Huis Gemaakt

Huis Gemaakt

Onder het motto 'verbouw een huis en win een thuis' halen gedreven koppels hun beste renovatieskills naar boven om de ultieme droomprijs te winnen: een eigen (t)huis, gratis en voor niks.

Afleveringen

12 afleveringen

Anders dan andere jaren mag iedereen komen kijken op de openhuizendagen in Aalst, Hasselt en Antwerpen. Honderden koppels dienen zich aan in de drie huizen en vergapen zich aan de vergane glorie. De jury bestaande uit Bart Appeltans, Béa Vandendael en Cerina Marchetta, kiest per pand twee gelukkige koppels die de maquette mogen inkleden, en daarna met de breekwerken mogen starten. Aalst begint er als eerste aan. De koppels - twee carnavalisten en twee vrolijke energiebommen - krijgen zes weekends de tijd om het pand helemaal te strippen en te voorzien van alle leidingen en nutsvoorzieningen. En niet elk koppel pakt dat even voorzichtig aan.
Terwijl ze in Aalst en Antwerpen al aan het breken zijn, staan de koppels van Hasselt met knikkende knietjes voor de jury. Zij moeten hun maquette verdedigen voor ook zij een paar containers mogen vullen. Al snel blijkt dat niet iedereen even behendig is dit jaar. In Antwerpen willen Ana & Enis en Tom & Alice een handige stortkoker gebruiken, maar hoe handig is zo een ding als je niet weet hoe het werkt?

Aflevering 3

Werfleider Johny schiet de Antwerpse koppels ter hulp met hun gebarsten huis. En ook Hasselt krijgt bezoek van hem. Er zit vocht in de bodem en dit is geen goed nieuws. Het oude huis blijkt geen fundering te hebben, dus de koppels moeten de vloer en het natte zand wat eronder zit tot 40 cm diep weggraven. Tot overmaat van ramp laat Dina weten dat de beton overmorgen al komt, dus de klok tikt.

Aflevering 4

Het is het laatste weekend voor de deadline van de ruwbouwwerken, en de koppels moeten al hun technische leidingen nog installeren. Een belangrijk en nauwkeurig werkje, wat niet overal even zorgvuldig wordt uitgevoerd. In Antwerpen strooit een lek roet in het eten, in Aalst raakt Martin gewond en moet hij naar de dokter, en in Hasselt heeft zelfs Herbert het soms moeilijk met de ventilatiebuizen. Dina komt langs en plaatst nog wat extra druk op de ketel.

Aflevering 5

Niet alle panden haalden de deadline van de ruwbouw en na een grondige controle mag slechts één stad starten aan de slaapkamers. De anderen moeten eerst hun fouten rechtzetten voor ze verder kunnen naar de volgende fase. Interieurarchitect Bart gaat langs en merkt dat twee koppels volledig anders te werk gaan, maar wel voor exact dezelfde stijl kiezen. Welk koppel gaat door en welk koppel valt onverbiddelijk af?

Aflevering 6

Vandaag is hét moment van de waarheid: voor drie koppels eindigt het avontuur hier. In Hasselt valt het harde verdict als eerste en breekt het hart van een van de twee koppels. In Aalst en Antwerpen zijn ze nog volop aan het werk. Leonard en Naomi werken aan hun feng shui oase van rust, Anouk begint aan haar ombre wall, Enis wil zich aan moulures wagen en Tom en Alice hebben problemen met hun authentieke vloer. Welk koppel levert per pand de beste slaapkamer af?

7. Huis gemaakt

De slaapkamerfase is achter de rug en we hebben ondertussen in elk pand afscheid moeten nemen van een duo. In de volgende ronde nemen de drie overgebleven koppels de woonkamer onder handen, een klus die zwaarder blijkt dan gedacht. Ze krijgen slechts drie weekends de tijd om een ruwbouw volledig te transformeren in een perfect afgewerkte en gezellige living.

Aflevering 8

De deadline voor de make-over van de woonkamers komt eraan en er moet nog heel wat werk worden verzet. De zenuwen staan overal strak gespannen, zeker in Antwerpen waar een van de deelnemers op spoed belandt. In Hasselt en Aalst is het dan weer het televisiemeubel dat roet in het eten gooit. Jurylid Bart gaat bij elk koppel op inspectie.

Aflevering 9

De koppels gaan van start met de meest gevreesde kamer van de verbouwing: de badkamer. In Antwerpen wordt een loodzwaar bad geleverd van meer dan 150 kilo en ook in Aalst en Hasselt is het een raadsel hoe ze hun douchewand ooit boven gaan krijgen. Gelukkig krijgen de koppels professionele hulp, om toch een beetje druk van de ketel te halen.

Aflevering 10

Vorige keer begonnen de koppels aan de moeilijke en gevreesde badkamer. Er werden al heel wat woelige watertjes doorzwommen, maar met de deadline van komend weekend voor de deur is de laatste strijd nog niet gestreden. In Aalst spelen ze met water en elektriciteit, in Antwerpen proberen ze het loodzware bad naar de eerste verdieping te krijgen en in Hasselt blijven die verdomde bochten in de muren het koppel achtervolgen.

Aflevering 11

Na de helse renovatie van de badkamer krijgen de koppels twee weekends de tijd om de tuin van hun dromen neer te zetten. Bartel Van Riet, Vlaanderens bekendste tuinexpert, gaat langs en helpt hen met interessante tips over bloemen en blaadjes. Bij een tuin hoort natuurlijk ook een terras en dat moeten de koppels zelf aanleggen. Een heftige klus om te klaren.

Aflevering 12

De deadline voor het afwerken van de tuin is in zicht. Er moet nog heel wat werk verricht worden, maar gelukkig staan ze er niet alleen voor. Elk koppel mag één familielid uitnodigen om een middag te komen helpen; een aanbod waar ze maar al te graag op ingaan.
  • Simply the best van VTM live of uitgesteld
  • Movie nights & serie marathons ook voor de kids
  • One SHORTIE a day… doet niets speciaal, maar is wel plezant
  • En op écht al je schermen Smartphone, laptop, tablet, smart tv, casting én tv-boxen - dus ja, echt allemaal
  • Hallo VTM GO+ Reclame? No way. Elke dag wachten op je soap? Dat stopt today. En ook onderweg, you press play.