Flikken BXL

Flikken BXL

'Flikken BXL' biedt een unieke inkijk in het grootste en tegelijk meest controversiële politiekorps van ons land: de zone Brussel Hoofdstad Elsene.

Afleveringen

8 afleveringen

Aflevering 1

De politie houdt een drugscontrole op een speelplein. 'Ze zijn hun territorium aan het afbakenen', zegt hoofdinspecteur Nancy. Ze vertelt ook over minderjarigen die als 'drugsezels' worden ingezet. Minderjarigen leveren drugs voor 5 of 10 euro. Ze zijn daar blij mee, want dan kunnen ze een zak chips kopen. Een kind van 12 jaar wordt immers niet snel gecontroleerd.

Aflevering 2

Een bommelding in het station Brussel-Centraal zorgt ervoor dat het alle hens aan dek is voor hoofdinspecteur Kjell. Daarnaast vallen meer dan 30 Brusselse agenten binnen op zeven adressen van een familieclan van drugsdealers, onder meer in een wijk in Molenbeek. Verschillende verdachten worden gearresteerd met als spilfiguur een jongeman van amper vijftien jaar oud.

Aflevering 3

De politie rukt uit voor een man die vermoedelijk lijdt aan het 'excited delirium syndroom'. Deze aandoening kenmerkt zich door extreem agressief gedrag, soms zelfs met een hartstilstand tot gevolg. Het rechercheteam van Elsene is op patrouille gestuurd na meldingen van diefstallen met geweld in de winkelstraten.

Aflevering 4

Een cameraploeg is op pad met wijkrechercheur Kris wanneer hij plots een oproep krijgt over een interventie die fout loopt in de Marollen. Eenmaal ter plaatse wordt de cameraploeg belaagd. Inspecteur Soufiane moet intussen iemand onder invloed van alcohol en geneesmiddelen zien te overtuigen om zich te laten helpen in het ziekenhuis.

Aflevering 5

We volgen de Brusselse politie tijdens de oudejaarsnacht van 2020. Er worden tientallen vuilnisbakken in brand gestoken, de patrouille wordt beschoten met vuurwerkpijlen en er komt een dringende oproep binnen over een bestelwagen die in lichterlaaie staat. Daarnaast worden we meegenomen door het daklozenteam van de Brusselse politie, dat zich inzet om daklozen van straat te helpen.

Aflevering 6

We volgen het daklozenteam van de Brusselse politie. Het is een koude winterochtend en toch slapen er tientallen daklozen op straat. David, ooit zelf dakloos op zijn vijftiende, helpt nu door warme maaltijden te bereiden voor de daklozen in Brussel. Hoofdinspecteur Nancy handelt intussen een gevoelig conflict af over hoederecht.

Aflevering 7

Orphée, een trotse Brusselaar, werd in 2016 slachtoffer van de aanslagen in Brussel. Ondanks haar liefde voor de stad, verhuisde ze naar de rand, op zoek naar rust. Een jonge cannabisdealer wordt op heterdaad betrapt en even later wordt zelfs een hele bende dealers gearresteerd.

Aflevering 8

De Brusselse antiovervalbrigade valt met meer dan 40 zwaarbewapende agenten binnen bij een bende die xtc dealt. De antiovervalbrigade bestaat uit 80 bijzonder goed opgeleide agenten die telkens worden ingezet bij de interventies met het grootste risico, bijvoorbeeld bij gewapende bendes. Hoofdinspecteur Kris van de wijkrecherche in Brussel Centrum is een speeddealer op het spoor.
  • Simply the best van VTMlive of uitgesteld
  • Movie nights & seriemarathonsook voor de kleinmannen
  • One shortie a day...doet niets speciaals, maar is wel plezant
  • Op echt àl je schermensmartphone, laptop, tablet, smart-tv, via casting, via je tv-box – gewoon overal, oké?
  • Hallo VTM GO+Reclame? No way. Elke dag wachten op je soap? Dat stopt today. En ook onderweg, you press play.
  • En dat is nog niet allesKijk Streamz op VTM GO en blijf op één plek voor nog meer topseries, blockbusters én Streamz Originals.