Echte Verhalen: De Buurtpolitie

Echte Verhalen: De Buurtpolitie

Het politiekorps in 'Echte verhalen: De Buurtpolitie' kent geen moment verveling. Elke dag brengt een spannende, nieuwe zaak.

64 afleveringen

Koen en Tineke worden opgeroepen voor een vreemd pakket aan een bushalte. Wanneer ze de zak openen, vinden ze iets totaal onverwachts. Een vrouw komt bij Eric en Brigitte melden dat ze zich niet meer veilig voelt in haar eigen huis. Ze heeft namelijk ontdekt dat er iemand bij haar langskomt wanneer ze niet thuis is.
Het is Tinekes verjaardag, maar haar feestje wordt onderbroken door een oproep voor een inbraak. Ter plekke ontdekken ze niet enkel dat er geld verdwenen is, maar ook dat de inbreker iets heeft achtergelaten. Robin en Femke moeten op zoek naar een gestolen auto. Wanneer blijkt dat ook de huissleutels van het slachtoffer zijn gestolen, vermoeden ze dat de dader bij het slachtoffer gaat inbreken.
De commissaris roept Eric, Brigitte, Koen en Tineke bij elkaar voor een belangrijke en geheime opdracht. Al snel blijkt echter dat de commissaris niet helemaal eerlijk is geweest met zijn agenten en ontstaat er wantrouwen in het korps. Floor en Obi worden opgeroepen voor een bewusteloze en gewonde man, maar wat is er juist gebeurd?
Een verpleegster is met verschillende messteken om het leven gebracht. Eric en Brigitte gaan op zoek naar de dader en schakelen daarvoor de hulp in van hun nieuwe undercovercollega Ines. Een vader is in paniek wanneer zijn zoontje plots spoorloos verdwijnt met hun zelfgemaakte luchtballon. Koen en Tineke gaan op zoek naar de jongen.
Een man komt aangifte doen op kantoor nadat hij is aangevallen door een agressieve hond. Koen en Tineke gaan naar de hondeneigenaar, maar die wil niet geloven dat zijn hond mensen aanvalt. Eric en Brigitte onderzoeken een geldbiljet van 500 euro met een zeer doordringende geur.

Aflevering 6

Wanneer een gekende bedelaar plots met een baby wordt gesignaleerd, weten Koen en Tineke dat er iets niet klopt. De agenten gaan meteen ter plaatse. Obi en Floor worden opgeroepen voor een dier in een auto. Wanneer ze toekomen, blijkt Floors ergste nachtmerrie uit te komen.

Aflevering 7

Er worden twee begraven schoenen gevonden op een bouwwerf en Eric en Brigitte vrezen dat ze een lichaam gaan aantreffen. Wanneer het labo aan de opgraving van het lichaam begint, ontdekken ze iets onverwachts.

Aflevering 8

De plaatselijke journalist is getuige van een aanranding. De dader en het slachtoffer zijn onbekend, maar Eric en Brigitte willen hen zo snel mogelijk vinden voor de dader een nieuw slachtoffer kan maken. Koen en Tineke worden opgeroepen voor een muzikale inbreker, maar als ze toekomen, blijkt er van de dader geen spoor meer te zijn.

Aflevering 9

De auto's van een autohandelaar zitten onder de gele vlekken. De eigenaar vermoedt dat boze buren het op hem en zijn auto's gemunt hebben. Stafke dreigt het slachtoffer te worden van oplichting. Om de oplichters op te pakken, moet Stafke undercover gaan en doen alsof hij van niets weten. Obi en Floor staan stand-by om hem te helpen.

Aflevering 10

Een jongen krijgt bedreigende anonieme sms'en en brieven. De situatie dreigt uit de hand te lopen en Koen en Tineke moeten de dader zo snel mogelijk vinden. De commissaris wordt opgeroepen om naar de school van zijn kleinzonen te gaan.

Aflevering 11

Er wordt bloed gevonden in een vuilniswagen. Terwijl het labo de vuilniswagen onderzoekt, gaan Koen en Tineke op zoek naar de oorsprong van het bloed. Een loslopende hond wordt aangereden. Robin en Femke speuren de eigenaar op, maar die begrijpt ook niet hoe haar hond daar is terechtgekomen.

