Helden van de Kinderkliniek

Helden van de Kinderkliniek

Reeks die een inkijk geeft in het kinderziekenhuis van het UZA, waar artsen, pedagogische medewerkers en chirurgen elke dag klaarstaan om jonge levens te helpen en te genezen.

Afleveringen

7 afleveringen

De 12-jarige Freddy is al tien jaar in behandeling bij dokter Van Hoeck, professor in de kindernefrologie. Freddy leeft met één nier die nog maar voor 30% functioneert, en dus dringt een niertransplantatie zich op. Finn werd een jaar geleden doorverwezen naar de dienst oncologie, nadat de huisarts een verdikking in zijn kaak vaststelde.
Vince krijgt een derde operatie aan zijn open gehemelte. Lauren heeft last van ernstige epilepsieaanvallen. Voor professor Ceulemans en zijn team is het zoeken naar de juiste medicatie, want voor deze zeldzame epilepsie is er geen kant-en- klare oplossing. William heeft sinds zijn geboorte een probleem met zijn voorhuid en moet dringend geopereerd worden.
Dankzij een cochleair implantaat proberen chirurgen de slechthorende Wael voor het eerst te laten horen. Alessandro snurkt heel hard en moet op slaaponderzoek in het UZA. Hoewel Emilia nog maar negen maanden oud is, moet ze al een zware schedeloperatie ondergaan.
Enny lijdt net zoals haar zus aan scoliose, waarbij haar rug scheef groeit. Tijdens een eerdere operatie is haar rug rechtgezet door een metalen staaf, maar die is nu gebroken. Dr. Michielsen opereert haar nu opnieuw. Wael heeft een ernstig gehoorverlies. Hij krijgt een bionisch oor ingeplant waarmee hij toch zal kunnen horen. De vijfjarige Aiden heeft sinds zijn geboorte een hartafwijking.
De zorgverleners van het kinderziekenhuis ontfermen zich over de 6-jarige Louen. Hij is naar het UZA doorverwezen omdat hij al enkele dagen last heeft van braken en hoofdpijn. Ook de kleine Alessandro komt binnen in het UZA. Hij snurkt sinds enkele maanden en heeft ook last van gezwollen amandelen. Symptomen die op slaapapneu kunnen wijzen.
De zorgverleners van het kinderziekenhuis krijgen de 3-jarige Corneel over de vloer, die naar het UZA werd doorverwezen met zware maag-darmproblemen. Corneel is geboren zonder slokdarm en heeft al heel wat operaties achter de rug. Hij kan weinig of geen voeding verdragen. Om hem extra te kunnen voeden hebben de artsen een stoma geplaatst, maar die lekt nu.
Veel goed nieuws in deze laatste aflevering: bij de zesjarige Olivia werd meer dan twee jaar geleden een hersentumor vastgesteld. De chemotherapie werd in 2016 gestart en de voorbije twee jaar heeft Olivia les gekregen in het klasje van de kinderafdeling van het UZA. Olivia kijkt al lang uit naar haar laatste chemokuur en vandaag is het zover: haar laatste dosis wordt gegeven.
  • Simply the best van VTMlive of uitgesteld
  • Movie nights & seriemarathonsook voor de kleinmannen
  • One shortie a day...doet niets speciaals, maar is wel plezant
  • Op echt àl je schermensmartphone, laptop, tablet, smart-tv, via casting, via je tv-box – gewoon overal, oké?
  • Hallo VTM GO+Reclame? No way. Elke dag wachten op je soap? Dat stopt today. En ook onderweg, you press play.
  • En dat is nog niet allesKijk Streamz op VTM GO en blijf op één plek voor nog meer topseries, blockbusters én Streamz Originals.