Echte Mensen: Nieuw Leven

Echte Mensen: Nieuw Leven

Reportagereeks over de professionals, die alle stappen van het proces van nieuw leven begeleiden: van de fertiliteitsarts, over de gynaecoloog tot de vroedvrouw die de borstvoeding begeleidt.

Afleveringen

7 afleveringen

Sander wordt geboren met een uitstulping aan de navelstreng. Neonatoloog Marisse Meeus ontdekt atypisch weefsel in de cyste en bereidt het kindje en zijn ouders voor op een operatie.
Zelfstandig vroedvrouw Krisje rept zich naar een vrouw die thuis zal bevallen. In het UZA moet een zwangere vrouw een dringende keizersnede krijgen, omdat haar baby in nood is. Het kindje is nog prematuur, dus ook de kinderartsen staan paraat om de baby op te vangen.
Het team van de neonatologie vertrekt met de ambulance naar een ander ziekenhuis, waar een pasgeboren baby moeite heeft met ademhalen. Dokter Mahieu beslist het meisje mee te nemen naar het UZ Antwerpen, waar ze beter kan worden opgevolgd. Voor de ouders is het bang afwachten wat de oorzaak is. Dokter Vercruyssen begeleidt een zwangere vrouw die volop weeën heeft.
Op de materniteit komt een vrouw binnen die 32 weken zwanger is van een tweeling. Ze heeft al weeën, maar de baby's zijn nog niet klaar om geboren te worden. Het team zet alles op alles om de tweeling nog 48 uur in de buik te houden, zodat ze nog medicatie kunnen geven om de longen van de kindjes te laten rijpen. Vroedvrouw Krisje wordt midden in de nacht opgeroepen voor een thuisbevalling.
Milo, die amper een kilo woog bij zijn geboorte, is intussen flink aangesterkt. Het team stoomt hem samen met zijn ouders klaar om naar huis te gaan. Op de neonatologie brengt dokter Blom alles in gereedheid voor een baby met een ernstig zuurstoftekort. Om ervoor te zorgen dat de hersenschade beperkt blijft, zal het team de lichaamstemperatuur van de baby kunstmatig laten zakken.
Van de fertiliteitsarts, over de gynaecoloog tot de vroedvrouw die de borstvoeding begeleidt.
Op de materniteit van het UZ Antwerpen staat een jonge vrouw op het punt om te bevallen. Ze is nog maar 24 weken zwanger, dus haar baby zit op de grens van de levensvatbaarheid. Voor de ouders, maar ook voor het team van de neonatologie breken spannende momenten aan. Dokter Mannaerts krijgt een vrouw op consultatie met zwangerschapsvergiftiging. Ze moet nog dezelfde dag een keizersnede krijgen.
  • Simply the best van VTMlive of uitgesteld
  • Movie nights & seriemarathonsook voor de kleinmannen
  • One shortie a day...doet niets speciaals, maar is wel plezant
  • Op echt àl je schermensmartphone, laptop, tablet, smart-tv, via casting, via je tv-box – gewoon overal, oké?
  • Hallo VTM GO+Reclame? No way. Elke dag wachten op je soap? Dat stopt today. En ook onderweg, you press play.
  • En dat is nog niet allesKijk Streamz op VTM GO en blijf op één plek voor nog meer topseries, blockbusters én Streamz Originals.