Aflevering 12

Een man rapporteert vandalisme aan zijn oprit. Koen en Tineke ontdekken dat de vandaal geen kwajongen is. Eric en Brigitte worden opgeroepen voor een vluchtmisdrijf, maar al snel blijkt er meer aan de hand te zijn.

Aflevering 13

Een frituuruitbaatster wordt lastiggevallen door de vermoedelijke moordenaar van haar man. Koen gaat undercover werken in de frituur, terwijl Tineke als klant een oogje in het zeil houdt. Een meisje is het slachtoffer van een vluchtmisdrijf en komt de dader aangeven, maar bij nader onderzoek blijkt dat er een aantal zaken niet kloppen.

Aflevering 14

Aziz zijn kunstproject wordt gestolen, dus gaan Koen en Tineke op zoek naar de dader. Een man wordt doodgeschoten in zijn auto. Was het slachtoffer op de verkeerde plek op het verkeerde moment of werd hij het slachtoffer van een afrekening?

Aflevering 15

Een moeder komt bij Koen en Tineke aangifte doen. Haar kindje heeft onverklaarbare brandwonden op haar benen. Een man vindt een plas bloed in zijn voortuin. Eric en Brigitte ontdekken dat de man aan een drama is ontsnapt.

Aflevering 16

Koen en Tineke helpen Stafke, die na een wandeling in het park met een vuile broek zit. Eric en Brigitte onderzoeken het verdachte overlijden van een barones.

Aflevering 17

De commissaris en Floor zijn bezorgd over Obi. Hij heeft zijn wijsheidstanden laten trekken, maar de tandarts heeft onverwachts nog enkele andere ingrepen gedaan. Koen en Tineke helpen evacueren bij een gaslek. Wanneer de situatie onder controle is, blijken verschillende personen echter het slachtoffer te zijn van diefstal.

Aflevering 18

Tijdens hun patrouille ontdekken Robin en Femke dat er een flitspaal is ontvreemd. Koen en Tineke worden opgeroepen voor een piano in het bos. Is dit een geval van sluikstorten of is er meer aan de hand?

Aflevering 19

Een vrouw wordt dood aangetroffen in haar woning. Alles wijst in de richting van een uit de hand gelopen inbraak, maar is dat wel zo? Aan Eric en Brigitte om het grondig te onderzoeken. Een vrouw vindt een zakje drugs in haar gekochte paprika. Een perfecte zaak voor Koen en Tineke.

Aflevering 20

Een vrouw komt bij Eric en Brigitte aangifte doen van de verdwijning van haar partner. Na onderzoek beginnen Eric en Brigitte te vrezen dat de man een wanhoopsdaad heeft ondernomen. Stafke vindt duimspijkers in zijn taartje. Koen en Tineke zoeken uit hoe die daar zijn terechtgekomen.

Aflevering 21

Koen en Tineke krijgen op korte tijd te maken met twee vrijwel identieke diefstallen. De daders blijken het gemunt te hebben op desinfecterende handgel. Twee jongens gaan van deur tot deur op zoek naar een wapen. Floor en Obi moeten hen zo snel mogelijk vinden voor ze effectief een wapen in handen krijgen en er slachtoffers vallen.

Aflevering 22

Een vrouw begint plots heel veel geld uit te geven. Eric en Brigitte gaan op zoek naar de herkomst van al dat geld. Aziz zijn zeep en douchegel zijn gestolen. Wanneer ook de burgemeester haar zeep is gestolen, beseffen Koen en Tineke dat er misschien meer aan de hand is.

Aflevering 23

Een jonge student wordt op brutale wijze vermoord op zijn studentenkot. Eric en Brigitte gaan op zoek naar de dader. Een man staat op zijn terras te roepen. Koen en Tineke moeten zo snel mogelijk bij de man geraken, maar dat is gemakkelijker gezegd dan gedaan.

Aflevering 24

Een man wordt op zijn oprit doodgeschoten. Eric en Brigitte ontdekken al snel dat zijn vrouw een motief heeft: het koppel bevindt zich midden in een vechtscheiding. Koen en Tineke krijgen te maken met een geval van sluikstorten. Al snel vermoeden ze dat Aziz er iets mee te maken heeft.

