De Jaren...

De Jaren...

De Jaren... voor Dummies grasduint in de archieven van Vlaamse en internationale zenders voor een bloemlezing van alle belangrijke en onbelangrijke gebeurtenissen van de voorbije jaren.

Afleveringen

10 afleveringen

Wat u zich vast nog herinnert van 2010 is dat er in Buizingen twee passagierstreinen frontaal op mekaar inreden. In Duisburg brak er tijdens de Love Parade paniek uit, met catastrofale gevolgen. Maar weet u nog wat Yves Leterme twitterde? Een handvol zestigplussers weet de jeugd de mond te snoeren in 'Benidorm Bastards'.
Vandaag: 2009. Weet u nog hoeveel sterretjes Kimberley in haar gezicht liet tatoeëren? Waarom de voet van Wasilewski ineens naar de andere kant wees? Wat een zeilmeisje en een griepcommissaris waren? Wat koningin Fabiola met een appel stond te doen op het nationaal defilé? Wat de link was tussen luiers en astronaut Frank De Winne?
Weet u nog met welke ingrediënten u een colafontein kon maken? Waarom Antje De Boeck geen fan was van musicals? En met welk Chokotoff-kauwend muurbloempje heel Vlaanderen meeleefde?
In de Portugese badplaats Praia da Luz verdween de Britse kleuter Maddie McCann. In Vlaams-Brabant werd de jonge agente Kitty Van Nieuwenhuysen koelbloedig doodgeschoten toen ze een bende autodieven op heterdaad betrapte. Maar weet u nog welke Duitse boysband de vrouwelijke tienerhartjes deed overslaan?
Wat u zich vast nog herinnert van 2006 is het grootste omkoopschandaal dat het Belgisch voetbal ooit kende. Alles draaide rond de zogenaamde gokchinees. Na acht jaar opgesloten te zijn geweest in een kelder, kon de Oostenrijkse Natascha Kampusch eindelijk ontsnappen. Maar weet u ook nog wie koningin Fabiola zo ver kreeg dat ze zich aan een dansje waagde?
Orkaan Katrina deed in New Orleans veel stof opwaaien. De wensouders van baby D. ontdekten dat de draagmoeder hun ongeboren kindje al had verkocht aan een Nederlands koppel. Maar weet u nog voor welke devote musicalrol Dieter Troubleyn werd gecast? Waarom Helmut Lotti blij was dat hij niet op zijn wassen evenbeeld leek?
Een enorme zeebeving trof Zuidoost-Azië. De tsunami die erop volgde, kostte aan bijna 230.000 mensen het leven. Tijdens werken op een industrieterrein in Gellingen werd een gasleiding geraakt, met 24 doden en 132 gewonden tot gevolg. Weet je nog welke topontwerper voor een stormloop bij H&M zorgde?
Wat je je vast nog herinnert van 2003 is dat Saddam Hoessein na een lange zoektocht door het Amerikaanse leger gevonden werd in een put onder de grond en dat veearts José Landuyt doping leverde aan verschillende Belgische wielrenners. Maar weet je nog waarom er in 2003 zoveel flitspalen werden vernield? En wie de allereerste editie van 'Idool' won?
Wat je je vast nog herinnert van 2002 is dat we vanaf dan betaalden met de euro, in Nederland werd de controversiële politicus Pim Fortuyn koelbloedig vermoord en in eigen land viel de uitspraak over de moord op veearts Karel Van Noppen. Maar weet je nog hoe onze koningin haar vrije tijd invulde? En wie er met de BMW's van de KV Mechelen-voetballers vandoor ging?
Het jaar begon met een vreselijke cafébrand op een nieuwjaarsfeest in het Nederlandse Volendam. En de hele wereld keek toe hoe de Verenigde Staten onder vuur werden genomen door terroristen. Maar weet je ook nog welke omstreden tentoonstelling er in het slachthuis van Anderlecht te zien was?
  • Simply the best van VTMlive of uitgesteld
  • Movie nights & seriemarathonsook voor de kleinmannen
  • One shortie a day...doet niets speciaals, maar is wel plezant
  • Op echt àl je schermensmartphone, laptop, tablet, smart-tv, via casting, via je tv-box – gewoon overal, oké?
  • Hallo VTM GO+Reclame? No way. Elke dag wachten op je soap? Dat stopt today. En ook onderweg, you press play.
  • En dat is nog niet allesKijk Streamz op VTM GO en blijf op één plek voor nog meer topseries, blockbusters én Streamz Originals.