Heidi

Heidi

De lieve Heidi groeit op bij haar opa in de bergen. Gedreven door haar nieuwsgierigheid beleeft ze allerlei avonturen en laat ze zich verwonderen door al het moois dat de bergen te bieden hebben.

Afleveringen

13 afleveringen

Heidi arriveert in Frankfurt. Ze kijkt er erg naar uit om Clara te ontmoeten, maar ze moet zich aan allerlei regeltjes houden. Dat gaat al heel snel mis. Toch worden zij en Clara vriendinnen en weten ze juffrouw Rottenmeier te overtuigen Heidi niet weg te sturen.
Heidi mist de bergen heel erg. Daarom sluipt ze stiekem het huis uit om naar de klokkentoren te gaan, want ze denkt dat ze vanaf de toren de bergen misschien kan zien.
Clara's vader komt onverwacht thuis en juffrouw Rottenmeier is heel bang dat er iets niet in orde is. Wanneer Clara probeert te gaan staan en per ongeluk de klok omgooit, geeft juffrouw Rottenmeier Heidi de schuld en vraagt ze meneer Sesemann om Heidi weg te sturen.
Heidi snapt geen snars van de lessen van meneer Bakker, de leraar. Zij en Clara krijgen daarom apart les, tot hun grote verdriet. Meneer Bakker wil van Heidi een studieobject maken.
Heidi kan nog niet lezen en haar leraar, meneer Bakker, gebruikt een nogal vervelende manier om het haar te leren. De grootmoeder van Clara probeert de meisjes op te vrolijken door een toneelstuk met hen in te studeren, maar Heidi wil niet toegeven dat ze het script niet kan lezen.
Het is eindelijk lente, de meisjes gaan een dag naar het park. Heidi en Clara jagen wat vlinders na. Clara probeert te staan, maar dat loopt uit op een grote teleurstelling.
Clara is van streek nadat ze is gevallen en ze wil niet meer proberen te leren lopen, omdat ze ervan overtuigd is dat dat toch niet lukt. Heidi bedenkt samen met Clara's grootmoeder een plan om haar weer moed te geven, maar juffrouw Rottenmeier mag dat niet te weten komen.
Omdat ze Clara gezelschap moet houden, mag Heidi niet bij haar opa wonen. Gelukkig worden de twee dikke vriendinnen en als Heidi naar huis is teruggekeerd, komt Clara haar daar bezoeken.
Juffrouw Rottenmeier is van plan om ontslag te nemen en Clara vindt dat heel erg. Heidi denkt dat het haar schuld is dat juffrouw Rottenmeier weg wil en besluit terug te gaan naar de bergen, omdat ze dan misschien toch blijft.
Meneer Sesemann is van plan Heidi te adopteren. Heidi is bang dat ze dan nooit meer naar grootvader kan gaan om daar te wonen, en verstopt zich.
Juffrouw Rottenmeier denkt dat ze een spook heeft gezien. Meneer Sesemann en Sebastiaan houden 's nachts de wacht om te zien of het spook echt bestaat, maar dan komen ze erachter dat het Heidi is, die slaapwandelt.
Heidi is letterlijk ziek van heimwee. Ze heeft grootvader geschreven, maar die schrijft maar niet terug. Dan vindt ze haar brieven in de keukenla. Heeft tante Dete Heidi's brieven dan nooit verstuurd?
Juffrouw Rottenmeier ontdekt de katjes en Heidi moet voor straf in de kelder. Met de hulp van Rudy en Clara ontsnapt ze. Ze ontdekt dat ze niet op bezoek is voor een paar dagen, maar voor altijd.
  • Simply the best van VTM live of uitgesteld
  • Movie nights & serie marathons ook voor de kids
  • One SHORTIE a day… doet niets speciaal, maar is wel plezant
  • En op écht al je schermen Smartphone, laptop, tablet, smart tv, casting én tv-boxen - dus ja, echt allemaal
  • Hallo VTM GO+ Reclame? No way. Elke dag wachten op je soap? Dat stopt today. En ook onderweg, you press play.