De Luchtpolitie

De Luchtpolitie

Achtervolgingen, vermiste personen opsporen, tussenkomen bij zware rellen, branden blussen: de afdeling Luchtsteun van de Belgische politie neemt u mee op een zinderende vlucht.

Afleveringen

6 afleveringen

Bij een grote antidrugsactie nabij de grens spoort de Luchtpolitie-helikopter terugdraaiende voertuigen op vanuit de lucht. Wanneer een witte auto plots de vlucht neemt, stijgt de adrenaline in de cockpit. De helikopter volgt het voertuig, dat kilometers lang met meer dan 200 km/u over de snelweg raast.
De piloten krijgen een dringende oproep binnen voor de achtervolging van eenauto die tegen 200 km/u over de E17 scheert. Wat een gewone preventievlucht had moeten worden, verandert plots in een bloedstollende klopjacht. Tijdens een nachtelijke zoekactie om transmigranten te vatten, schakelt de luchtpolitie drones in.
De piloten scannen een bebost gebied naast de snelweg na een lange achtervolging van de wegpolitie. Daar zouden enkele verdachten zich schuilhouden. Dankzij de infraroodcamera zien ze een man laag bij de grond liggen. Het bosje wordt meteen omsingeld, maar plots blijkt er ook een tweede verdachte zich schuil te houden in een tuin van een villa.
De piloten krijgen een oproep binnen van een gestolen voertuig uit Nederland. Bij aankomst zien ze dat het voertuig in een gracht is gereden, maar er is geen verdachte te zien. De piloten zoeken in het nabijgelegen bosgebied met hun infraroodcamera, maar zullen ze de verdachte kunnen vinden met zoveel bomen?
Twee gevangenen zijn na hun wandeling op het dak van de gevangenis geklommen. De luchtpolitie wordt opgeroepen om tijdens de onderhandelingen beelddoorstraling te geven. Tijdens hun 'klimtocht' begint het te regenen en springen de gevangenen op hun blote voeten van dak naar dak. Geraken ze heelhuids terug op de grond?
Piloot Dirk en TFO Bernd zetten koers richting Wilrijk, waar een gasexplosie heeft plaatsgevonden. Ze stellen er de immense ravage vast. Drie huizen zijn volledig vernield, wat betekent dat er mogelijk verschillende slachtoffers zijn. De politie schakelt de helikopter in om met de warmtecamera te checken of er nog slachtoffers onder het puin liggen.
  • Simply the best van VTMlive of uitgesteld
  • Movie nights & seriemarathonsook voor de kleinmannen
  • One shortie a day...doet niets speciaals, maar is wel plezant
  • Op echt àl je schermensmartphone, laptop, tablet, smart-tv, via casting, via je tv-box – gewoon overal, oké?
  • Hallo VTM GO+Reclame? No way. Elke dag wachten op je soap? Dat stopt today. En ook onderweg, you press play.
  • En dat is nog niet allesKijk Streamz op VTM GO en blijf op één plek voor nog meer topseries, blockbusters én Streamz Originals.