Over Winnaars

Over Winnaars

Koen Wauters verrast mensen die door een ziekte of ongeval een fysieke beperking opliepen met een uniek voorstel. Hij helpt hen om plannen of ambities die ze door hun beperking hebben opgeboren, tóch waar te maken. Als buddy of coach helpt Koen hen om boven zichzelf uit te stijgen.

Afleveringen

5 afleveringen

De 27-jarige Hannelore kreeg 3 jaar geleden een appelflauwte in het station van Brugge en viel op de sporen. Ze werd gegrepen door een binnenrijdende trein en verloor beide benen. Sinds die dag staat haar leven volledig in het teken van revalideren.
Inge (29) brak 27 jaar geleden haar rug tijdens een auto-ongeluk. Er is één droom waarbij haar rolstoel een grote hindernis vormt: dansen. Gelukkig is er reddende engel Koen Wauters. Hij vraagt Inge om samen met hem deel te nemen aan een internationale danswedstrijd.
Peter is 28 en heeft mucoviscidose. Zijn longcapaciteit bedraagt momenteel 60%. Tot 2014 was Peter een extreme sporter, die geen enkele uitdaging uit de weg ging. Tot zijn lichaam aan de alarmbel trok. Peter moest plots extreme sportprestaties uit de weg gaan en zich tevreden stellen met eenvoudige fietstochtjes. In de winter van 2016 krijgt hij het bezoek van Koen Wauters.
Kiara is 22 jaar en heeft een ernstige, aangeboren oogafwijking. Haar zicht bedraagt amper 1 op 10. Een bril of operatie kunnen daar niets aan veranderen. Door haar zwakke ogen mag Kiara niet autorijden, en dat vindt ze bijzonder jammer. Op een dag wordt ze aangeklampt door Koen Wauters. Hij doet haar een voorstel. Maar voor ze daar 'ja' op kan zeggen, zal ze eerst moeten leren autorijden.
De 46-jarige Sven is sinds 2000 MS-patiënt. Hierdoor takelen zijn zenuwen en spieren langzaam maar zeker af. Hoewel Sven weet dat hij niet lang meer te leven heeft, is hij een echte levensgenieter. Vóór zijn ziekte hield hij enorm van sporten en avontuurlijke reizen. Activiteiten die, nu hij in een rolstoel zit, minder evident zijn. Als kind droomde Sven ervan om ooit de woestijn te zien, maar die droom lijkt hij door zijn ziekte te hebben opgeborgen. Dat is echter buiten Koen Wauters gerekend...
  • Simply the best van VTMlive of uitgesteld
  • Movie nights & seriemarathonsook voor de kleinmannen
  • One shortie a day...doet niets speciaals, maar is wel plezant
  • Op echt àl je schermensmartphone, laptop, tablet, smart-tv, via casting, via je tv-box – gewoon overal, oké?
  • Hallo VTM GO+Reclame? No way. Elke dag wachten op je soap? Dat stopt today. En ook onderweg, you press play.
  • En dat is nog niet allesKijk Streamz op VTM GO en blijf op één plek voor nog meer topseries, blockbusters én Streamz Originals.