snel ontdekken Vince, Stan en Emma dat hij nog een schat aan andere geheimen met zich meedraagt. Ze zetten alles op alles om de man op te sporen.
Een begrafenisondernemer wordt levenloos teruggevonden door Vince en Emma. Gaat het om een moord of een tragische zelfmoord? Brigitte en Marco ontdekken dat de man betrokken was bij een vreemde misdaad, waardoor er plots nog meer vragen ontstaan.

29. Opgejaagd Wild

Een man heeft aangifte gedaan van de verdwijning van zijn lieftallige hondje. Wanneer er plots losgeld wordt geëist, blijkt dat het om een 'dognapping' gaat. Dit is een regelrechte nachtmerrie voor het baasje. Of heeft hij toch iets te verbergen?

30. En Scène

Een man komt het politiekantoor binnengestrompeld en bekent bij Vince dat hij een moord heeft gepleegd in het theater. Stan en Floor reppen zich naar de plaats delict, vastberaden om het mysterie te ontrafelen.

31. Vic vermist

Terwijl Vic een sporenonderzoek uitvoert in de laadruimte van een bestelwagen, worden plots de deuren achter hem dichtgeslagen en de wagen vertrekt met Vic er nog in. Het volledige korps wordt met spoed opgetrommeld om hem te redden.

32. Natuurfotograaf

Een natuurfotograaf is ooggetuige van een vreselijke misdaad: iemand is een lichaam aan het begraven in het bos. Stan en Eric reppen zich ter plaatse, maar eenmaal aangekomen is er geen enkel spoor te bekennen, noch van een lichaam, noch van de fotograaf.

33. De oorbel

Een jongeman wordt beroofd in het café van zijn vader. Althans, dat beweert hij toch. Totdat Emma, Floor en Stan ontdekken dat er veel meer aan de hand is.

34. Verkeerde brievenbus

Op een parking wordt een man hardhandig aangepakt door twee andere mannen. Een dierenasiel krijgt plots een grote financiële schenking. De twee zaken lijken op het eerste gezicht niets met elkaar te maken te hebben, tot politiezone Zuidrand opmerkelijke verbanden begint te zien.

35. Ontvoerde viool

Wanneer een waardevolle viool van een beroemd violist wordt gestolen, beslist politie Zuidrand om achter de dief aan te gaan. Het verhaal krijgt nog een vreemde twist wanneer blijkt dat er losgeld wordt geëist voor de viool.
  • Simply the best van VTM live of uitgesteld
  • Movie nights & serie marathons ook voor de kids
  • One SHORTIE a day… doet niets speciaal, maar is wel plezant
  • En op écht al je schermen Smartphone, laptop, tablet, smart tv, casting én tv-boxen - dus ja, echt allemaal
  • Hallo VTM GO+ Reclame? No way. Elke dag wachten op je soap? Dat stopt today. En ook onderweg, you press play.