Aflevering 25

Een kind is vermist en Robin en Femke starten een zoektocht. Wanneer ze een oproep krijgen van een kind in een beek vrezen ze het ergste. Koen en Tineke krijgen de melding van een woninginbraak. Dat ze deze keer niet te maken hebben met een gewone dief, wordt al snel duidelijk wanneer de dader de portefeuille van het slachtoffer terugbrengt.

Aflevering 26

Verschillende mensen melden dat er zombies op straat rondlopen. Koen en Tineke onderzoeken de vreemde oproep. Obi en Floor worden opgeroepen door een schooldirectrice omdat één van de leerlingen bestolen is.

Aflevering 27

De smartphone van de burgemeester is gestolen. Eric en Brigitte gaan op een originele manier op zoek naar de dader. Koen en Tineke ontfermen zich over een verdwaalde en verwarde oudere dame.

Aflevering 28

Robin en Femke vinden een auto midden op de straat zonder bestuurder. Als ze de bestuurder vinden, ontdekt Femke dat de immer stoere Robin voor één ding bang is. Een babysit en een meisje van 5 jaar zijn het slachtoffer van een homejacking.

Aflevering 29

Een vrouw is in haar eigen huis vermoord en haar echtgenoot en zoon zijn spoorloos. Eric en Brigitte onderzoeken of zij er iets mee te maken hebben of ook slachtoffers zijn geworden. Een jongeman is aangevallen op straat.

Aflevering 30

Aziz vindt een boodschap in een fles en brengt die naar het politiekantoor. Een jong meisje beweert ontvoerd te zijn. Na enig opzoekwerk ontdekken Eric en Brigitte dat dit waarschijnlijk geen grap is. Een vrouw wordt op straat neergestoken door een jongeman. Koen en Tineke moeten de dader snel vinden voor hij nog meer slachtoffers maakt.

Aflevering 31

Een vrouw komt klacht neerleggen bij Koen en Tineke nadat ze via internet opgelicht werd. De tablet die ze kocht, bleek niet helemaal aan haar verwachtingen te voldoen en zij blijkt niet het enige slachtoffer te zijn. Floor en Obi vinden een niet-gechipte poes op de parking van het politiekantoor. Het vinden van de eigenaar zal dus niet evident zijn.

Aflevering 32

De commissaris heeft een verrassing voor Floor en Obi: vanaf nu zullen ze niet enkel met de auto op patrouille gaan. Een klusjesman roept de politie op nadat hij is overvallen in het huis waar hij aan het klussen is. De huiseigenaar heeft camerabewaking, dus Koen en Tineke zullen de zaak hopelijk snel kunnen oplossen.

Aflevering 34

Een vrouw komt bij Erik en Brigitte omdat ze een anonieme brief heeft ontvangen. De schrijver beweert te weten wie haar man 25 jaar geleden heeft vermoord. Stafke ontdekt een vreemd dier in zijn tuin. Koen en Tineke gaan op onderzoek.

Aflevering 35

Erik en Brigitte onderzoeken een zware vechtpartij waarbij een dode en een zwaargewonde zijn gevallen. Wat op het eerste gezicht een voor de hand liggende zaak is, blijkt echter al snel iets ingewikkelder te zijn. Een taxichauffeur wordt tijdens het rijden bedreigd. Koen en Tineke moeten de taxi snel vinden voor er slachtoffers vallen.

Aflevering 36

Een jonge vrouw wordt dood aangetroffen in haar woning. Erik en Brigitte vermoeden al snel dat het slachtoffer de dader kende. Een postbode ziet een lichaam liggen in een woning. Koen en Tineke gaan ernaartoe.

Aflevering 37

Erik en Brigitte onderzoeken de dood van een gezonde man. Een moeder is ongerust omdat haar dochter plots een tablet heeft gekocht. Koen en Tineke proberen het meisje ervan te overtuigen om te zeggen hoe ze aan het geld is gekomen, maar ze houdt de lippen stijf op elkaar.

Aflevering 38

Een vrouw is ongerust over haar vriendin omdat ze sinds kort vol blauwe plekken staat. Koen en Tineke spreken de vrouw aan, maar ze ontkent dat er iets aan de hand is. Floor en Obi krijgen een oproep van de kinderboerderij. Daar staat plots een extra dier in de wei.

