Helden van Hier: In de Lucht

Helden van Hier: In de Lucht

Reportagereeks door de ogen van spoedartsen en -verplegers die uitrukken met de enige MUG-helikopter in Vlaanderen.

Afleveringen

9 afleveringen

Aflevering 1

De piloot van de MUG-helikopter voert een spectaculaire landing uit om een door een motor aangereden jongen zo snel mogelijk naar het ziekenhuis te brengen. De hulpverleners rukken ook uit voor een chauffeur die met zijn auto in de berm is gereden en om een man te reanimeren na een hartinfarct.

Aflevering 2

De helikopter vliegt uit voor een twintigjarig meisje dat het bewustzijn heeft verloren in bad en voor een meisje dat bij een val in een skatepark haar heup heeft gebroken. De helikopter wordt ook ingezet voor een wagen met twee inzittenden die van de baan is afgeweken en zo'n vijf meter lager ondersteboven in de gracht is beland.
Het traumateam rukt uit voor een verkeersongeval. De mughelikopter vliegt uit naar een baby met koortsstuipen en er moet worden gereanimeerd bij een zwembad. Op de spoeddienst van het AZ Sint-Jan in Brugge komt kleine Thiago binnen. Hij is gevallen en heeft een grote wonde in zijn gezicht.
Bij een zwaar verkeersongeval zit een slachtoffer gekneld in een vrachtwagen. Op de spoeddienst is het alle hens aan dek wanneer een patiënt toekomt met een grote wonde die is veroorzaakt door een kettingzaag. Ook Bart, die met zijn vingers tussen een cirkelzaag heeft gezeten, en Remco, die een wonde aan zijn kaak moet laten naaien, worden met de beste zorgen omringd door het verplegend personeel.
De helikopter vliegt naar een voetbalveld voor een bewusteloze supporter. Een vrouw die met de fiets is gevallen belandt op de spoeddienst van het AZ Sint-Jan in Brugge. De helikopter rukt uit voor een frontale botsing en een verkeersongeval in Knesselare.
De MUG-helikopter vliegt uit voor een man die stampen kreeg van een koe. De hulpverleners rukken ook uit voor een epilepsieaanval van kleine Lauren en voor een motorongeval van een jongeman die uitgleed in een bocht. Op de spoeddienst zit een man met een hevige bloedneus die er niets anders op vond dan tampons te gebruik om zijn bloeding te stoppen. Melanie is dan weer gevallen van de trampoline en heeft haar arm gebroken.
De MUG-helikopter van AZ Sint-Jan te Brugge vliegt uit voor een sportongeval. Tijdens een spel krachtbal is een jongeman op zijn rug gevallen en heeft geen gevoel meer in zijn benen. Ook op de spoedgevallendienst komen er enkele sporters binnen die een blessure hebben opgelopen. Het MUG-team haast zich daarnaast ook naar een boer die een stamp heeft gekregen van een rund en een frontale botsing. De chauffeur zit gekneld en zijn wagen, hij moet zo snel mogelijk verzorging krijgen.
De MUG-helikopter van het AZ Sint-Jan in Brugge rukt uit voor grote en kleine interventies: een epilepsieaanval, een gebroken heup, een dubbele armbreuk en een ongeval met een heftruck. Ook op de spoeddienst hebben de hulpverleners hun handen vol met het verzorgen van gewonden.
De MUG-helikopter van het AZ Sint-Jan in Brugge heeft het weer druk tijdens de negende en laatste aflevering van Helden van Hier: In de Lucht. Zo vliegt het uit naar een kettingbotsing, een vrouw die door het gebruik van bloedverdunners erg veel bloed verliest en naar een persoon die een epilepsie aanval heeft.
  • Simply the best van VTMlive of uitgesteld
  • Movie nights & seriemarathonsook voor de kleinmannen
  • One shortie a day...doet niets speciaals, maar is wel plezant
  • Op echt àl je schermensmartphone, laptop, tablet, smart-tv, via casting, via je tv-box – gewoon overal, oké?
  • Hallo VTM GO+Reclame? No way. Elke dag wachten op je soap? Dat stopt today. En ook onderweg, you press play.
  • En dat is nog niet allesKijk Streamz op VTM GO en blijf op één plek voor nog meer topseries, blockbusters én Streamz Originals.