Game of Thrones

Game of Thrones

De machtige families van de Zeven Koninkrijken vechten om de Troon van Westeros. Het is een verhaal van bedrog en verraad, van adel en eer, van overwinningen en triomf. De legendarische fantasyserie won maar liefst 59 Emmy Awards.

10 afleveringen

De heren van Winterfell krijgen de koninklijke familie op bezoek. Eddard Stark van Winterfell krijgt een aanbod van de koning dat hij niet kan weigeren. De jonge Bran Stark wordt het slachtoffer van hoogverraad.
Het lot van Bran blijft onzeker. Ned verlaat Winterfell in het gezelschap van zijn dochters, terwijl Catelyn thuis blijft om zich over Bran te ontfermen. Jon Snow trekt naar het noorden om daar deel te gaan uitmaken van de Nachtwacht.
Ned ontdekt hoe slordig de zeven koninkrijken tot nog toe werden bestuurd. Catelyn trekt in het geheim naar het zuiden, maar loopt een oude vriend tegen het lijf. De rekruten van gewone komaf met wie Jon moet trainen, zijn niet onder de indruk.
Ned probeert erachter de komen hoe zijn voorganger aan zijn eind is gekomen en ontdekt dat koning Robert een bastaardzoon heeft. De koning organiseert ondertussen een tornooi ter ere van Ned. Viserys krijgt het aan de stok met Daenerys.
De koning en Ned verschillen van mening over hoe ze moeten omgaan met het nieuwe verbond tussen Daenerys en de Dothraki-krijgers. De koning is woedend en wil zijn mannen laten aanvallen. Catelyn wil Tyrion aan haar zus Lysa voorstellen.
Koning Robert stelt zijn rechterhand Ned als zijn plaatsvervanger aan terwijl hij zelf gaat jagen. Na een opmerking van Sansa verdiept Ned zich in de stamboom van Joffrey en doet daarbij een belangrijke ontdekking.
Nadat koning Robert dodelijk gewond is geraakt bij een jachtpartij, moet er een opvolger worden gezocht. Maar er is een probleem. Ned maakt Cersei duidelijk dat hij weet dat Robert niet de vader is van Joffrey.
Nadat Neds poging om Joffrey en Cersei gevangen te zetten is mislukt, wordt hij zelf opgesloten. De Lannisters keren zich tegen zijn gezin. Sansa wordt gevangen genomen, maar Arya slaagt erin te ontsnappen.
De gevangen Ned Stark, die beschuldigd wordt van hoogverraad, neemt een belangrijke beslissing. Robb levert succesvol strijd tegen de Lannisters. De kleine wonde die Khal Drogo bij zijn laatste gevecht heeft opgelopen is aan het infecteren.
Na de dood van Ned stapt het Noorden uit de alliantie van de Zeven Koninkrijken. De noordelijken roepen Robb uit tot hun koning. Daenerys krijgt een dubbele slag te verwerken, maar blijft niet bij de pakken zitten.
  • Simply the best van vtmlive of uitgesteld
  • Movie nights & seriemarathonsook voor de kleinmannen
  • One shortie a day…doet niets speciaals, maar is wel plezant
  • Op echt ál je schermensmartphone, laptop, tablet, smart-tv, via casting, via je tv-box – gewoon overal, oké?
  • Hallo vtm go+Reclame? No way. Elke dag wachten op je soap? Dat stopt today. En ook onderweg, you press play.
  • En dat is nog niet allesKijk Streamz op VTM GO en blijf op één plek voor nog meer topseries, blockbusters én Streamz Originals.