Aflevering 39

Buurtbewoners zijn ongerust omdat er twee mannen ruzie maken op straat. Robin en Femke gaan op zoek naar de mannen. Een jongeman komt aangifte doen van een overval in het park. Wanneer de vermoedelijke dader zelf naar het politiekantoor komt om ook een aangifte te doen, dreigt het een zaak van woord tegen woord te worden.

Aflevering 40

Er is een diefstal gebeurd in de verfwinkel. Koen en Tineke kunnen hun geluk niet op wanneer blijkt dat de dader een verfspoor op straat heeft achtergelaten. Een koppel wordt het slachtoffer van een homejacking. Wanneer Erik en Brigitte ontdekken dat de vrouw de minnares is en haar huissleutels en auto gestolen zijn, wordt de zaak ingewikkelder.

Aflevering 41

Koen en Tineke worden opgeroepen voor twee jongeren die duidelijk onder invloed zijn. De ervaren agenten zijn verbaasd wanneer ze ontdekken wat de jongeren juist hebben genomen. Op het politiekantoor is een brief toegekomen waarin een jongen beweert dat zijn papa zwart geld heeft. Erik, Brigitte en undercoveragente Ines gaan op onderzoek uit.

Aflevering 42

Koen en Tineke zijn op voetpatrouille wanneer Stafke de verdwijning van enkele eendjes komt aangeven. Ze moeten hun zoekactie echter staken wanneer ze een jongetje zien dat zonder ouders in het park rondloopt. Een Nederlandse begrafenisondernemer komt bij Robin en Femke met een dringend probleem: hij vindt zijn lijkwagen niet meer terug.

Aflevering 43

Een zakenman wordt in zijn huis neergeschoten. Erik en Brigitte onderzoeken wie de man om het leven zou willen brengen. Een vrouw haar huis en werkplek wordt gevandaliseerd. Zonder bruikbare getuigenissen zal het niet makkelijk worden om de dader of daders te vinden.

Aflevering 44

Een dochter doet een lugubere ontdekking in de diepvries van haar vader. Erik en Brigitte gaan na of haar vermoedens kloppen. Koen en Tineke zijn gefrustreerd wanneer een winkeldief kan ontsnappen. Hopelijk kan de nummerplaat van de vluchtauto hen naar de dader leiden.

Aflevering 45

De auto van de burgemeester is gestolen. Wanneer Obi en Floor de dader vinden, volgt er een spannende achtervolging. Een man vreest dat er bij zijn buren een lichaam op het dak ligt. Koen en Tineke gaan het controleren, maar dat is iets moeilijker dan eerst werd gedacht.

Aflevering 46

Een vrouw beweert dat ze boetes krijgt voor verkeersovertredingen die zij niet heeft gepleegd. Robin en Femke onderzoeken of de vrouw de waarheid spreekt. Er wordt een verdacht voertuig gesignaleerd.

Aflevering 47

Een man wordt dood teruggevonden in zijn auto en Erik en Brigitte zijn stomverbaasd wanneer ze het bizarre moordwapen ontdekken. Er worden gewapende mannen gesignaleerd in het centrum. Koen en Tineke haasten zich ter plaatse.

Aflevering 48

Koen en Tineke gaan op zoek naar een jongen die tijdens een loopwedstrijd is verdwenen. Een jonge vrouw wordt aangevallen in haar hotelkamer. Erik en Brigitte hopen dat hypnose hen kan helpen bij het oplossen van de zaak.

Aflevering 49

Koen en Tineke onderzoeken een diefstal in een poppenwinkel wanneer ze plots worden opgeroepen voor een gewonde vrouw op straat. Obi en Floor moeten hun gezond verstand gebruiken om een vrouw te bevrijden uit een benarde situatie.

Aflevering 50

Een jongeman wordt dood teruggevonden in het bedrijf waar hij als leerjongen werkte. Erik en Brigitte proberen te achterhalen wat er juist gebeurd is. Een man vindt iets verdachts in zijn bos. Koen en Tineke zoeken het uit.

Aflevering 51

Een limousinebedrijf is opgelicht door een onbekende jongeman. Koen en Tineke gaan undercover. Erik en Brigitte onderzoeken een moord.

Aflevering 52

Koen en Tineke worden opgeroepen voor geluidsoverlast en gaan op onderzoek uit. Obi en Floor rukken uit voor een gewonde persoon in het park.

