Helden van Hier: In de Lucht

Helden van Hier: In de Lucht

Reportagereeks door de ogen van spoedartsen en -verplegers die uitrukken met de enige MUG-helikopter in Vlaanderen.

Afleveringen

4 afleveringen

Aflevering 1

De MUG-helikopter moet landen op het strand na een noodoproep over een jongen die van een boot is gedoken en in ondiep water op zijn nek is beland. Dokter Sander en verpleger Peter rukken uit, maar hebben er geen goed oog in. Op de spoedafdeling van het ziekenhuis in Brugge zit een man die een ongeluk heeft gehad met een haagschaar. Verpleger Gino ontfermt zich over hem.

Aflevering 2

De MUG-helikopter moet pal op de snelweg landen om zo dicht mogelijk bij de slachtoffers van een ernstig verkeersongeval te geraken. Spoedarts Frida rukt uit met de helikopter voor een kind dat White Spirit heeft gedronken. Dokter An wordt opgeroepen voor een werkongeval op een bouwwerf.
De MUG-piloten brengen de helikopter op eender welke plek steeds veilig op de grond en zo dicht mogelijk bij het incident. Dat wordt vandaag overduidelijk. Vlak bij de Franse grens is een meisje van haar paard gevallen tijdens een strandwandeling. Dokter Sophie en verpleger Kristof landen op het strand om de eerste hulp te bieden. De heli vliegt ook uit naar een camping voor een toerist met hartproblemen.
Dokter An en verpleger Björn vliegen naar een camping waar een baby kampt met ademnood. Op de spoedafdeling zit een man die verbrand is in zijn gezicht. Het spoedteam doet er alles aan om de schade te beperken. Spoedarts An vliegt uit naar een bedrijf waar iemand een hartinfarct gekregen heeft. Bij aankomst blijkt de reanimatie al een tijd aan de gang te zijn.
  • Simply the best van vtmlive of uitgesteld
  • Movie nights & seriemarathonsook voor de kleinmannen
  • One shortie a day…doet niets speciaals, maar is wel plezant
  • Op echt ál je schermensmartphone, laptop, tablet, smart-tv, via casting, via je tv-box – gewoon overal, oké?
  • Hallo vtm go+Reclame? No way. Elke dag wachten op je soap? Dat stopt today. En ook onderweg, you press play.
  • En dat is nog niet allesKijk Streamz op VTM GO en blijf op één plek voor nog meer topseries, blockbusters én Streamz Originals.