De Jaren...

De Jaren...

De Jaren... voor Dummies grasduint in de archieven van Vlaamse en internationale zenders voor een bloemlezing van alle belangrijke en onbelangrijke gebeurtenissen van de voorbije jaren.

Afleveringen

6 afleveringen

Wat u zich vast nog herinnert van het jaar 2011 is het feest dat losbarstte in de VS na de dood van Osama Bin Laden. Er werd ook gefeest bij de splitsing van Brussel-Halle-Vilvoorde. Maar er was ook slecht nieuws: een windhoos raasde over Pukkelpop en Anders Breivik pleegde een dubbele aanslag in Noorwegen. Weet u ook nog hoe het 20-jarige bestaan van de tv-soap 'Familie' gevierd werd?
In 2012 landde de eerste robot op Mars, was het West-Vlaamse Wingene in de ban van de Kasteelmoord en spoelde er een 13-meter lange potvis aan op het strand van Knokke-Heist. Maar weet u ook nog wat filmlegende Leonardo DiCaprio tegen Mathias Schoenaerts te zeggen had op de uitreiking van de Oscars? Waarom een kerk in het Limburgse Zolder volliep met goedgeklede BV's?
In het jaar 2013 sloeg tyfoon Haiyan hard toe op de Filipijnen, gaf koning Albert de fakkel door aan zoon Filip en hing er witte rook boven het Vaticaan. Maar weet u nog waarom de Britse pers dagenlang voor een ziekenhuis in Londen kampeerde? Waarom een 'Foute Vriend' plots voor de jury van 'So You Think You Can Dance' opdook?
Het jaar 2014 was een zwart jaar voor de luchtvaart: in twee rampen met vliegtuigen van Malaysian Airlines vielen honderden doden. Vlaanderen nam veel te vroeg afscheid van Luc De Vos en twee panda's kwamen met veel toeters en bellen aan in ons land. Maar weet u nog waarom heel wat BV's een koude douche kregen? Welke Oostenrijkse schone het Eurovisiesongfestival won?
Wat u zich vast nog herinnert van 2015 is de vluchtelingencrisis. De Duitse bondskanselier Angela Merkel heette de vluchtelingen welkom met de historische woorden 'Wir schaffen das'. Het is ook het jaar dat Parijs herhaaldelijk werd getroffen door terrorisme. Maar weet u nog welke spierbundel 'Belgium's Got Talent' won? En waarom de Rode Duivels feest vierden?
Het jaar 2016 was een jaar van terreur en verdriet in Europa. Ook ons land werd getroffen door verschrikkelijke aanslagen die we niet snel zullen vergeten. Maar in datzelfde jaar vonden ook heel wat leuke gebeurtenissen plaats. Weet u bijvoorbeeld nog op welke muziek Bart De Wever uit zijn dak ging?
  • Simply the best van VTMlive of uitgesteld
  • Movie nights & seriemarathonsook voor de kleinmannen
  • One shortie a day...doet niets speciaals, maar is wel plezant
  • Op echt àl je schermensmartphone, laptop, tablet, smart-tv, via casting, via je tv-box – gewoon overal, oké?
  • Hallo VTM GO+Reclame? No way. Elke dag wachten op je soap? Dat stopt today. En ook onderweg, you press play.
  • En dat is nog niet allesKijk Streamz op VTM GO en blijf op één plek voor nog meer topseries, blockbusters én Streamz Originals.