Aflevering 53

Een moeder komt doodongerust bij Erik en Brigitte. Haar dochter is na een sollicitatiegesprek niet terug naar huis gekomen. Een bloemenwinkel wordt overvallen. Koen en Tineke worden op de zaak gezet.

Aflevering 54

De spoedarts komt bij Erik en Brigitte een verdacht overlijden melden. Wanneer ze de echtgenoot van het slachtoffer spreken, vermoeden ze dat hij meer weet, maar is dat ook zo? Koen en Tineke schakelen Barry in om een meisje op te sporen.

Aflevering 55

Robin en Femke zoeken uit wat er met Stafke gebeurd is wanneer hij zich nat en verward aanmeldt op kantoor. Koen en Tineke rijden achter een auto die aan het zwalpen is. De bestuurder is blijkbaar onwel geworden. Wanneer de spoedarts de lugubere reden ontdekt van zijn ziekte, zijn de agenten genoodzaakt een huiszoeking te doen bij de man.

Aflevering 56

Eric en Brigitte ontfermen zich over een man die een hartaanval krijgt nadat hij ontdekt heeft dat al zijn spaarcenten gestolen zijn. Koen en Tineke gaan op zoek naar een vermiste jongen.

Aflevering 57

Getuigen hebben een man met een mes gezien. Koen en Tineke gaan er meteen op af. Robin en Femke worden opgeroepen voor een woninginbraak en hopen de inbrekers op heterdaad te betrappen. Eric riskeert zijn eigen leven om een man uit het water te redden.

Aflevering 58

Een drone filmt iemand die in elkaar geslagen wordt. Eric en Brigitte gaan op zoek naar de daders én het slachtoffer. Een juwelierszaak wordt overvallen. Koen en Tine hopen de daders snel te vinden.

Aflevering 59

Een hoogzwangere vrouw zit vast in een lift. Koen en Tineke moeten snel handelen, want haar weeën zijn al begonnen. Robin en Femke krijgen van de commissaris de opdracht om roekeloze chauffeurs op een originele manier op hun fouten te wijzen.

Aflevering 60

Een winkeleigenaar is het beu dat zijn winkelkarren steeds worden gestolen en roept de hulp in van Floor en Obi. Een wanhopige vrouw ziet het leven niet meer zitten. Eric doet er alles aan om op haar in te praten.

Aflevering 61

Koen heeft een probleem: de bankautomaat waar hij geld is gaan afhalen, heeft hem te weinig geld gegeven. Samen met Tineke probeert hij te ontdekken wat er is misgelopen. De man van een zwangere vrouw is spoorloos. Ze schakelt de hulp in van Eric en Brigitte.

Aflevering 62

Twee nepagenten stelen de auto van een vrouw. Koen en Tineke onderzoeken de zaak. Obi en Floor krijgen een ongewone zaak voorgeschoteld.

Aflevering 63

Eric en Brigitte gaan op zoek naar een vermiste vrouw. Floor en Obi zien twee jongens die zich verdacht gedragen. Ze houden de jongens een tijdje in de gaten om te zien of hun vermoeden klopt.

Aflevering 64

De commissaris wordt onwel op kantoor. Obi, Floor en Patrick vrezen voor zijn leven en proberen te achterhalen wat er juist is gebeurd. Koen en Tineke worden opgeroepen voor een man die een slag op het hoofd heeft gekregen.

Aflevering 65

Robin en Femke worden opgeroepen voor een overval. Wanneer ze ter plaatse komen, krijgen ze hulp uit onverwachte hoek. Koen en Tineke zijn op zoek naar de ouders van een jong meisje dat samen met haar hond rondzwerft op de manege.
  • Simply the best van VTMlive of uitgesteld
  • Movie nights & seriemarathonsook voor de kleinmannen
  • One shortie a day...doet niets speciaals, maar is wel plezant
  • Op echt àl je schermensmartphone, laptop, tablet, smart-tv, via casting, via je tv-box – gewoon overal, oké?
  • Hallo VTM GO+Reclame? No way. Elke dag wachten op je soap? Dat stopt today. En ook onderweg, you press play.
  • En dat is nog niet allesKijk Streamz op VTM GO en blijf op één plek voor nog meer topseries, blockbusters én Streamz Originals.