De Zonen van Van As

De Zonen van Van As

Frans Van As en zijn zonen zijn samen actief in grond- en afbraakwerken, maar bovenal is het een familie van echte Vlaamse plantrekkers voor wie lijntjes bestaan om er buiten te kleuren.

13 afleveringen

Frakke en zijn ploeg moeten met hun zware materiaal door een maïsveld om een beek te saneren. Dat is niet naar de zin van de eigenaar, een vetmester. En het aquarium van Eddy van As moet weg uit het hoofdkantoor, zeer tegen de zin van Herman. Bambi en Belinda ontfermen zich over deze taak. Dat blijkt moeilijker dan verwacht.
Zjang verzuipt in de schulden en denkt met een verhuis aan zijn schuldeisers te ontsnappen. De boete voor het afbreken van het oude college is teruggestort. Herman en Martine zouden graag een deel hiervan opstrijken. Maar daar steekt Dick een stokje voor. Wanneer die dan nog een jukebox installeert in het hoofdkantoor zijn de rapen gaar voor Herman.
De mannen van Van As moeten een poolhouse installeren bij de 'vriendin' van burgemeester Jos Broeckx. Maar dat dreigt helemaal mis te lopen wanneer zijn echtgenote hiervan lucht krijgt. Tegelijk probeert de familie onder de hoge factuur van advocaat Jean-Jacques weg te komen.
De firma zoekt iemand om de technische dienst mee te ondersteunen. Herman en Martine pushen Bambi tegen de zin van Dick in. Ook het werkvolk is niet opgezet met deze nieuwe gang van zaken. De burgemeester komt zijn beloftes niet na en wordt door Kevin en Frans in de tang genomen. Maar dat draait anders uit dan verwacht.
Martine wil haar bazin van de superette een plezier doen: Herman zorgt ervoor dat de zoon bij Van As als jobstudent kan komen werken. Op het bedrijf zelf begint alles vierkant te draaien. Bambi voldoet niet echt. Herman loopt op zijn tippen. En wanneer Rita geen verlof krijgt, dreigt ze met ontslag.

6. Sung Si

Sung Si, de ex-vriendin van Zjang duikt opnieuw op. Ze zit in een zeer moeilijke situatie met haar nieuwe vriend. Frakke en Zjang helpen haar. Belinda rijdt 's ochtends op een werf met haar vrachtwagen een dure brievenbus van de buren plat. Ze wil absoluut niet dat dit uitkomt.

7. Kelly

De firma blijft groeien. Iedereen wordt door zijn dak geduwd. Herman wordt er depressief van. Linde schuift op naar de boekhouding en Kelly, de bloedmooie vriendin van Kevin wordt aangeworven om de desk te doen. Een werf moet dringend klaar. Er worden interimmers ingeschakeld.
De ploeg van Frakke trekt op een werf een telefoonkabel over. Ze schakelen een kennis in om dat voor een zacht prijsje op te lossen. Op dat moment arriveert er federale werfcontrole. Dick en Kevin moeten naar een bedrijfsbezoek in Frankfurt.

9. Burn Out

Een rijhuis moet volledig worden gestript. Op de werf krijgt Frakke te maken met een lastige buurvrouw die hoogsensitief is. Een klant van Van As probeert hen voor tweeduizend euro zwart geld op te lichten. Dat is zonder de doortastendheid van Frans Van As gerekend.
Een groot oud boerenhof moet worden afgebroken. Tussen de oude landbouwmachines staan nog twee oldtimers. De Dockxen wordt gevraagd om de wagens op hun waarde te schatten. Diezelfde dag geeft Dick zijn ontslag: hij gaat voor Rafaël Kliefhout werken.

11. Op de poef

Zjang kan het niet laten: hij heeft zware schulden gemaakt in een bordeel. De bordeelhouder zet Zjang onder druk en schakelt hem in voor een louche deal. Kelly komt erachter dat Kevin in Frankfurt wel heel erg de bloemetjes heeft buitengezet.

12. Rijverbod

Belinda wordt met haar vrachtwagen aan de kant gezet door de politie. Ze wil absoluut niet dat Van As erachter komt dat ze nog dronken was van de dag voordien. Ondertussen probeert Rafaël Kliefhout Herman tegen Kevin op te zetten om de aandelen van de firma Van As te verwerven.
Frakke maakt op eigen initiatief van een eenrichtingsweg een tweerichtingsweg. Anders kan hij niet met de vrachtwagens passeren. Maar de buurt reclameert. Een ambtenaar van de gemeente legt de werken stil. Martine wil dat Herman zijn aandelen aan Kliefhout verkoopt.
  • Simply the best van VTMlive of uitgesteld
  • Movie nights & seriemarathonsook voor de kleinmannen
  • One shortie a day...doet niets speciaals, maar is wel plezant
  • Op echt àl je schermensmartphone, laptop, tablet, smart-tv, via casting, via je tv-box – gewoon overal, oké?
  • Hallo VTM GO+Reclame? No way. Elke dag wachten op je soap? Dat stopt today. En ook onderweg, you press play.
  • En dat is nog niet allesKijk Streamz op VTM GO en blijf op één plek voor nog meer topseries, blockbusters én Streamz Originals.