De Zonen van Van As

De Zonen van Van As

Frans Van As en zijn zonen zijn samen actief in grond- en afbraakwerken, maar bovenal is het een familie van echte Vlaamse plantrekkers voor wie lijntjes bestaan om er buiten te kleuren.

12 afleveringen

Aflevering 1

Bij graafwerken op een werf stoot Frakke op een bom. De werken worden stilgelegd en Frakke moet noodgedwongen zijn baas Frans inschakelen. Om zo weinig mogelijk tijd te verliezen, stelt die voor om de bom zelf onschadelijk te maken: een klus die Frakke maar al te graag op zich neemt. Dat idee stuit op verzet van zijn collega's.

Aflevering 2

Bij het natellen van een flinke som zwart geld komt Frans tot een onthutsende vaststelling: zijn beste klant Marcel heeft hem te weinig betaald. Dat laat Frans niet zomaar gebeuren. Hij springt op de verreiker en onderschept de vermeende wanbetaler net voor die wil wegrijden. Frans tilt Marcel met zijn auto zo'n vijf meter de lucht in.

Aflevering 3

Eddy is nu officieel de baas van 'Van As & Zn', maar Frans gaat gewoon door op zijn elan. Hij slaat groen uit wanneer hij constateert dat een concurrerende aannemer werken uitvoert in 'zijn' gemeente. Frans eist tekst en uitleg van Victor, het hoofd van de gemeentelijke technische dienst, maar die is niet meteen onder de indruk.

Aflevering 4

Nu Linde de functie van boekhoudster heeft geweigerd, gaat Eddy op zoek naar een nieuwe werkkracht om Rita te vervangen. Een tweede punt op zijn agenda is de herinrichting van het kantoor van Frans. Terwijl hij de sollicitanten aan de tand voelt, verhuist Frakke een groot aquarium van zijn privéwoning naar het kantoor.

Aflevering 5

Eddy en Dick onderhandelen met een nieuwe potentiële klant, Stan. Ondertussen maakt Herman de nieuwe boekhoudster Gitte wegwijs in het bedrijf, maar wanneer ze 'een toerke' met de heftruck maakt, ramt ze per ongeluk de exclusieve auto van Stan. Herman wil onder geen beding de onderhandelingen van zijn broer ondermijnen en besluit dan maar om de auto zo snel mogelijk zelf te herstellen.

Aflevering 6

Frans en Jempie ontdekken dat de gestolen auto van Kevin op het internet te koop wordt aangeboden. Ze zijn vastberaden de auto terug te halen en rekenen hiervoor op de hulp van Frakke. Eddy en Herman hebben ondertussen andere katten te geselen. Ze starten de onderhandelingen met Rafaël Kliefhout, een nieuwe belangrijke klant voor 'Van As & Zn'.

Aflevering 7

Kevin is gestraft en moet Frakke helpen op een afbraakterrein op de luchthaven van Zaventem. Door een misverstand tussen Herman en Frakke doorboort een van de arbeiders een hoogspanningskabel, waarbij hij ernstig geëlektrocuteerd wordt. Zoals het spreekwoord zegt, komt een ongeluk nooit alleen. De man verblijft namelijk illegaal in het land en is bijgevolg niet ingeschreven bij Van As & Zn.

Aflevering 8

Frans wil zijn Indonesische vriendin Mahida een verjaardagsgeschenk geven en vraagt Dick om voor haar een zwembad te graven. Hij moet echter discreet te werk gaan, want Mahida is de uitbaatster van nachtclub Yoruba. Frans wil niet dat zijn zonen lucht krijgen van zijn escapades, maar wanneer de postbode ongelukkig met zijn brommer in de put voor het zwembad rijdt, gaan de poppen aan het dansen.

Aflevering 9

Jempie en Frakke hebben na hun uren een oprit aangelegd. De klant, Jos Gepts, weigert echter te betalen omdat de werken naar zijn mening slecht zijn uitgevoerd. Frakke is ervan overtuigd dat de man van slechte wil is en besluit hem een bezoekje te brengen met de bandenkraan. Dat laat indruk na op Jos, maar niet op diens vader Laurent. Hij haalt zijn jachtgeweer boven en eist dat Frakke vertrekt.

Aflevering 11

Frans' grote liefde Mahida wordt afgeperst door Maurits, de flamboyante eigenaar van een luxebordeel in de buurt. Frans wil dit niet zomaar laten gebeuren en gaat met de man praten. Zijn bezoek maakt echter weinig indruk op Maurits, dus besluit Van As een versnelling hoger te schakelen. Hij laat Frakke en Jempie de riolering van het bordeel openleggen en saboteert de septische put van het huis.

Aflevering 12

Frakke zit in de problemen. Victor eist een fikse schadevergoeding nadat Frakke hem heeft aangevallen aan het bordeel van Maurits. Frans stelt voor om de zwarte kas van het bedrijf hiervoor aan te wenden, maar stuit op verzet van Eddy. Gelukkig heeft Jempie een lumineus idee. Hij stelt voor om het hondje van Victor te ontvoeren en nadien losgeld te vragen.

Aflevering 13

De familie Van As verzamelt op de begrafenis van een tante. Eddy heeft echter andere redenen om bittere tranen te wenen, want Gitte heeft hun relatie beëindigd. Martine kan niet langer zwijgen en informeert Rita over Eddy's scheve schaats. Rita confronteert Eddy op haar beurt met de feiten.
  • Simply the best van VTMlive of uitgesteld
  • Movie nights & seriemarathonsook voor de kleinmannen
  • One shortie a day...doet niets speciaals, maar is wel plezant
  • Op echt àl je schermensmartphone, laptop, tablet, smart-tv, via casting, via je tv-box – gewoon overal, oké?
  • Hallo VTM GO+Reclame? No way. Elke dag wachten op je soap? Dat stopt today. En ook onderweg, you press play.
  • En dat is nog niet allesKijk Streamz op VTM GO en blijf op één plek voor nog meer topseries, blockbusters én Streamz Originals.